Kjæledyrmysteriet

av (forfatter) og Tiril Broch Aakre (oversetter).

Mangschou 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (4 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

anne83s eksemplar av Kjæledyrmysteriet

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Lest i løpet av 2022

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Våren kunne ikke begynt bedre for Familien Vanderbeeker. En uke skoleferie der Isa kan forberede fiolinauditionen sin, Oliver skal bygge et episk trehus og Laney, Jessie og Hyacinth gleder seg til å kunne hjelpe moren med å forberede den fantastiske sjansen til å vise frem hjemmebakeriet sitt i et populært livsstilsmagasin.
Det søsknene ikke ser for seg er at de skal ødelegge hele morens bakeribedrift. Mens barna i hemmelighet arbeider mot klokken for å fikse denne katastrofen kommer mystiske pakker på døren og truer med å ødelegge alt.

Bokdetaljer

Forlag Mangschou

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788282382205

EAN 9788282382205

Serie Familien Vanderbeeker (3)

Genre Spenning

Omtalt sted New York

Språk Bokmål

Sider 302

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 0 1 0 0

Bokomtaler

Familien Vanderbeeker: Kjæledyrmysteriet er tredje bok, men ikke den siste av Karina Yan Glaser.

Det er også en bok fire som heter Lost and Found. Om det er den siste boka i serien, eller hvor lang serien blir, er usikkert i skrivende stund. Bok nummer fire blir muligens oversatt neste år, for bøkene har kommet med ett års mellomrom så langt. Selv om denne ikke falt helt i smak, er jeg fremdeles interessert i å lese neste bok, også.

Fin serie for barn som vil lese litt større bøker
Denne serien kan leses frittstående for man får hele tiden vite hva som har skjedd tidligere når det gjelder hendelser, og man blir godt kjent med bakgrunnen deres. Synes også at bøkene blir bare større og større, og det er bare positivt. Disse bøkene passer for barn som nettopp har lært seg å lese og behersker det bra, og som vil undersøke bokverdenen nærmere, og de passer også fint som høytlesing før sovetid.

Også i denne boka opplever storfamilien Vanderbeeker mye press og stress. Alltid er det noe som skjer i denne familien. De som ikke kjenner til familien fra før, består denne familien av fem barn, to foreldre og tre kjæledyr. Oliver er den eneste gutten i søskenflokken. Selv om det er en stor familie og det er trangt om plassen, går de stort sett overens. De bor i en bygård i Harlem, New York. De har god tone med de andre som bor i samme bygård som de, og andre i strøket. Det er et rolig og fargerikt strøk, der alle kjenner til alle, noe som er sjeldent.

Nye problemer for familien Vanderbeeker
Denne gang er det flere problemer i kø. Moren deres som baker ofte hjemme sine berømte småkaker, får et tilbud om å være med i et kjent magasin. Men først skal det komme en fra mattilsynet, og det skjer mens barna er hjemme alene, og da skjer det ting. Mannen fra mattilsynet blir ikke imponert og moren deres mister retten til å selge og gi bort småkaker hjemmefra enn så lenge, så hun må ha nytt besøk av mattilsynet etter noen endringer. Men hvordan skal de fortelle dette til moren deres? Ikke nok med det. Familien begynner å få dyr på døra. Ikke bare ett dyr, men mange forskjellige fra gang til gang. Er det noen som dumper dem, og hva er hensikten deres å plassere dem utenfor akkurat deres dør? Barna får ikke lov til å eie flere dyr siden de har tre forskjellige kjæledyr allerede; katt, hund og kanin, og leiligheten deres er begrenset. Samtidig har de jobben til moren deres å tenke på. De får en oppgave til å gi disse dyrene et nytt hjem, og sammen bestemmer søsknene seg å finne ut hvem som dumper dyrene.

Hadde gledet meg til denne siden det ikke var lenge siden sist jeg leste bok nummer to, nemlig Den veldig hemmelige hagen, som var både morsom og sprudlende, men synes Kjæledyrmysteriet mangler noe av akkurat det. Synes gjengen hadde mistet noe av glansen, de sprudlende personlighetene og de sprøe løsningene var noe fraværende. Syntes de var mer vågale og hadde mer energi i de andre bøkene. Det var noe tamt over det hele denne gang. Noen morsomme øyeblikk og løsninger, men syntes de var mer pågående i de andre bøkene, så savnet litt av det.

En god bok som tar opp et viktig tema om å ta vare på dyr, all slags dyr, og en bok for oss dyrevenner, men håper den sprudlende energien til Familien Vanderbeeker er tilbake igjen i neste bok! Må også nevne at jeg likte godt de søte små illusttrasjonene hver gang et nytt kapittel begynner.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg har lest i 2020.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Den veldig hemmelige hagen" av Karina Yan Glaser
  • "Den fantastiske familien Vanderbeeker" av Karina Yan Glaser
  • "Rebecca" av Daphne Du Maurier
  • "Julemysteriet" av Jostein Gaarder
  • "Hotellet på hjørnet av Bitter og Søt" av Jamie Ford
  • "Brødrene Løvehjerte" av Astrid Lindgren
  • "Hodejegerne - roman" av Jo Nesbø
  • "Flaggermusmannen" av Jo Nesbø
  • "Rødstrupe" av Jo Nesbø
  • "Harry Potter og Føniksordenen" av J.K. Rowling
  • "Harry Potter og fangen fra Azkaban" av J.K. Rowling
  • "Harry Potter og mysteriekammeret" av J.K. Rowling
Alle bokanbefalinger for dette verket