En dør på gløtt

roman

av (forfatter).

Comino 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.10 (10 terningkast.)

13 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

anna_leser_litteraturs eksemplar av En dør på gløtt - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Norske forfattere

Lesedato

2020

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Ane lever tilsynelatende det perfekte liv med mann, to barn og en kreativ jobb. Likevel er hun aldri helt fornøyd. Ane har alltid en dør på gløtt til et annet liv, en annen kjærlighet, en annen Ane.
" En dør på gløtt" er en vakker historie om lengsel og valg, svik og kjærlighet .

Bokdetaljer

Forlag Comino

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788293325031

EAN 9788293325031

Språk Bokmål

Sider 221

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 3 4 1 0 1

Bokomtaler

Jeg gir terningkast 6 - fantastisk bok!
Boken handler om livet og relasjoner. Et av hovedtemaene er utroskap. Jeg synes de mange dilemaene og forskjelige mennesker alle er framstilt med empati, innsikt og respekt. Det er godt å lese en bok som ikke er svart/hvitt, men som framstiller også de menneskene som gjør ting vi ikke liker på en god måte. Dette er en bok jeg tror mange vil kjenne seg igjen i, for de som ikke kjenner seg igjen kan den gi innsikt og mot til å ta valg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg gir boken terningkast 5. I motsetning til Tine Sundal tok jeg et glass vin ETTER å ha lest En dør på gløtt. Jeg syntes det var litt vemodig å ta farvel med Ane og alle rundt henne. Jeg vil vite mer.... Dette er en samtidsroman. Godt skrevet. (En gang startet Amalia Skram å skrive om Oline ute i Hellemyren. Det var datidens naturalisme. Kanskje En dør på gløtt er et snev av nåtidens "naturalisme"... )

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En meget godt skrevet bok som gjorde inntrykk med sin historie. Alle de 219 sidene fenget meg. Anbefaler den på det varmeste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gratulerer med boklansering Marianne. Jeg har kost meg med boken fra side en, du skriver så godt og jeg er så spent på hvordan dette går. Det må bare bli en oppfølger! Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er livet ditt bra nok som det er, og er det sjarmerende eller bare tull å ha forbudte følelser?

Ane er en voksen og kreativ dame, bor sammen med en fantastisk mann og har to skjønne døtre. Hun er keramiker og elsker jobben sin. Kan hun få det bedre?

Det er bare et problem. Hun er stormforelsket i en kollega og hver eneste øyeblikk sammen med ham, er en drøm. Stundene sammen med ham er en fryd og de gjør alt de kan for å skjule forelskelsen. De vil jo ikke at andre skal finne det ut. Men hvor lenge kan dette pågå? Og den dårlige samvittigheten river og sliter i Ane. Skal hun slutte med denne romansen mens leken er god eller skal hun ta vare på alle øyeblikkene med denne kollegaen som gjør henne så levende?

Voksne mennesker i midtlivskrise. Det er vel det boka egentlig dreier seg om. Som prøver å gjøre de beste og rette valgene her i livet, men likevel er de aldri fornøyde og gjør alt de kan for å bli og være lykkelige. Men sånn er livet, man prøver og feiler, noe som er et av budskapene i boka. Vi er bare mennesker og noen av oss våger å følge drømmene våre, andre ikke.

Det er ingen tvil om at forfatteren oser av skriveglede (og håper nå virkelig ikke at jeg dreper skrivelysten hennes fullstendig). Hun er debutant, men selv om hun er debutant dømmer jeg hennes bok på samme nivå som forfattere som har skrevet i flere år. Jeg kan ikke gjøre forskjell på det. Det føles feil. Jeg anmeldeler boka hennes på samme måte som andre bøker jeg leser og skriver mine egne meninger, som alltid. Og selv om jeg i enkelte anmeldelser kan virke krass og kanskje brutal, håper jeg at jeg hverken tar debutanter eller andre forfattere fra gleden deres til å fortsette og skrive. Jeg får jo dårlig samvittighet hver gang jeg skriver negative anmeldelser, men som sagt så kan man dessverre ikke like alle bøkene man leser. Det hadde ikke vært menneskelig. Grunnen til at jeg ikke likte boka noe særlig er på grunn av at den traff meg ikke på noen som helst måte. Jeg prøvde å sette meg selv inn i situasjonene til karakterene, leve meg inn i historien, men likevel fikk det meg ikke til å like boka bedre. Jeg opplevde karakterene som masete, en smule patetiske, og for ikke å snakke om hysteriske. De lever som fjortiser og lar følelsene deres overgå seg selv. Det blir litt drygt og pinlig i lengden. Og jeg irriterte meg grønn over alle skrivefeilene. Boka oversvømtes av skrivefeil og den kunne godt ha gått grundig gjennom språkvasken en gang til.

Det som er bra angående boka er at forfatteren skriver om voksne mennesker som er redde for å gå gjennom livet uten å bli elsket, leve ensomt og våge å oppfylle drømmene sine i stedet for å drømme. Likevel ble denne boka en smule hysterisk og masete. Jeg ble fort sliten av så og si alle disse karakterene. En fin og kanskje morsom roman for noen. For meg ble dette dessverre en plagsom leseopplevelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Kulturfondbøker - Norsk skjønnlitteratur 2014


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Bli hos meg - roman" av Marianne Storberg
 • "Min sønn - du skal ære din far og din mor" av Arne Svingen
 • "Syv løgner" av Elizabeth Kay
 • "Husbytte" av Rebecca Fleet
 • "Frihet og fangenskap" av Simona Ahrnstedt
 • "Andre guder - du skal ikke ha andre guder enn meg" av Jørgen Brekke
 • "Tro meg når jeg lyver" av Ellen G. Simensen
 • "Adventsgaven" av Jenny Gladwell
 • "Det sorte fåret" av Jørgen Jæger
 • "Jordmoren fra Hope River" av Patricia Harman
 • "Irma Dahl - den dedikerte begravelsesagenten" av Kristine S. Henningsen
 • "Tiger i hagen - fortellinger" av Ari Behn
Alle bokanbefalinger for dette verket