Trilogien om Gutten

av (forfatter) og Tone Myklebost (oversetter).

Press 2015 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.65 (62 terningkast.)

165 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Vigdis Volds eksemplar av Trilogien om Gutten

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Europeiske romaner

Lesedato

2019

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Himmelrike og helvete, Englenes sorg og Menneskets hjerte: tre fantastiske romaner i samlet utgave.

Det er seks mann i en åpen båt, det er det store havet, det er torskens rikdommer, det er fjellene og skyene, det blåser opp. Det har vært slik i hundrevis av år, det har alltid vært like hardt, og like farlig. Bare Bardur kan tenke seg et annet liv. Det er derfor han bærer en bok i sekken. Ved siden av ham sitter Gutten. Han har knapt begynt å leve, og nå må han forstå døden. Er det slik det er å være mann, å være menneske? Og hvordan kan man fortelle om det?

Jón Kalman Stefánssons tre romaner om Gutten har begeistret lesere og kritikere både i Norge og internasjonalt de siste årene. Nå gis de for første gang ut i samlet utgave. Sammen er de tre bøkene fra Island et enestående epos om lykke og ulykke, om himmelen og bølgene, om sorgen og kjærligheten, om alle menneskenes drømmer i en liten fiskerlandsby ved havet en gang for litt over hundre år siden. Og om en gutt som er nødt til å bli voksen i en hard, men samtidig uforståelig vakker verden.

Bokdetaljer

Forlag Press

Utgivelsesår 2015

Format Heftet

ISBN13 9788232800001

EAN 9788232800001

Serier Press pocket Gutten (1-3)

Omtalt tid 1900-tallet

Omtalt sted Island

Språk Bokmål

Sider 713

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

47 10 3 2 0 0

Bokomtaler

Dette er stor litteratur! Her er det bare å nyte språket. Et mektig verk om kjærlighet, død, om å leve og overleve. Her er det ikke handlingen som er viktig, men språket og stemningene det fremkaller.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

For et avsindig vakkert språk, jeg måtte lese en del av den høyt, bare for å høre ordene uttalt for meg selv. og handlingen er ikke mindre nydelig, så tett på kjærligheten, sorgen, frykten, ensomheten, lykken, livet, døden.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Dette er noe av det vakreste jeg har lest, både språklig og tematisk. Det var en skikkelig bladvender, hele trilogien gikk unna på en snau uke i påska.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jon Kalman Stefansson behersker en overveldende skrivekunst. Hver kinje oppleves som poesi, samtidig som dyptpløyende refleksjoner omkring det å leve følger oss gjennom alle de 700 sidene - som ikke oppleves å være for mange.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Alt flott som er skrevet om denne boka er sant! En bok skrevet av en ordkunstner som får oss til å tenke på de store spørsmål i livet! Handlingen er på landsbygda på Island for mye over 100 år siden! Men tematikken er like aktuell i dag. Ordkunstneren gjør lesingen til en flott opplevelse som jeg unner mange å nyte!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En helt utrolig sterk bok som har alt en romantrilogi skal ha. Romanen er skrevet i en vakker og poetisk stil, med beskrivelser av naturen og landskapet på Island som er både levende og medrivende. Stefánsson har en unik evne til å fange stemningen og følelsene til karakterene sine, og gjør dette på en måte som føles autentisk og troverdig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har ikke lest noen annen bok som bedre kan beskrives med klisjéen 'havet, døden og kjærligheten', men det er ikke mye klisjéaktig ved denne. En rørende og dramatisk fortelling som fyller sine 700 sider uten at det blir et ord for mye. Investér tid i å nyte språket.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Mannen dør dersom du tar brødet fra ham, men uten drømmer visner han.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

(...) vi er det vi sier, men også det vi tier om.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Uten synd, intet liv.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Måneskinnet kan gjøre oss forsvarsløse. Det får oss til å minnes, sårene åpner seg og vi blør.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Helvete er å være død og oppdage at du ikke tok vare på livet ditt mens du hadde sjansen.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det tok en hel uke før den dystre nyheten nådde frem til dem. Er det en grusomhet eller en lise at han levde sju dager lenger i bevisstheten til dem som betydde mest av alt for ham, død men likevel levende? Det var en nabo som kom og slukket verdens lys.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det er lett å føre seg selv bak lyset når man er alene, man kan nesten skape seg sin egen personlighet, være klok, overveiet, ha svar på alt, men når man er ute blant folk, arter det seg helt annerledes, da settes du på prøve, der er du ikke overveiet, ikke på langt nær så klok, du er iblant en helvetes idiot og sier alt mulig tull.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Den som dør forvandles på et blunk til fortid. Det spiller ingen rolle hvor viktig personen var, hvor mye godhet og viljestyrke den var i besittelse av og hvor utenkelig livet vil bli uten den: døden sier klokk, livet forsvinner i brøkdelen av et sekund og personen forvandles til fortid. Alt som var knyttet til den omgjøres til minner som du strever med å ikke glemme, for det er et svik å glemme. Glemme hvordan personen drakk kaffen. Glemme hvordan den lo. Hvordan den kikket opp. Men likevel glemmer du. Livet krever det. Du glemmer langsomt og smertefullt, og det kan bli så sårt at det skjærer deg i hjertet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hun ser ikke ut til å ha noen anelse om sin virkning på mennene, og det er kanskje det verste, bortsett fra at nettopp det er det beste.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ordene våre er som et slags redningsmannskap i uavlatelig utrykning, de skal redde svunne hendelser og sluknede liv fra glemselens svarte hull, og det er slett ingen liten oppgave [...]

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her skal jeg legge inn bøkene jeg kan krysse av på listen etterhvert


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Romanene om Keflavik" av Jón Kalman Stefánsson
  • "Soga om vêret" av Bergsveinn Birgisson
  • "Ditt fravær er mørke" av Jón Kalman Stefánsson
  • "Omtrent på størrelse med universet - en slektsfortelling" av Jón Kalman Stefánsson
  • "Stjernenes knitring" av Jón Kalman Stefánsson
  • "Historien om Ásta - hvor drar man om det ikke finnes noen vei ut av verden?" av Jón Kalman Stefánsson
  • "Reisen til livsvannet" av Bergsveinn Birgisson
  • "Tritonus - en skjærgårdsfortelling" av Kjell Westö
  • "Noe fremmed i mitt sinn - roman" av Orhan Pamuk
  • "Fiskene har ingen føtter - en slektsfortelling" av Jón Kalman Stefánsson
  • "Jeg grunnla De forente stater - roman" av Hilde Susan Jægtnes
  • "Over havet" av Isabel Allende
Alle bokanbefalinger for dette verket