Heksetriaden

av (forfatter).

CálliidLágádus 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (2 terningkast.)

5 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Vigdis Volds eksemplar av Heksetriaden

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Skal lese

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Trønderdamene Klara, Siri og Åshild lever det gode liv i Finnmark - men venninnetrioen har en hemmelighet som for all del ikke må komme ut: De er nemlig moderne hekser med helt spesielle evner. Idyllen sprekker da en fire hundre år gammel heksevenninne oppsøker dem for å få litt futt i sakene - men også for å hevne gammel urett og brutte løfter. Deretter tvinner nåtid og fortid seg sammen til et kraftfullt brygg av humor og alvor, trønderske og samiske innslag, historiske begivenheter og absurd fantasi. Utgangspunktet for romanen er den siste heksebrenningen i Trondheim. Forfatteren får den dramatiske og tragiske fortiden til å smelte naturlig sammen med vår moderne tid, og skaper en medrivende og rørende handling som gjør boken vanskelig å legge fra seg.

Bokdetaljer

Forlag CálliidLágádus

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788282633352

EAN 9788282633352

Genre Fantasy

Omtalt sted Trondheim Finnmark

Språk Bokmål

Sider 302

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 0 2 0 0 0

Bokomtaler

Karin Bjørser Person "Heksetriaden"

Trønderdamene Klara, Siri og Åshild lever det gode liv i Finnmark - men venninnetrioen har en hemmelighet som for all del ikke må komme ut: De er nemlig moderne hekser med helt spesielle evner. Idyllen sprekker da en fire hundre år gammel heksevenninne oppsøker dem for å få litt futt i sakene - men også for å hevne gammel urett og brutte løfter. Deretter tvinner nåtid og fortid seg sammen til et kraftfullt brygg av humor og alvor, trønderske og samiske innslag, historiske begivenheter og absurd fantasi.

Denne romanen er utgitt på et forlag som heter CálliidLágádusog, et samisk forlag som også gir ut bøker på norsk, så framt innholdet bidrar til å spre informasjon om samisk kultur mm. Det var med litt ekstra spenning jeg startet lesingen, siden både bok og forfatter var ukjent for meg.
Dette er ei fantasybok med utspring fra sanne hendelser om heksebrenninger, der forfatteren forteller to historier. Den ene handler om den siste heksebrenning i 1670 i Trondheim, og den andre historien er i nåtid og forteller om tre venninner og hvilke konsekvenser denne heksebrenning får for dem. Det tok litt tid før jeg så sammenhengen, men forfatteren klarte å flette de to historiene på en god og troverdig måte. Boka ble bare bedre å bedre utover, så gi den litt tid. Forfatteren skriver med et lett språk, så det er lett å holde tråden i historien. I boka er det både humor, alvor, smiskeinnslag og historiske begivenheter. Jeg likte spesielt godt den historiske delen om heksebrenningen, og anbefaler gjerne boka videre, og tror mange vil like den godt.
Jeg anbefaler dere også å våge dere på de mindre kjente forfatterne og forlagene som finnes, da vil dere oppdage mange skjulte lese skatter. Selv leser jeg gjerne mer av denne forfatteren.
Boka er et lese-eksemplar sponset av forfatteren. Takk for boka!
Terningkast 4+

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket