En sjøens helt

Blodige strender

roman

av (forfatter).

Oktober 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.65 (93 terningkast.)

218 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Kristian Dalens eksemplar av En sjøens helt - Blodige strender

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Historisk

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Jon Michelet har opplevd enorm suksess med de tre første bindene i romaneposet "En sjøens helt: Skogsmatrosen", "Skytteren" og "Gullgutten". "Blodige strender" er fjerde bind i serien og fortsetter der "Gullgutten" slapp, i april 1942. Tjueåringen Halvor Skramstad befinner seg i New York etter at båten hans, M/T Vivian, ble torpedert utenfor Palm Beach i Florida. I New York finnes Nortraships arkiver med de såkalte Bad Elements Lists, dvs. lister med navn på sjøfolk som har begått forseelser eller på annen måte anses som skadevirkende. Et sted i dette arkivet finnes Halvors navn.

Med hyre på Kronprins Olav og håp om å komme til England legger Halvor ut på havet igjen. Siden gjør han marinetjeneste om bord i dampskipet Miragem, som seiler i en hemmelig operasjon på kysten av Nord-Afrika. Krigen til sjøs er et stadig mer dramatisk og blodig bakteppe for skildringene av Halvors tjeneste som matros, og av uhyggelige møter med svartelister, domstoler og elendige fengselsforhold. "Blodige strender" følger Halvor fram til D-dagen i juni 1944, i hans kamp for de allierte, for egen verdighet og for å vinne tilbake sin elskede Muriels kjærlighet.

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788249515622

EAN 9788249515622

Serie En sjøens helt (4)

Omtalt tid 1939-1945

Språk Bokmål

Sider 696

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

12 48 24 7 1 1

Bokomtaler

Utdrag fra omtale på bloggen min:
"Hele romanverket er glitrende balansekunst mellom historisk og geografisk fakta blandet med fri diktning. Research-arbeidet til dette verket må være gigantisk.
Og i denne boka tror jeg vi nærmer oss kjernen i det Michelet ønsker å fortelle. Han vil vise oss heltemotet til krigsseilerne. Samtidig vil han vise oss at disse heltene har blitt svært dårlig behandlet av den norske offentligheten, både da det sto på som verst under krigen, og ikke minst alt det som hendte (eller alt det som ikke hendte) etterpå. Vi aner hele tiden en harmdirrende forfatter bak ordene. Det er mye urett, mange unnlatelsessynder, mye vilkårlighet og masse faenskap som kommer fram i lyset. Og mye av dette er nærmest visket bort av historikerne etter krigen - noe som kritiseres tydelig i etterordet."

Denne, og flere bokomtaler finner du på bloggen min Bjørnebok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jon Michelet har gjort - og gjør - en fantatisk innsats for å sette krigsseilernes innsats i det perspektiv det fortjener. Han må virkelig berømmes for dette og for at han har klart å samle så masse materiale.
Det er jo bare tragisk at et slikt epos ikke kom tidligere. Det hadde de krigsseilerne som nu er døde virkelig fortjent å få oppleve. Og Michelet hadde sansynligvis fått enda flere historier å fortelle.
Det er å håpe at disse bøkene også blir lest av yngre mennesker. Dette er historier om mennesker som gjorde en fantastisk innsats som vi i dag har vanskelig for å fatte. Om mennesker som aldri har fått nok takk.
Michelet selv påpeker jo dette med fri diktning, men grunnlaget for romanen(e) ligger fjellstøtt.
Michelet har med masse spennende fakta som feks svartelisting av sjømenn, Nortraship sin ullne rolle kommer fram allerede nå, fangeleire mm.
Boka er ganske omfattende. For meg ble det for masse skip og navn som jeg ikke klarte å forholde meg helt til. Boka hadde etter mitt syn tjent på at endel ting ble strøket.
Jeg er heller ikke imponert over språket i boka. Til tider er det veldig enkelt. Jeg fikk minner om dårlige stiler fra skoletida med oppramsinger .....
Men boka fortjener virkelig å bli lest.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Absolutt leseverdig. I denne boken er det jo mange dype samtaler mellom sjøfolkene, og denne åpenheten kjenner jeg godt igjen fra mine år til sjøs.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nok en bra bok fra J.M.
Mye generell skips/krigs historie pakket inn i "dialoger" mellom mannskapet, både på land og til sjøs. For min del synes jeg disse "dialogene" blir noe kunstige og oppstyltede. Er man mindre interessert i skips-navn og hvilke skip som eies av hvem og befinner seg hvor eller hvilke som går i fart mellom hvilke havner, osv. osv. Blir det svært mange sider å hoppe over.
For meg blir det slik, nok en gang. Boka kunne godt vært kuttet ned til det halve.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synes det ble for mye oppramsing av båthavn mm, derfor ble også en del av boka skumlest for å komme til bokas virkelige handling.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blodige strender er en skuffende oppfølger etter 3 gode bøker. Her blir det for mye prat og for lite handling. For lite tid på sjøen, og for mange lange brev til Kvammen, isteden for å beskrive hva som virkelig skjer i Halvors liv. For mange repetisjoner fra tidligere bøker, ja nok et torpedotreff, men det har vi lest om før. Spenningen tar seg opp de siste 15 minuttene i boka, men da er boka slutt, og fortsetter i neste bok. Etter å ha kjeda seg igjennom 700 sider føler man seg snytt da ja.

700 sider kan oppsummeres på 5 linjer. Dette er for dårlig ja.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Målet er minst 30 bøker


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er en kronologisk oversikt over bøker jeg har lest i år.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker som ligger på vent :)


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "En sjøens helt - Krigerens hjemkomst" av Jon Michelet
 • "En sjøens helt - Brennende skip" av Jon Michelet
 • "En sjøens helt - Gullgutten" av Jon Michelet
 • "En sjøens helt - Skytteren" av Jon Michelet
 • "En sjøens helt - Skogsmatrosen" av Jon Michelet
 • "Verden som var min - Bind 6" av Ketil Bjørnstad
 • "Slutten på historien" av Jan Guillou
 • "Verden som var min - Bind 4" av Ketil Bjørnstad
 • "Bjørnen" av Gard Sveen
 • "Den andre dødssynd" av Jan Guillou
 • "Aftentid og morgengry" av Ken Follett
 • "Verden som var min - Bind 3" av Ketil Bjørnstad
Alle bokanbefalinger for dette verket