Stalker

av (forfatter) og Henning J. Gundersen (oversetter).

Cappelen Damm 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.91 (411 terningkast.)

910 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Kristian Dalens eksemplar av Stalker

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Krim

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Dette er den femte boken om Joona Linna.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788202381905

EAN 9788202381905

Serie Joona Linna (5)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 556

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

108 190 87 21 4 1

Bokomtaler

Dette er som kjent bok nr 5 i serien om Joona Linna, og etter å ha likt de to foregående bøkene i serien veldig godt var forventningene høye! Disse ble dessverre ikke innfridd. :(
Ja visst er det flere spennende kapitler og en spennende slutt, men det holder ikke for ei bok på over 550 sider!
Det er mange slosskamper og folk som springer etter hverandre. Av en eller annen grunn klarer jeg ikke å la meg fange, slik som jeg har gjort med tidligere Kepler bøker, og tro på det jeg leser.
Jeg måtte tvinge meg igjennom de siste 50 sidene i dag, og synes egentlig det er godt å være ferdig med den!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Som de andre bøkene fra Kepler, ble også denne boka slukt. Nervepirrende og underholdende krim, Joona Linna er fortsatt en tøffing, og språket er lett. Sitter likevel med en følelse av at dette har jeg lest før, og at handling og miljø egentlig var lite overraskende.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Er det en bok du skal lese i år så må det bli denne :-))

Boka er godt skrevet. Jeg liker at det er "små kapitler". Litt tøff i ordbruken iblandt og
Noen scener kunne med fordel ha blitt skrevet kortere, men for ei bok!!

Jeg er mektig imponert og fikk ikke lagt fra meg boka før den var ferdiglest.
Så denne boka anbefaler jeg på det varmeste.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Utrolig spennende, særlig mot slutten. Det er rett og slett sånn en krim skal være! Gleder meg til neste gang jeg får møte Linna.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er en stor fan av Kepler duoen og var veldig spent på denne femte boken med Joonna Linna. Den var helt "mind blowing", over all forventning. Voldsbruken og skildringene er økt betraktelig fra forrige bok, men samtidig skiller ikke dette seg ut fra mønsteret. Bøkene har blitt hakket djervere for hver bok siden starten. Det føles ut som en befrielse å endelig lese skjønnlitteratur som klarer å skildre Stalkersyndromet på en troverdig og til tider faglitterær måte. Her er ingen romantisering av psykopaten en stalker faktisk er. Så heftig at jeg innimellom måtte ta pauser, forsikre meg om at den virkeligheten jeg omgir meg med ikke er bokens. Da snakker man om forfattere som treffer blink med formidling, flyt og story!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er i gang med den siste boken av Lars Kepler. Stalker heter den. Som de foregående fire skrives også denne i nåtid. Korte kapitler. Fire fem sider i hvert. Over hundre kapitler i boken. De skriver som om det er et manus for et teaterstykke. Jeg tror det var noe sånt forfatterparet Ahndoril sa at de gjorde det. Det var i et Skavlan-program jeg oppdaget dem. Jeg mener at de sa at de tenkte seg at de skrev et teaterstykke.
Jeg åpnet boken i går og har lest snart hundre sider. Så tenker jeg at denne boken har forfatterne jobbet med i et års tid. Kanskje lenger. Og jeg bruker kanskje en uke på å lese den ferdig. Egentlig ikke så merkelig. Det er forfatternes egen skyld. De skriver drivende. Hvert kapitel ender som et åpent sår. Jeg må lese neste for å plastre det, men så skjer det samme med dette kapitlet også, og slik fortsetter det. Dermed blir boken raskt ferdiglest.
Som sagt, forfatterne har jobbet hardt for å gjøre boken leseklar, og jeg forbruker den egentlig altfor raskt i forhold til den innsatsen de har lagt i den. Og den tiden de har brukt på arbeidet. Når det har gått et par år har jeg kanskje glemt mye av innholdet. Dette føles ikke helt riktig.
Redningen ligger i at det går en rød tråd mellom bøkenes handling. Det gjør at jeg husker det jeg har lest i de foregående bøkene. I alle fall noe av det.
Egentlig skulle aldri en roman være avsluttende. Det er når vi etter hvert blir kjent med hovedrolleinnehaverne at en roman begynner å bli interessant. Det er kanskje derfor jeg foretrekker serier på tv, i stedet for avsluttende filmer.

Nå har jeg lagt boken fra meg etter å ha lest de siste ordene. Det tok noe lenger tid før jeg var oppslukt enn de foregående, men de siste hundre sidene ble lest nesten i ett. Jeg må si at Kepler-paret klarte det igjen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Atter en gang kvalitetskrim fra Lars Kepler. Etter mesterverket Sandmannen så var fallhøyden stor men de leverer igjen. Her snakker vi om en bok på over 500 sider hvor tempo og spenning holdes oppe hele veien. Her er det ingen treg start slik det ofte kan føles i innledningen av ei bok, her er det spenning helt fra begynnelsen.

