Fluefiske i skogens stille vann

av (forfatter) og Øystein Søbye (illustratør).

Naturforl. 2001 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (2 terningkast.)

6 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Åge Jakobsens eksemplar av Fluefiske i skogens stille vann

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Fluefiske

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boka om fiskerglede inneholder også informasjon om ørreten i skogsvannene: hva den spiser, hvor den har standplassene sine, og når den vil ta flua. Dessuten gjør boka et streiftog gjenom bøker og artikler om fluefisket i Oslomarka siden 1800-tallet. Med litteraturliste m.m.

Omtale fra forlaget

Med Fluefiske i skogens stille vann skrev Alf Rønneberg seg rett inn på norsk fluefiskelitteraturs øverste hylle. Da boken kom ut i 1995 fikk den svært rosende anmeldelser, og den ble snart en klassiker. Alf talte Roma midt imot ved å sette til da allment aksepterte sannheter om fiskens fødevalg i skogsvann på hodet. Ingen har siden talt Alf imot. Alf bidro dessuten til å avmystifisere fluefisket ved den lune og ærlige måten han beskrev sin utvikling som fluefisker. Med seg selv som eksempel og bare det eller nødvendigste av utstyr, viste han hvordan alle som vil, kan få det til. Dette gjelder både selve fisket og det å binde fluene selv. Mange er dem han har inspirert. Norsk fluefiskehistorie og .litteratur var en lidenskap for Alf. Boka inneholder referanser til alle relevante og viktige tidligere bøker og artikler om emnet. Bokas siste kapittel er viet fluefiskens historie i Oslomarka. Alf gikk bort våren 1997 . like før isen gikk i Østmarka. Han fikk likevel oppleve å bli trykket til brystet av en hel fluefiskenasjon. Fluefiske i skogens stille vann, ikke stort og prangende, men fin og vart og ekte. Og viktig. Som Alf selv. Boka er rikt illustrert med autentiske bilder av naturfotografen Øystein Søbye.


Bokdetaljer

Forlag Naturforl.

Utgivelsesår 2001

Format Innbundet

ISBN13 9788276432237

EAN 9788276432237

Språk Bokmål

Sider 207

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket