Som ein bror

historia om sjimpansen Julius

av (forfatter).

Samlaget 2019 E-bok

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (11 terningkast.)

19 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

AnneWangs eksemplar av Som ein bror - historia om sjimpansen Julius

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Fagbøker

Lesedato

2020

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Eit sjimpanseportrett.

Midt på natta mellom første og andre juledag 1979 blei det fødd ein liten sjimpanse i ein dyrepark i Kristiansand. Han heitte Julius og skulle få ein vanskeleg start på livet. Mora avviste han, og til slutt måtte Julius flytte inn hos to menneskefamiliar.

Men korleis går det eigentleg når ein sjimpanse flyttar inn til menneska? Dette er den sanne historia om Noregs største dyrekjendis. Om den lange vegen tilbake til sjimpansane og om tiår med isolasjon og fluktforsøk. Om korleis Julius til slutt klarte å bli leiar for sjimpanseflokken i Dyreparken, og om korleis menneska han ein gong budde med, framleis ser på han som ein slags bror.

Bokdetaljer

Forlag Samlaget

Utgivelsesår 2019

Format E-bok

ISBN13 9788252199314

EAN 9788252199314

Omtalt sted Kristiansand

Omtalt person Julius

Språk Nynorsk

Sider 243

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 8 0 1 0 0

Bokomtaler

Biografien om sjimpansen Julius, skriven for barn som ikkje vaks opp med dette "fenomenet" i media og på plate. Kan det fungere? Ja, det meiner eg at det gjer, sjølv om eg er 46, utan barn i målgruppa, og har kunna Julius-songen i meir enn 30 år. Først og fremst fungerer det fordi Alfred Fidjestøl skriv så godt. Han gjer at lesaren koser seg, ler høgt, følgjer med i spenning, og til slutt må gråte ein liten skvett, trass i at denne lesaren faktisk kjenner til det meste av denne historia frå før av. Dessutan er det ei mengd fotografi i boka som òg dokumenterer livet til den kjende apen. Eg trur at denne boka vil fungere både som eigenlesing og som høgtlesing for den eigentlege målgruppa, som nok er barn i barneskulealder. Og eg trur ikkje at eg er den einaste med høgare alder som kan kome til å kose seg med boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hørte denne som lydbok, så gikk tydeligvis glipp av masse illustrasjoner. Men da kan jeg i alle fall si at jeg ikke synes teksten står seg aleine. Den blir veldig oppramsende når den forteller om Julius’ tidlige liv, det handler mest om hvor kjent han var da, og jeg kan ikke se at det skal være så interessant for unger i dag? Det blir nærere og mer gripende når vi nærmer oss vår tid. Men teksten halter fortsatt, synes jeg, den prøver å være enkel, men plutselig dukker det opp fremmedord.

Jeg skjønner ikke helt poenget med boka, jeg. Det virker litt som et forsøk på å gjenbruke en gammel suksess uten at det er noe nytt å tilføre. Og jeg sitter igjen med en litt uggen følelse for hele prosjektet. Julius har jammen ikke hatt det greit, men det er mange som har tjent penger på ham.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Ellen Banan" av Camilla Bøksle
  • "Ole Gunnar Solskjær" av Heidi Linde
  • "Bålet" av Trude Tjensvold
  • "Detektiv Trine på kattejakt" av Trine Sejrup
  • "Anti-festkomiteen" av Bjørn Ingvaldsen
  • "Drømmetreet" av Bjørn Ousland
  • "Blåhvalen" av Andreas Tjernshaugen
  • "Nå eller aldri, Rikka" av Maiken Nylund
  • "Malamanderen" av Thomas Taylor
  • "Polititjuven" av Marianne Gretteberg Engedal
  • "Victoria Vargmo og jerntrollet" av Alexander Løken
  • "Hekseskogen" av Aleksander R. Kirkwood Brown
Alle bokanbefalinger for dette verket