Elskeren

av (forfatter).

Aschehoug 2021 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.45 (80 terningkast.)

167 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Anette S' eksemplar av Elskeren

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim og spenning

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Rikke jobber som forsker og er lykkelig gift med ungdomskjæresten Åsmund. Sammen har de barna Emma og Lukas, og en leilighet i Oslos beste boligstrøk. Da familien var på visning i firemannsboligen på Tåsen, falt alt på plass: Her kunne livet bli helt perfekt. Harmonien brytes da naboen i etasjen over blir funnet drept. Eller var den brutt for lenge siden?


Ettersom firemannsboligen inntas av politi og presse blir det vanskeligere og vanskeligere for naboene å holde hemmeligheter og ugjerninger skjult for hverandre. Drapet på Jørgen angår dem alle, ikke minst Rikke, og i takt med at etterforskningen skrider frem konfronteres hun med hvor lite hun egentlig vet om dem som lever vegg i vegg med henne.

Helene Flood fikk et internasjonalt gjennombrudd med debutromanen Terapeuten, som fikk strålende kritikker og ble nominert til Bokhandlerprisen. Med Elskeren befester Flood sin posisjon som en av landets ypperste spenningsforfattere og en fornyer av den psykologiske thrilleren.

«Det er vanskelig å skrive god psykologisk krim. Elskeren er lagt til et småborgerlig Tåsen, der det onde slippes løs. Den er perfekt.» Cathrine Krøger, Dagbladet, Årets beste bøker

«Perfekt krim! Å skrive god psykologisk krim, er vanskelig. Helene Floods «Elskeren» er perfekt. ... den beste psykologiske krimmen jeg har lest på mange år.» Cathrine Krøger, Dagbladet (Terningkast 6)

«Helene Flood har besørget solid sommerspenning, også i 2021.» Ole Jacob Hoel, Adresseavisen (Terningkast 5)

«Dette er enda en imponerende tenkt, komponert og skrevet krimroman.» Tarald Aano, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

«... pikant og suggererende samlivsthriller (...). Flood er en suveren skildrer av indre uro». Ellen Sofie Lauritzen, Dagens Næringsliv

«Framfor alt er 'Elskeren' velskrevet, språklig uten flekk og lyte. 'Terapeuten' ble en salgssuksess, 'Elskeren' bør ha minst like gode muligheter.» Leif Ekle, NRK

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2021

Format Innbundet

ISBN13 9788203366413

EAN 9788203366413

Genre Psykologiske thrillere

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 446

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 36 27 10 1 0

Bokomtaler

Det er på Tåsen det skjer. I hvert fall i Elskeren av Helene Flood.
Etter en lunken leseopplevese når det gjelder Terapeuten i fjor av Helene Flood, hadde jeg likevel lyst til å lese hennes nyeste bok, Elskeren. Det var noe med konseptet som interesserte.

Hvorfor risikere å miste det man har?
Rikke Prytz har et liv som de fleste misunner. Hun har mann, barn og fint bosted. Hun har ikke eget hus, men bor i et rolig firemannsbolig i et pent strøk. Naboene går overens selv om de er svært forskjellige. Åsmund og Rikke, har vært sammen helt siden de var tenåringer og de har to barn sammen. Men hvorfor risikerer hun da å miste alt sammen med å være utro? Hun ligger med en av naboene, og da et mord skal ha skjedd i firemannsboligen, er Rikke redd for å bli avslørt for å ha vært utro, og redd for å bli innblandet i saken. Er det en av naboene som står bak mordet, eller er det noen utenfra?

Når det gjelder Elskeren så var det ikke mordsaken eller utroskap som var fengslende å lese om, men Rikke, familien hennes og naboene. Relasjonene og dynamikken i det hele. Veldig fascinerende lesing. De fleste av karakterene hadde sine egne særheter og var fengslende å lese om. Derfor var denne lettere å lese enn Terapeuten, og syntes også at hennes nyeste bok hadde mer innhold og aspekter. Det var mer å følge med på, og noen av partiene av boka var nesten som å se en Tv-serie. Man må lese noen sider til. Synes heller ikke at bøkene hennes er så nyskapende innen psykologisk thriller, eller er så nyskapende i det hele tatt som mange skal ha det til, men det er godt å se at flere norske forfattere kommer med mer fra den sjangeren, ikke bare oversatt litteratur hele tiden.

Småirriterende hovedkarakter
Det som irriterte mest med boka, var Rikke. Det er ikke alltid jeg liker hovedkarakterer i en bok, og jeg fikk ikke helt sansen for henne for ofte virker hun selvgod, og hun leker med det hun ikke burde bare fordi hun kan, og det er vanskelig å få medfølelse for henne. Hun blir litt mye av alt. Det virker ofte som om hun ikke enser det som skjer rundt henne.

Dette var artig og mørk lesing i motsetning til Terapeuten som jeg ikke brydde meg stort om. Lesingen gikk stort sett av seg selv, og man ble nesten like stresset som hovedkarakteren av å lese den.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (1) Varsle Svar

BOKOMTALE: Elskeren av Helene Flood. Leseeksemplar fra Aschehoug

Rikke og Åsmund flytter inn i en idyllisk firemannsbolig på Tåsen sammen med de to barna. Dette virker å være drømmeboligen, og de blir raskt kjent med naboene. Kanskje litt for godt kjent? Plutselig blir mannen i andre etasje funnet drept. Det har ikke vært innbrudd og låsehistorikken på den elektroniske låsen viser ingenting unaturlig. Kan det være en av naboene som står bak mordet?

Dette er forfatterens andre bok. Jeg leste den første for to år siden, og husker at jeg likte den godt. Forfatteren slår til igjen. Denne gangen med en enda bedre historie. Dette er en kjempegod psykologisk krim som du må lese!

skriv lenkebeskrivelse her

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selv om boken ikke hadde så høyt spenningsnivå ble jeg sugd inn i fortellingen. Historien er godt skrevet!
Sitat fra boka:
«Skam og skyld er ulike følelser, med ulike funksjoner. Mens skyld motiverer oss til å reparere det vi har ødelagt, motiverer skam oss til å skjule det»

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Blir det et bedre leseår enn 2020? (35 bøker)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest


Godt sagt! (0) Varsle Svar

En oversikt over leste bøker i 2021.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egen liste over leste bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest i 2021.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Gissel" av Clare Mackintosh
 • "Langsom ild" av Paula Hawkins
 • "Ulven" av Samuel Bjørk
 • "Mentalisten" av Camilla Läckberg
 • "Konfirmanten" av Bernard Minier
 • "Heksejakt" av Max Seeck
 • "Drepende drage, angrende hund - roman" av Karin Fossum
 • "Hvil i fred" av Sofie Sarenbrant
 • "Syndebukken" av Sofie Sarenbrant
 • "Hjerteknuseren - roman" av Anne B. Ragde
 • "Av mitt blod - psykologisk thriller" av Ruth Lillegraven
 • "Gudmoren" av Ingar Johnsrud
Alle bokanbefalinger for dette verket