Overgrepet

justismordene på Fritz Moen

av (forfatter).

Damm 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.71 (7 terningkast.)

20 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Vigdis Volds eksemplar av Overgrepet - justismordene på Fritz Moen

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Historie, dokumentar, faktabøker

Lesedato

2022

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Fritz Moen sonet 18 år for to drap han senere ble frikjent for. I denne boken tar forfatteren for seg hva som skjedde under den første rettsaken, og han kommer med hittil ukjente opplysninger om hvordan etterforskningen ble styrt og fakta fordreid slik at en uskyldig mann ble dømt. Med personregister.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Damm

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788204136749

EAN 9788204136749

Omtalt person Fritz Moen

Språk Bokmål

Sider 325

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 3 3 0 0 0

Bokomtaler

Rettsskandalen rundt Fritz Moen er utgangspunktet for Tore Sandbergs bok om den sterkt funksjonshemmede mannen som måtte sone 18 år for to drap han ikke hadde begått. Det er en avslørende beretning om hvordan det norske politi- og rettssystemet ikke klarte å yte et ressurssvakt menneske rettferdighet. Fritz Moen ble dømt for hvem han var, for hva livet hadde påført ham - og for andres uhyrligheter. I 2004, 27 år etter at han ble pågrepet første gang, ble Fritz Moen formelt frikjent for ett av drapene. Men han måtte leve livet ut med en drapsdom hengende over seg. Først i august 2006, mer enn et år etter sin død, ble han renvasket fra drapsanklagene. Ingen har større kunnskap om justismordet på Fritz Moen enn privatetterforskeren Tore Sandberg. I denne boka kommer han med hittil ukjente og oppsiktsvekkende opplysninger om hvordan etterforskningen ble styrt og fakta fordreid slik at en uskyldig mann ble dømt.
Denne kan trygt anbefales.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg flytta til Trondheim i 1992, til min mor som bodde i nærheten av Tempe, og Stavne bro, der det andre drapet ble begått. Det var en sterk uhygge omkring dette området, og jeg ville aldri gått alene over Stavne bro i tussmørket. Selv i dagslys, med flere med meg, var det uhygge rundt dette stedet 15 år siden drapene ble begått. Jeg tror ikke at Trondheims befolkning følte seg overbevist om at rette drapsmann ble tatt.
Noen år senere leste jeg en artikkel i et ukeblad om Fritz Moen, som jeg husker godt selv den dag i dag. Den beskriver en mann med sterkt nedsatt hørsel, nærmest døvstum, handicappet med en arm som umulig kunne ha begått de drapene han ble beskyldt for. Fritz Moen var et tyskerbarn, et uønsket barn, som var uønsket av moren, og ble satt bort. Han hadde ingen familie, og besøkte moren et par ganger, ved hjelp av andre, og som svar på spørsmål på hva moren hadde gitt ham svarte han: Et speilegg. Moren ønsket ikke kontakt med ham. Fritz var et ensomt barn, men ønsket kontakt med andre spesielt damer, derfor begynte han å blotte seg. Han ble derfor et lett offer for politiet som ville finne en syndebukk for de to bestialske drapene 1976-1977.
Det som kommer fram i denne boka av Tore Sandbergs grundige etterforskning er at Fritz Moen blir utsatt for sterkt press fra politiet for å komme med en tilståing. Politiet påvirker han til å få de svarene de ønsker, de justerer tid og sted for drapene for å få det til å "passe" med at det kunne være Fritz Moen. Det er ikke bare politiet som svikter Moen, men rettsinstanser som svikter han i ledd etter ledd... Dette er en politi- og rettskandale uten sidestykke i Norsk rettshistorie, selv om Fritz Moen ikke er den eneste som har blitt utsatt for et justismord. Sterk og vond lesning, men bør leses

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Mordet på lille Mary - en sann historie om klarsyn, sedelighetsforbrytere og et drap i det gamle Pipervika" av Bernt Rougthvedt
  • "Den jævla arven - penger, porselen og norsk nedrighet" av Olav Brekke Mathisen
  • "Som avtalt med legen - når hjelpeapparatet svikter" av Anne Sigvart
  • "Tilfellet Thomas Quick - en seriemorder blir skapt" av Hannes Råstam
  • "Skyldig - til det motsatte er bevist" av Roger Pihl
  • "Orderud - avhørene, løgnene, de nye sporene" av Øystein Milli
  • "Da Tina ble drept - en kriminaldokumentar" av Erlend Frafjord
  • "Savnet i Baneheia - drapene som rystet Norge" av Hilde Moi
  • "Menneskejeger - fra et liv som drapsetterforsker i Kripos" av Asbjørn Hansen
  • "En natt i oktober - historien bak Halloween-saken" av Marius Løken
  • "Kuppet - på innsiden av Norges mektigste mafiafamilie" av Rolf J. Widerøe
  • "Monika-saken - min historie - fra drapsetterforsker til varsler" av Robin Schaefer
Alle bokanbefalinger for dette verket