Boka her handler om ditt verste mareritt, en stalker og morder så ondskapsfull, kalkulerende og tålmodig at virkeligheten overgår fantasien.

Her får vi på ny møte hypnotisøren Erik Maria Bark fra første boka "Hypnotisøren". Bark har som sakkyndig i en drapssak 9 år tidligere sørget for at presten Rocky Kyrklund ble dømt. Presten selv husker ingenting. Nå sitter rikskrim atter en gang med et drap som ligner veldig på dette drapet.

Har presten Rocky Kyrklund en medhjelper eller en lærling utenfor fengselet eller er det en copycat?

Hypnosene av presten er så vidt i gang når en ny link til en film på YouTube kommer til politiet. Og enda en. Kun kvinner, som først blir filmet, deretter plaget og mishandlet før de drepes og etterlates i identisk sittende positur. Den syke morderen opptrer selv i gult oljehyre. Seriemorderen stalker sine ofre, men hvor i all verden finner han dem? Det blir etter hvert klart at dette er en sak med forgreninger til narko- og prostitusjonsmiljøer, en sak som ikke kan løses uten Joona Linna - helten som ser sammenhenger ingen andre ser. Samtidig peker etterforkningen stadig sterkere mot hypnotisøren Erik, og han jages som mistenkt.

Her får vi innsikt i samfunnets mørkeste avkroker.

Joona Linna har vært forsvunnet et år og de aller fleste tror han er død, bortsett fra Saga Bauer som fremdeles leter. Hans gamle kontor på rikskrim er overtatt av en ny kvinnelig ekspert på seriemordere.

Mens jakten på en ny morder foregår får vi nøsta opp de løse trådene fra forrige bok "Sandmannen" Denne sluttet med endel ubesvarte spørsmål men disse blir greit utredet her.

Jeg har tidligere hatt Jon Nesbø som krimfavoritten men etter Sandmannen og nå Stalker så tror jeg Kepler ligger et hestehode foran.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste denne boken som en del av Leseutfordringen 2018 - en bok som har to forfattere.
Denne boken ble for rå for min del. Man må tåle å lese/høre om rå vold, blod som flyter, knivstikking og sexorgier. Kjenner at jeg foretrekker mildere krim. Kanskje det ble for stor overgang for min del å gå rett fra "Svarthuset" av Peter May til Kepler. Joda, jeg tåler enn del og liker en krim innimellom andre typer bøker, men dette ble for rått, for ekkelt. Kjenner at jeg ikke trives med å lese om så mange voldscener, om knivstikkene og blodet som spruter opp etter veggene. Det kan bli for mye spenning også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er min anmeldelse av "Stalker" (ekstern lenke)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Iblant tror jeg at ideen om rettferdighet aldri kan forlate barndommen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

-- Han passer gjerningsmannsprofilen. Han er fraskilt, bor alene, er pillemisbruker og ...
-- På lik linje med halve politistyrken, avbryter Joona.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Etter nesten tjue års ekteskap var Erik og Simone helt enige om at de skulle skilles, men hun var kanskje mest enig.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hvis lysene er på kan en Stalker se deg fra utsiden, men hvis lysene er skrudd av , kan du ikke se en Stalker som allerede er inne.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er et skarpt knivblad som gitrer i det svake lyset, Joona følger kniven med blikket mens han prøver å forutse mannens neste bevegelser.
- Vil du dø? hveser mannen.
- Jeg ser nok langsom ut, sier Joona. Men jeg kommer til å ta kniven og brekke armen din ved albuen ... og hvis du ikke blir liggende stille da, så punkterer jeg din høyre lunge.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enkelte ganger må man bare late som om man er voksen , gjøre som seg hør og bør , uttrykke seg som voksne gjør....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Ble fristet til å prøve å fullføre denne leseutfordringen. Når jeg har lest en av bøkene som passer inn under et kriterie nedenfor, vil dette bli satt i fet skrift, og boken legges til listen med beskrivelse av hvilken kategori jeg har plassert den i.

