Postkortet

roman

av (forfatter) og Caterina Cattaneo (oversetter).

Apropos forl. 2016 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.10 (21 terningkast.)

57 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

anne83s eksemplar av Postkortet - roman

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

1930-tallet, Storbritannia.
I idylliske omgivelser på en herregård i Skottland vokser foreldreløse Caroline opp. Hun blir fulgt opp av tanten Phoebe som er sanger og skuespiller i London. Da opprivende hemmeligheter om Carolines fortid avsløres, rømmer hun med kjæresten til Kairo. Svik og brutte løfter forfølger henne, og gravid og nedbrutt reiser hun hjem igjen for å føde sønnen Desmond. Like etter bryter 2. verdenskrig ut, og Caroline verves som agent til en av krigens farligste oppgaver. Når hun endelig kommer hjem igjen, er den lille sønnen forsvunnet og en desperat leting begynner.
2002, Australia.
Melissa finner et falmet postkort fra 30-tallet adressert til Desmond blant sin avdøde fars ting. Hun bestemmer seg for å finne ut hvem som har sendt det og hva det har betydd i farens liv. Melissa må ut på en lang reise, både over hav - og tilbake i tid. Det blir et opprivende møte med generasjoner av sterke kvinner.
Fra det ville skotske høylandet og et krigsherjet London, til eksotiske Egypt og Australias villmark -Leah Fleming gir oss en fantastisk historie om kjærlighet, tap og de sterke båndene som binder familier sammen gjennom generasjoner.

Bokdetaljer

Forlag Apropos forl.

Utgivelsesår 2016

Format Innbundet

ISBN13 9788283180367

EAN 9788283180367

Omtalt tid 1939-1945 1918-1939 2000-tallet

Omtalt sted Egypt Australia Storbritannia

Språk Bokmål

Sider 459

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 4 10 4 1 0

Bokomtaler

På en måte kunne dette blitt en stor roman men det blir alt for mye..!! Forfatteren har så mange "episoder" hun vil ha med at det til slutt nesten blir vanskelig å holde tritt. Når jeg var halvveis var jeg egentlig veldig misfornøyd.. alt var så forutsigbart og bare tragisk. Det ble litt bedre mot slutten. Siste del ble bedre enn antatt.
Når det er sagt så liker jeg egentlig ikke bøker som starter med "slutten", for å si det slik.
Og teksten på baksiden røper for mye.. !!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Caroline, kalt Callie, vokser opp i Skottland. Hun er foreldreløs, men tanten hennes har tatt seg av henne så lenge Callie kan huske. Da sannheten om Callies fortid kommer for en dag, endres forholdet til tanten dramatisk. 18 år gammel rømmer Callie med kjæresten til Egypt. Det blir ikke så romantisk som hun ble forespeilet, og sviktet og gravid, reiser Callie hjem til England. Der føder hun sønnen, Desmond. Like etter er 2. verdenskrig et faktum, og Callie verves som agent. Vel hjemme igjen, er sønnen sporløst forsvunnet.

I Australia tidlig på 2000-tallet, blir Melissa foreldreløs da faren dør. Blant tingene han etterlot henne, finner hun et postkort stilet til en viss Desmond. Kortet er fra 30-tallet, og Melissa bestemmer seg for å finne avsenderen.

Lettlest, klassisk historie med to parallelle fortellinger.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker som kalles happy tears er bøker som man både ler og gråter av når man leser dem. Vi lesere blir berørt av karakterene i bøkene sine liv på godt og vondt. Det er enkelte ting som er typisk og går igjen i disse bøkene. Hovedpersonene er nesten alltid en kvinne som står foran store forandringer og utfordringer i livet sitt. Det er ofte pga. sykdom, død eller skilsmisse.

Som oftest veksler handlingen i boken mellom nåtid og fortid. I nåtid er det hovedkarakteren sitt liv vi møter, og i fortid er det gjerne en slektning av henne. Ikke sjeldent er det ved hjelp av en arv, brev eller dagbok historien rulles opp. Da er det gjerne på eksotiske og fjerne reisemål hendelsene skjer og hovedkarakterene i bøkene reiser ofte i sine forfedres fotspor for å nøste opp i uklarheter. Hendelsene i fortiden har ofte konsekvenser for livene til hovedkarakteren i nåtid. Når alt er kommet for en dag, har karakterene fått orden på livet sitt, fått ny innsikt, framtidshåp og også ofte funnet kjærligheten på nytt.

En av de mest kjente forfatterne av happy tears bøker nå for tiden er Lucinda Riley. Her er andre forfattere av gode og underholdende romaner om livsskjebner, kjærlighet og historie.

Det disse forfatterne har til felles er at de skriver underholdende bøker om kjærlighet, lengsler, håp og drømmer.


Godt sagt! (9) Varsle Svar

Nytt år nye muligheter


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Lykken venter" av Debbie Macomber
  • "Kanskje alltid" av J. A. Redmerski
  • "En ny begynnelse i Blossom Street" av Debbie Macomber
  • "Den magiske hagen" av Kelly Bowen
  • "Søstre i krig" av Gill Paul
  • "Hemmelighetenes sommer" av Sarah Blake
  • "Smaken av honning - en Carson Springs-roman" av Eileen Goudge
  • "Alt eller ingenting" av Raine Miller
  • "Vertshuset Rose Harbor" av Debbie Macomber
  • "Kjærlighetens melodi" av Minnie Darke
  • "Hedys krig" av Jenny Lecoat
  • "Sjakkdronningen fra Katwe" av Tim Crothers
Alle bokanbefalinger for dette verket