Ormebitt

av (forfatter).

Jæren forlag 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.67 (3 terningkast.)

8 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

anne83s eksemplar av Ormebitt

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Lest i løpet av 2022

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Fasinerende spenningsroman fra Vikingtiden.
Ormebitt som er starten på fortellingen om den berømte bueskytteren Orvar Odd. En utrolig historie om sagahelten som skulle gi navn til to eliteserielag i fotball der det ene i dag heter Rosenborg.

To skip er på vei langs kysten fra Trøndelag til Viken. De skal hente den store arven etter Harald Herse. Før han døde tvangssendte han datteren Lopthena til Ytre Namdalen for å gifte seg med høvdingssønnen Grim. Han står til rors på «Hugin». Bak ham seiler Torvald Båtbygger i «Munin». De to unge mennene har kjempet mot hverandre helt siden barnedagene på Ramstad.
Nå er Lopthena gift med den ene, men elsker den andre.
Utenfor kysten av Rogaland må skipene søke nødhavn. Lopthena er høygravid og nå er fødselen i gang. På Berglyd føder hun sønnen Odd, den seinere så berømte bueskytteren Orvar Odd.

Norge i årene rundt 1030. De gamle gudene har mistet taket. Nå er det Kvitekrist som gjelder. Det er voldsomme tider i landet. Olav Haraldsson flykter til Gardarike. Erling Skjalgsson blir drept ved Bokn. Danskekongen Knut setter den udugelige sønnen sin til å styre Norge. Det nærmer seg et slag på et jorde utenfor Verdal som skal forandre alt.

Ormebitt er en roman om svik, hevn, heltemot og ikke minst kjærlighet. Romanen bruker historiske hendelser og personer, men er først og fremst en spennende og underholdende reise inn i den kanskje mest fascinerende brytningstiden nasjonen har gjennomlevd.

Arnt Olav Klippenberg er forfatter, kåsør og journalist. Han har sju bøker på samvittigheten, men det er første gang han skriver en roman og det er første gang han skriver fra vikingtiden.

Bokdetaljer

Forlag Jæren forlag

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788293351719

EAN 9788293351719

Serie Orvar-Odd (1)

Genre Historisk litteratur Spenning

Omtalt tid Vikingtiden

Språk Bokmål

Sider 391

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 1 0 0 0

Bokomtaler

Boka er en forløper til den islandske fornaldersagen om Orvar-Odd, men er åpen om frihetene den tar seg. Du følger foreldre(generasjonen) til Orvar-Odd, og boka slutter kort tid etter han er født. Neste bok i serien tar for seg Odds liv.

Boka er på mange måte tro til sjangeren sin - det er en historisk spenningsroman som koser seg med å ta med ulike sider av kunnskapen man har om tida den er satt i. Hovedpersonen er en ung mann som til tross for trise omstendigheter er en dyktigere kriger (bueskytter) og mer snartenkt enn andre - og særlig hans jevngamle rival som har hatt et livslangt fiendskap med. De sympatiske karakterene i boka er gjerne de som har verdier og holdninger som vi ser er mer moderne (lik våre egne) enn de man finner hos de øvrige karakterene. Osv!

Selv om det tidvis gikk litt trått, klarer boka stort sett å holde spenninga oppe ved å følge flere ulike handlinger og bytte mellom dem. Jeg hadde kanskje savna et kart i boka, og det hadde vært spennende med et etterord hvor det ble kommentert litt hvilke deler av historien som er basert på sagastoff.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Steinulv" av Arnt Olav Klippenberg
  • "Fuglefangerne - kriminalroman" av Eirik Wekre
  • "Dødsrytteren" av Øystein Wiik
  • "Oppgjør i jungelen" av Wilbur Smith
  • "Falkens hevn" av Wilbur Smith
  • "Diamantlandet" av Wilbur Smith
  • "Operasjon Høye nord - thriller" av Eirik Wekre
  • "Jorda rundt på 80 dagar" av Jules Verne
  • "Dødens time" av Wilbur Smith
  • "Svart hevn" av Wilbur Smith
  • "Falkens flukt" av Wilbur Smith
  • "Rekviem" av Øystein Wiik
Alle bokanbefalinger for dette verket