En bok på mer enn 500 sider
En romantisk klassikker
En bok som det har blitt laget film av
En bok som ble publisert i år
En bok med et nummer i tittelen
En bok skrevet av noen under 30
En bok med ikke-menneskelige karakterer
En morsom bok
En bok skrevet av en kvinnelig forfatter
Et mysterium eller en thriller
En bok hvor tittelen kun er ett ord
En novellesamling
En bok hvor handlingen foregår i et annet land
En bok som ikke er fiksjon
En populær forfatters første bok
En bok fra en forfatter du elsker som du enda ikke har lest
En bok en venn har anbefalt deg
En bok som har vunnet en Pulitzer Prize
En bok basert på en sann historie
En bok fra bunnen av leselista di
En bok moren din elsker
En bok som skremmer deg
En bok som er over 100 år gammel
En bok du velger å lese kun ut i fra coveret
En bok du egentlig skulle ha lest i løpet av skolegangen, men aldri fikk lest
En biografi
En bok som du fullfører på en dag
En bok med antonymer i tittelen
En bok hvor handlingen foregår et sted du alltid har ønsket å dra til
En bok som ble utgitt året du ble født
En bok som har fått dårlig omtale
En trilogi
En bok fra barndommen din
En bok med et trekantdrama
En bok satt til fremtiden
En bok hvor handlingen foregår på en videregående skole
En bok med en farge i tittelen
En bok som fikk deg til å gråte
En bok med magi
En tegnet roman
En bok av en forfatter du aldri har lest noe av
En bok du eier, men aldri har lest
En bok hvor handlingen foregår i hjembyen
En bok med et annet originalspråk
En bok satt til juletider
En bok skrevet av en forfatter med samme initialer som deg
Et skuespill
En bannlyst bok
En bok som er basert på, eller har blitt til en TV-serie
En bok som ble påbegynt, men som du aldri leste ferdig


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg gjentar suksessen fra i fjor, og setter meg som mål å lese 52 bøker i løpet av 2015. Hver fullførte bok legges fortløpende til listen. Har du en bok å anbefale, eller et lignende prosjekt, må du gjerne legge igjen som en kommentar :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

--En bok på mer enn 500 sider
--En romantisk klassikker
En bok som det har blitt laget film av
En bok som ble publisert i år
--En bok med et nummer i tittelen
--En bok skrevet av noen under 30
En bok med ikke-menneskelige karakterer
--En morsom bok
--En bok skrevet av en kvinnelig forfatter
--Et mysterium eller en thriller
--En bok hvor tittelen kun er ett ord
--En novellesamling
--En bok hvor handlingen foregår i et annet land
--En bok som ikke er fiksjon
En populær forfatters første bok
--En bok fra en forfatter du elsker som du enda ikke har lest
--En bok en venn har anbefalt deg
--En bok som har vunnet en Pulitzer Prize
--En bok basert på en sann historie
--En bok fra bunnen av leselista di
--En bok moren din elsker
--En bok som skremmer deg
--En bok som er over 100 år gammel
En bok du velger å lese kun ut i fra coveret
En bok du egentlig skulle ha lest i løpet av skolegangen, men aldri fikk lest
En biografi
--En bok som du fullfører på en dag
--En bok med antonymer i tittelen
--En bok hvor handlingen foregår et sted du alltid har ønsket å dra til
En bok som ble utgitt året du ble født
En bok som har fått dårlig omtale
--En trilogi
En bok fra barndommen din
En bok med et trekantdrama
En bok satt til fremtiden
--En bok hvor handlingen foregår på en videregående skole
En bok med en farge i tittelen
--En bok som fikk deg til å gråte
En bok med magi
En tegnet roman
--En bok av en forfatter du aldri har lest noe av
--En bok du eier, men aldri har lest
--En bok hvor handlingen foregår i hjembyen
--En bok med et annet originalspråk
En bok satt til juletider
En bok skrevet av en forfatter med samme initialer som deg
Et skuespill
En bannlyst bok
En bok som er basert på, eller har blitt til en TV-serie
En bok som ble påbegynt, men som du aldri leste ferdig


Godt sagt! (2) Varsle Svar

I lesesirkelen for 2015 så følger vi popsugars reading challenge 2015.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2015


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Målet er minst 30 bøker


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er bøkene jeg leste i 2014. Hvilke har du lest og hva synes du om de? Fortell!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enda et nytt år og selvfølgelig nye bøker å kjøpe..... :) Bøker kjøpt pr 12/7.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker som Ida har lest...


Godt sagt! (0) Varsle Svar

egen huskeliste for bøker lest i 2015


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Playground" av Lars Kepler
 • "Edderkoppen" av Lars Kepler
 • "Kaninjegeren - kriminalroman" av Lars Kepler
 • "Lazarus - kriminalroman" av Lars Kepler
 • "Speilmannen" av Lars Kepler
 • "Siste spiker" av Stefan Ahnhem
 • "X måter å dø på" av Stefan Ahnhem
 • "Motiv X" av Stefan Ahnhem
 • "Atten grader minus" av Stefan Ahnhem
 • "Ulven" av Samuel Bjørk
 • "Gutten som elsket rådyr" av Samuel Bjørk
 • "Dukkehuset" av M.J. Arlidge
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver