Hollow City

The Second Novel of Miss Peregrine's Children

av (forfatter).

Quirk books 2014 Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 4.77 (13 terningkast.)

37 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Ziltoidias eksemplar av Hollow City - The Second Novel of Miss Peregrine's Children

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Fantasy

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Bokdetaljer

Forlag Quirk books

Utgivelsesår 2014

Format Hardcover

ISBN13 9781594746123

Språk Engelsk

Sider 400

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 4 6 0 0 0

Bokomtaler

Nå er det veldig lenge siden jeg leste Miss Peregrine's Home for Peculiar Children, den første boka i denne serien. Det var i 2012, tror jeg. Det er ca. to år siden. Wow! Som tiden flyr. Det virker ikke som om det er så lenge siden jeg, pappa og Anders var på Outland i Kristiansand, og jeg fant den første boka.

Egentlig er det litt dumt at det er så lenge siden. Det gjorde at det tok litt tid for meg å komme inn i historien. Jeg husket ikke helt hva som hadde skjedd og hvem de forskjellige personene var. Heldigvis var det en oversikt over de viktigste personene i starten av boka. Det stod hvem de var, hvilke krefter de har og så var det et bilde av hver av dem. Det gjorde at det ikke tok så altfor lang tid å bli kjent med historien på nytt.

Da jeg kom inn i historien, var den veldig spennende. Det er utrolig mye som skjer, og det er ufattelig mye Jacob og vennene hans må tåle. De må være utrolig sterke psykisk. Jeg vet ikke om jeg hadde klart det. Med både wights, monstre som ligner på mennesker, og hollowgasts, barnestadiet av wights, men de ligner absolutt ikke på mennesker, som jakter på dem. Det er helt utrolig.

Jeg liker veldig godt hvordan Jacob sakte, men sikkert finner ut om evnene sine. I starten virker det som om det ikke er så veldig mye, han kan se hollowgast, og det er det ingen andre som kan. Etter hvert finner han ut mer og mer om evnen sin, og den virker kulere og kulere jo mer han finner ut. Men jeg må innrømme, hvis jeg kunne valgt én evne, ville jeg ikke valgt Jacobs. Det er mange andre som er mye kulere!

Jeg synes det funker bra at historien er satt i 1940. Det skaper mer stemning og spenning. Det er interessant hvordan forfatteren blander andre verdenskrig og fantasy. Det er en ny og original blanding. Jeg synes det er utrolig kult og liker ideen veldig godt!

Hele ideen med boka liker jeg veldig godt. Jeg synes den er veldig kul. Ymbrynene, de som passer på barna, og som kan forvandle seg om til fugler, er utrolig godt funnet på. Miss Peregrine er en ymbryn. Etternavnet hennes tyder på det. Peregrine er en type falk. Loopene er også ganske stilige. Det er områdene barna bor i. Der lever de den samme dagen igjen og igjen, i en loop. Utrolig godt funnet på!

Jeg liker veldig godt måten forfatteren bruker gamle fotografier i boka. Han blander fotografier og historie, og det funker absolutt! Jeg synes det er utrolig godt funnet på, og jeg liker det veldig godt. Det passe helt perfekt, og bildene er utrolig kule, men litt spesielle...

Jeg er veldig spent på neste bok i serien, og håper at det ikke tar to år å skrive den og. Det greier jeg ikke å vente på...

Bare så det er sagt, Ransom Riggs er ikke et pseudonym. Forfatteren heter virkelig det. Jeg vet det høres litt teit ut, men han gjør det...

Innlegget ble opprinnelig publisert på bloggen min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fortsatt genial bruk av gamle foto for å bygge opp rundt historien. Men det er jo ikke nytt og originalt som i bok en... Hadde vært en fordel å ha hatt den første boka mer friskt i minne (filmen teller ikke, den tar jo av i helt andre retninger), men kom greit inn i det. Og absolutt lesverdig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

I never remember nice dreams; only the bad ones stick.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Vært dårlig med lesing de siste årene.. Så har satt meg mål på 52 bøker i år. Om noen har bokanbefalinger så er det bare å legge igjen en kommentar :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lest i 2015


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når forfatteren definerer sitt univers!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Sjelenes bibliotek - tredje bok om Miss Peregrines merkverdige barn" av Ransom Riggs
 • "The song of Achilles" av Madeline Miller
 • "Arven" av C.J. Daugherty
 • "The Bear and the Nightingale - A Novel" av Katherine Arden
 • "Children of blood and bone" av Tomi Adeyemi
 • "Landline" av Rainbow Rowell
 • "Med beina på nakken" av Arne Svingen
 • "Saga Volume 5" av Brian K Vaughan
 • "Carry On" av Rainbow Rowell
 • "Tidsrosen" av Ørjan N. Karlsson
 • "Cress (Lunar Chronicles)" av Marissa Meyer
 • "Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe" av Benjamin Alire Saenz
Alle bokanbefalinger for dette verket