Kabalmysteriet

av (forfatter).

Aschehoug 2002 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.14 (532 terningkast.)

2335 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Kristian Dalens eksemplar av Kabalmysteriet

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Eventyr

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Vi følger far og sønn på deres reise gjennom Europa der de er på leting etter moren. Forfatteren binder sammen fantasi og virkelighet, eventyr og slektshistorie, skildrer forholdet mellom far og sønn, og deres kamp for identitet og tilhørighet.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2002

Format Innbundet

ISBN13 9788203244476

EAN 9788203244476

Serie God bok

Genre Fantastisk litteratur

Språk Bokmål

Sider 403

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Kritikerprisen. Barn og ungdom 1990 Litteraturprisen 1990

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

201 233 76 18 3 1

Bokomtaler

Fantastisk bok. Anbefales

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka er ingenting snauere enn komplett! Fornøyelig gjensyn i voksen alder, ca 27 år siden sist, og ikke så pussig syns jeg det samme: Favoritt! Kabalkalenderen er fortsatt genial, turen er fremdeles spennende og bolleboka uslåelig.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare fantastisk! En spennende og fantasifull historie til ettertanke. Verdt å lese for både store og små!

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantasi og verkelegheit blandas til ei fantastisk historie, for store og små. Gled deg over Gaarder sin fantastifulle og leikne bok, som tek deg med til stader du aldri har vore på, og lar deg smake på brus som nesten kan virke magisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En av de første bøkene jeg leste i forbindelse med norskundervisningen på ungdomsskolen. Jeg husker videre at vi måtte skrive logg for hvert kapittel vi leste av boken, og at det var veldig mange kapitler å lese. Husker ikke så mye av handlingen akkurat nå, men lagrer boken her så jeg kan ta den frem og lese den for mine små en gang i tiden. Jeg tenker videre at boken på ingen måter kan ha vært dårlig, da jeg ikke siitter igjen med en haug av traumer eller negative tanker om boken. For da hadde jeg forhåpentligvis husket det..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

[...] For når man først forstår at det er noe man ikke forstår, da er man i grunnen på god vei til å forstå både det ene og det andre.

Godt sagt! (35) Varsle Svar

Hvis hjernen vår var så enkel at vi kunne forstå den, ville vi vært så dumme at vi ikke forstod den likevel.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Jeg vil så gjerne tenke en tanke som var så vanskelig at jeg ikke klarte å tenke den, men jeg får det ikke til!

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Livet er et svært lotteri der bare vinnerloddene er synlige.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Forskjellen på Sokrates og alle de andre var at de andre var godt fornøyd med det lille de visste selv om de ikke visste mer enn Sokrates. Og folk som er fornøyd med det de vet, kan aldri bli filosofer.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

-Hvis hjernen vår var så enkel at vi kunne forstå den, sa han,- da vlle vi vært så dumme at vi ikke forsto den likevel.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Fantasiene springer ut av det skapende rom og inn i det skapte rom. Figurene ristes ut av tryllekunstnerens jakkeerme og kniper seg selv i luften sprut levende. Fantasiene er vakre å se på, men alle untatt én har mistet vettet. Bare en enslig joker i stokken gjennomskuer blendverket.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

''Hvis hjernen vår var så enkel at vi kunne forstå den'', sa han ''Da vlle vi vært så dumme at vi ikke forsto den likevel''.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Poenget var at fattern oppfattet seg selv som en joker. Det var sjelden han sa dette direkte, men jeg hadde lenge visst at han betrakta seg selv som en joker i kortstokken. En joker er en liten narr som er annerledes enn alle de andre. Han er ikke kløver eller ruter, ikke hjerter eller spar. Ikke åtter eller nier, og ikke konge eller knekt. Han er en som står utenfor det som alle andre er en del av.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En joker er en liten narr som er annerledes enn alle de andre. Han er ikke kløver eller ruter, ikke hjerter eller spar. Ikke er han åtter eller nier, og ikke konge eller knekt. Han er en som står utenfor det som alle de andre er en del av. Han er lagt ned i den samme pakken som de andre kortene, men han hører ikke hjemme der. Derfor kan han også fjernes uten at noen vil komme til å savne ham.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg leste utrolig mye da jeg var yngre. Jeg leser fortsatt bøker som kanskje vil bli kategorisert som ungdomsbøker. Det finnes så himla mye fint. Det er også fint for voksne å lese ungdomsbøker tror jeg, så, ta en kikk.


