Kunsten å være snill

av (forfatter) og Stefan Øyan (gjendikter).

Lille måne 2006 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.11 (9 terningkast.)

26 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Vegard Nordin Løvås eksemplar av Kunsten å være snill

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Diverse fag.

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I denne boken drøfter forfatteren begrepet "snill". For hva betyr det å være snill? Hva legger vi i begrepet i moderne tid? Og hvordan kan vi bli et snillere og bedre menneske? Forfatteren forteller om ekte snillhet; hva det innebærer, hvilke motkrefter som finnes og hvordan disse kan håndteres. I boken får du konkrete råd og tips, fakta fra vitenskapelig forskning og eksempler og problemstillinger mange kan kjenne seg igjen i.

Omtale fra forlaget

Hva betyr det å være snill? Hva legger vi i begrepet i moderne tid, og hvordan kan vi bli et snillere og bedre menneske? I Kunsten å være snill drøfter Stefan Einhorn begrepet "snill" og gir begrepet en utvidet betydning. "For meg er et snilt menneske et individ som lever med etikken i sitt hjerte. En snill person bærer med seg omtanke for andre - for sine medmennesker." Stefan Einhorn mener at å være snill er den egenskapen som vi mennesker bør sette aller høyest. Men hva er ekte snillhet? Hvilke krefter hindrer oss å være snille? Lønner det seg å være snill? På en behagelig måte drøfter Stefan Einhorn viktige spørsmål, han oppnår å føre en dialog med leseren gjennom hele boken.

Bokdetaljer

Forlag Lille måne

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788292605233

EAN 9788292605233

Språk Bokmål

Sider 178

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 3 1 1 0 0

Bokomtaler

Började läsa den här CD boken i Stefans egna fina inläsning för flera år sedan, men då var det helt fel läge. Slutade efter en skiva då, men tänkte att det kommer att finnas en tid i framtiden då den kan vara till glädje. Den framtiden var nu. Skulle ha lånat om bolkjen men den var beställd så jag ställde mig i kö. Det var främst för att jag önskade mig att skriva upp här på bokelskere.no en del intressanta åsikter, fakta och forskningsrapporter som jag gärna vill kunna komma ihåg framöver. Testade även att låna pappersboken då jag tänkte att det var enklare att finna fram till rätt ställen, men den var utlånad så då ställde jag mig i kö även på den!
Mycken klokskap finnes i denna fina fina bok som jag varmt kan rekommendera till alla och en var!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Den som uopphørlig velger å være ærlig, sier samtidig fra seg ansvaret som medmenneske.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Allerede som små barn ble vi oppdratt til å tro at det var frekt å være nysgjerrig. Men hvorfor skulle nysgjerrighet være en dårlig egenskap? Nysgjerrighet er jo en av forutsetningene for at vi skal kunne se et annet menneske og forstå den andres indre liv. Problemet med dagens samfunn er ikke en overflod av nysgjerrighet. Tvert imot, det er altfor lite nysgjerrighet i våre dager.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Den engelske författaren och filosofen Aldous Huxley sa mot slutet av sitt liv: "Det är lite genant att ha ägnat sig åt det mänskliga dilemmat hela livet för att mot slutet inse att man inte har mer att erbjuda i form av råd än 'försök att vara lite snällare'." Så enkelt - och så svårt - är det nog till slut: snällhet är det största vi kan erbjuda vår omvärld, och oss själva.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Yehuda Bauer: «Det som har skjedd før, kan skje igjen. Vi er alle mulige ofre, mulige gjerningsmenn, mulige tilskuere.»

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hver gang vi nærmer oss en konflikt, nærmer vi oss samtidig en mulighet til å forstå oss selv bedre...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En annan intressant observation är att generositet leder till att vi presterar bättre. Små gåvor i form av några mynt eller karameller leder till förbättrad minneskapacitet, inlärningsförmåga, kreativitet och förmåga att lösa problem. Man har visat att läkare som får små gåvor, som till exempel karameller, och sedan ska ställa diagnos på en tänkt patient, gör detta snabbare och bättre än läkare som inte har fått någon gåva. De läkare som hade fått en gåva var också mindre benägna att dra förhastade slutsatser. Uppenbarligen leder generositet inte bara till att vi blir mer hjälpsamma utan också till att vi klarar av saker och ting bättre.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

I Sydafrika finns det ett speciellt begrepp - *ubuntu". Detta är svårt att översätta till ett västerländskt språk, men det handlar om själva innebörden av att vara en människa. Nobelpristagaren Desmond Tutu har i sin bok " Ingen framtid utan förlåtelse# sagt om ubuntu: "Då är man generös, gästvänlig, vänlig, omtänksam och medlidsam... En person med ubuntu är öppen och tillgänglig för andra, bejakar andra, känner sig inte hotad av att andra är duktiga och goda, för han eller hon har en inre säkerhet som beror på att han eller hon hör hemma i ett större sammanhang."
Jag undrar om jag någonsin har sett en bättre beskrivning av begreppet "snäll".

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Christopher Dawson skrev: «Så snart mennesket bestemmer at alle midler er tillatt for å bekjempe det onde, blir det umulig å skille deres godhet fra den ondskapen de ønsker å knuse.»

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Winston Churchill sa i ett tal i underhuset 1947: "Ingen påstår att demokrati är perfekt eller allvetande. I själva verket har det sagts att demokratin är den sämsta styrelseformen, om man undantar alla de andra som har prövats tid efter annan."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi har allt att vinna på att vara goda mot våra medmänniskor och vår omvärld och mycket att förlora på att inte vara det. Den som är snäll är inne på en väg mot framgång. Faktum är att jag tror att snällhet är den viktigaste enskilda faktorn när det handlar om hur framgångsrika vi blir i våra liv. Så om vi inte är snälla av någon annan anledning så kan vi vara det för vår egen skull - för att vi vill bli framgångsrika i våra liv. Eller som den amerikanske författaren James Freeman Clarke har formulerat saken; "Sträva efter att göra gott och du kommer att upptäcka att lyckan jagar efter dig."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Har begynt å legge merke til alle bøker med ordene "kunsten å ..." i tittelen og har oppdaget at det er forbløffende mange av dem, så derfor samler jeg dem i ei lita lista! Bare på gøy. Mp også innrømme at jeg har til gode å lese de fleste av disse


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Medmennesker" av Stefan Einhorn
  • "Jung for begynnere" av Maggie Hyde
  • "Kjærlighetens tre porter - vendepunkter i nye og gamle forhold" av Sissel Gran
  • "Det er slutt - historier om løsrivelse" av Sissel Gran
  • "Leve langsomheten - eller faren ved å kjøre moped gjennom Louvre" av Owe Wikström
  • "Alene naken - hvorfor er vi redd for å være oss selv?" av Tormod Huseby
  • "Uønska åtferd - roman" av Olaug Nilssen
  • "Når barnet har lagt seg" av Michael Nyqvist
  • "Å forlate en katt - hva jeg snakker om når jeg snakker om far" av Haruki Murakami
  • "Følg med nå" av Trygve Skaug
  • "Mødre og døtre" av Tiril Broch Aakre
  • "Livet og korleis leve det - ei handbok for vaksne" av Anne Gunn Halvorsen
Alle bokanbefalinger for dette verket