Alle fugler små

av (forfatter).

Cappelen Damm 2020 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.32 (37 terningkast.)

61 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Anette S' eksemplar av Alle fugler små

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim og spenning

Lesedato

2021

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2020

Format Innbundet

ISBN13 9788202658243

EAN 9788202658243

Genre Krim

Omtalt sted Trondheim

Språk Bokmål

Sider 319

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 11 14 6 0 1

Bokomtaler

Alle fugler små. Hanne Gellein.

Grunnen til jeg valgte å lese denne, er at jeg bor helt nederst i Nidelva til høyre på omslagsbildet, og at jeg liker å lese fortellinger, sanne eller oppdiktede, fra egen by og elv. Ikke fordi det står "blodig lovende" på omslaget.
Vi følger altså noen kvinner, barn og menn gjennom sitt ve og virke i denne flotte byen, Trondheim. Den ene kvinna er faktisk nabo til et hus opp for Brubakken vi legger ut for salg på Finn nå i kveld. Løp og kjøp. I en liten by, er det gjerne sånn at blir forbindelser mellom folk og miljø, både i bøker og i virkeligheten. I denne boka feks, synes jeg forbindelsene, og hva som skulle skje, var litt for forutsigbare. Det er jo en spenningsroman, ikke krim, så sånn sett er det ikke bom, men jeg reagerer veldig på måten spenninga blir laga; nemlig at tilsynelatende smarte og oppegående folk gjør tåpelige valg akkurat når det er viktig å gjøre det rette - bare for at forfatteren skal kunne skrive noen sider ekstra.
Dette holder ikke. Bedre lykke neste gang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Begynnelsen av året er en fin tid å ta igjen det man ikke rakk å lese året før, og Alle fugler små, er en av dem.

Alle fugler små, er skrevet av debutant Hanne Gellein, og har lenge vært på min leseliste siden handlingen er lagt til i Trondheim. Det er en kort bok på bare 319 sider, men den føltes tyngre mens man leste den. Grunnen er at den er noe langdryg, og mye som skjer, føltes ikke helt troverdig. Men hva handler denne boka om?

To kvinner som lever seg inn i jobbene sine
Man følger på en måte to historier. Den ene er om Silje. Hun har vært gjennom noe grusomt og flytter til Trondheim i håp om en fresh start. Hun er patolog, og som ny på jobb får hun god oppfølging av sjefen. Hun brenner for jobben, spesielt da hun må obdusere et barnelik. Da flere barn forsvinner og blir funnet døde, aner hun en sammenheng. Særlig når det gjelder et funn i obduseringene, men hva betyr det? Hjertet hennes blør for disse barna og hun vil ha rettferdighet, men vil noen høre på henne som er ny?

Den andre hovedpersonen er Ingeborg, som sliter både på jobb og i privatlivet. For noen år siden omkom hennes unge datter, og hun vil for alltid bære på sorgen. Siden da har ikke forholdet til hennes mann vært særlig bra, heller. Det hjelper heller ikke at hun er forelsket i en annen. Hun er dommer og jobber for tiden med en vanskelig sak som preger henne mye. Hun føler seg ikke trygg når hun føler seg observert hjemme hos seg selv, og spesielt ikke når hun får en spesiell pakke på jobb. Hun vet ikke om hun bør ta det som et varsel.

Det er morsomt at også Byneset blir nevnt. Et sted jeg kjenner godt til, og det var også festlig å se for seg gatene og bygningene i Trondeim som blir nevnt. Det er lettere å se for seg steder hvor man ofte har vært mens man leser enn andre steder.

Sterke personligheter, men dårlig dømmekraft
Begge kvinnene er sterke personligheter som virker å ha for vane å ha dårlig dømmekraft av og til. Begge er spennende å lese om, men likte best å lese om Silje. En outsider som ikke bryr seg om at hun er det, og som prøver å gjøre sitt beste.

Handlingen tar en mørkere vending enn det man kanskje først forventer. Skulle gjerne ha likt å lese mer om den mørke bakgrunnen deres som man ikke nevne hva det er, for at ingenting skal røpes. Synes at de som drar i snorene i denne handligen får for lite plass, og det hadde vært svært spennende å lese mer om dem. Det blir for lite i en så kort bok. Det hadde vært fint å lese mer om deres bakgrunn. Om deres dystre syn på verden, og hva som gir dem rett til å gjøre det de gjør.

Fint å lese en bok om en by man har vandret mye i, men risikoen er at når en bok handler om en by man kjenner godt til, blir det noe hjemmekoselig over det uansett hvordan handlingen er, og det blir lite troverdig. Kriminelle ting skjer jo i enhver by, men likevel er det vanskelig å forestille seg alt dette i en rolig og nesten søvnig by.

Advarer om at boka kan være vanskelig og sårbar å lese for noen med tanke på unge mennesker som blir utsatt for fare.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingeborg er dommer, og for øyeblikket forbereder hun seg til en tung rettssak. En bestefar står tiltalt for overgrep mot barnebarnet sitt. Bare dager før saken skal opp, finner Ingeborg en levende kjøttmeis i huset. Alle dører og vinduer er stengt; det er tross alt vinter i Trondheim. Ingeborg blir helt satt ut av den livredde fuglen. Kjøttmeis var datterens yndlingsfugl, og sorgen over datterens død sitter godt i ennå.

Silje er ung og uerfaren i yrket sitt. Hun har nylig flyttet fra Bodø til trønderhovedstaden, og bak seg har hun en vanskelig fortid. Da hun assisterer under obduksjonen av en ung gutt, finner hun noe som kanskje kan lede til oppklaringen av guttens død. Men ikke alle vil at hun skal lykkes.

Debut som lover godt. Spennende og intrikat krim.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For noen år siden ble den unge jenta Maja funnet død i en elv. Moren er dommer og sliter fortsatt med dødsfallet. Datteren elsket kjøttmeiser, og en dag finner moren en kjøttmeis lukket inn i kjelleren. Samtidig finner de en ung gutt død. Silje jobber som patolog og finner påfallende mange likheter i sakene.

Lettlest og fin historie, med et passe stort persongalleri.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Woah! I begynnelsen tenkte jeg at "ok, nok en bok med alt for mange tråder og standard handling", men det endret seg fort. Tempoet øker i full fart gjennom hele boka og slutten der Silje og Luca kjemper mot tiden er så hesblesende at man blir svett og sliten av å lese! Hanne Gellein må bare komme med flere bøker for dette fristet til mer!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende krim fra Trondheim, gikk fort unna! Artig med beskrivelser fra nærmiljø

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Leseliste.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

-


**


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Egen liste over leste bøker


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Siste gang jeg så deg" av Liv Constantine
 • "Antatt skyldig - ...når marerittet blir virkelighet..." av Kjell Arvid Nilssen
 • "Jeg ser deg" av Mari Jungstedt
 • "Ulykke" av Gjøran Engen
 • "Nattklovnen - politikrim" av J.R. Henrixen
 • "Rovdyr - kriminalroman" av Erling Greftegreff Greftegreff
 • "Lyst til å drepe" av Anki Edvinsson
 • "Savnet" av Vibecke Groth
 • "Ensom ulv" av Christina Erikson
 • "Beatrice" av Lina Bengtsdotter
 • "Blodørn" av Helge Thime-Iversen
 • "Øyenstikker" av Jaran Dammann
Alle bokanbefalinger for dette verket