Godt sagt! (13) Varsle Svar

Bøker jeg har satt stor pris på av ulike grunner: ble sugd inn i historier, drømte meg bort, reiste langt, kjente verden på kroppen, ble opplyst, gråt, lo, ble skremt, ble rørt, ble et litt bedre menneske og angrer ikke på en eneste side.

Liker å lage lister og spesielt fra A til Å. Noen bokstaver er enkle å velge, andre så alt for mange gode alternativer, men ingen forfattere fikk være med to ganger. Ser jeg mangler noen bokstaver på slutten (Øya kommer ikke med av den grunn), men det betyr bare at jeg har noe å jobbe med...


Godt sagt! (12) Varsle Svar

Her er en liste over alle bøkene som jeg har lest av min favorittforfatter, Jostein Gaarder. Liker du også filosofiske tankemønstre, er de absolutt til å anbefale. :-) skriv bildebeskrivelse her


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det er så populært for tida og sette opp lister over de 15 bøkene man har lest som har gjort mest inntrykk.

En formidabel oppgave å velge, men jeg har fundert gjennom noen søvnløse timer, og valgt ut 15 bøker som har endret kursen på livet mitt i ei anna retning, eller åpenbart en sannhet for meg på noe vis.


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har lest en god del ungdomsbøker gjennom tiden, og tenkte jeg skulle samle noen av dem som falt godt i smak i en liste. Noen er nye, mens andre er gamle og samtlige er kjekke å lese!

Kommer sannsynligvis til å legge til bøker etterhvert (kommer ikke på alle som er bra på en gang), og kanskje skrive litt om hver enkelt bok:)


Godt sagt! (6) Varsle Svar

For ei tid tilbake startet jeg en tråd hvor jeg etterlyste bøker med den sympatiske farsfiguren. Dette var etter at jeg hadde lest flere bøker etter hverandre hvor faren var svært lite sympatisk, som Knausgårds "Ute av verden", Sofi Oksanens "Stalins kyr" og Harry Bernsteins "Den usynlige muren". Jeg greide ikke å komme på noen bøker som hadde kloke, sterke personligheter i farsrollen, og etterlyste tips på slike romaner. Heldigvis kom det inn mange gode forslag, og det er plass til flere :))


Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vi har rydda i bokhyllene og funne ut at vi må sortere vekk nokre bøker. Derfor denne lista med bøker som eg ønskjer å gje vekk


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Mål for 2013: fullføre 50 av disse bøkene.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er noen bøker, som oftest ikke mange, men noen få, som gir meg en helt spesiel opplevelse når jeg leser dem. Mine egne kriterier for at bøker skal havne på denne listen er at de må ha en god historie, en som virkelig fenger og som fengsler meg på en slik måte at jeg føler at jeg er i en annen verden.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Romanar av Jostein Gaarder


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Bibbi Bokkens magiske bibliotek" av Jostein Gaarder
 • "I et speil, i en gåte" av Jostein Gaarder
 • "Sirkusdirektørens datter - roman" av Jostein Gaarder
 • "Julemysteriet" av Jostein Gaarder
 • "Vita brevis - Floria Aemilias brev til Aurel Augustin" av Jostein Gaarder
 • "Appelsinpiken" av Jostein Gaarder
 • "Agnes Cecilia - en selsom historie" av Maria Gripe
 • "Skyggen over steinbenken" av Maria Gripe
 • "Markus og Diana - lyset fra Sirius" av Klaus Hagerup
 • "Tordivelen flyr i skumringen" av Maria Gripe
 • "Charlie og den store glassheisen" av Roald Dahl
 • "Momo, eller Kampen om tiden" av Michael Ende
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver