Himmelblomsttreet

av (forfatter).

Cappelen 2008 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.82 (366 terningkast.)

1125 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Vibeke Wangsmos eksemplar av Himmelblomsttreet

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Jens Oder Flirum, senhor Yenso, vender tilbake til Europa etter flere år i Sør-Amerika, for å gjennomføre Den Store Planen. Boka handler om kollisjonen mellom to kulturers naturerkjennelse og verdigrunnlag, vevet inn i hovedpersonens egen streben etter innsikt og forståelse.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2008

Format Innbundet

ISBN13 9788202282790

EAN 9788202282790

Omtalt sted Europa Sør-Amerika

Språk Bokmål

Sider 459

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

84 174 81 15 10 2

Bokomtaler

Jeg har nå lest ferdig Himmelblomsttreet, og jeg er helt målløs. Etter den første boka, Mengele Zoo, var jeg nervevrak i to dager sammenhengende etterpå. Det var første gang jeg leste så brutalt om hvordan verden faktisk er, og den åpnet mitt da 13 år gamle sinn, og fikk meg til å se sannheten. Hvis jeg ikke hadde lest Mengele Zoo først, ville denne boka også hatt samme effekt. Dette er ei bok som får det til å gå trill rundt i hodet mitt, men samtidig får meg til å både le og gråte. Det europeerne gjør med regnskogen, -og det kun for å tjene penger!- er et viktig poeng som gjør meg flau over å være født i denne landsdelen. Ei sterk, om enn noe tunglest, bok, som har briljante poenger, og som virkelig fortjener og leses. Terningkast seks!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Vanskelig å plukke ut den beste boka fra Nygårdshaugs eminente forfatterskap, men dette er min favoritt, og er hakket bedre enn Mengele Zoo og Prost Gotvins geometri.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

En nydelig skrevet bok med gjennomtenkte metaforer og parralleler. Den er tunglest, men gir deg mye innsikt og lærdom. verdt å lese

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Et godt tegn på at en bok er drivende god når du umiddelbart har lyst til å lese fortsettelsen i en neste bok. For en spennende slutt! Syntes boka var litt langtekkelig de første omtrent 100 sidene. Etter dette en ren fornøyelse å lese. Så veldig viktig at naturen settes i fokus, og at det vises at den er roten til alt liv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

messericing

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bok nr 2 i Mino kvintologien. Nygårdshaug skriver avansert, leker med leseren og starter boka midt i historien. Gi romanen tid, Nygårdshaug fargelegger historien og hovedpersonene grundig før historien skyter fart. En tankevekkende roman, slik som Mengele Zoo, med tydelige stikk til hvordan globaliseringen og storkapitalen tyner jordkloden for ressurser. God lesing!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mino-trilogien bok 2

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Til helvete med hvor jeg er, hvem jeg er, hva jeg er. Jeg ER

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Et speilbilde blir ikke ødelagt om selve speilet knuses,- hver enkelt bit, hvert enkelt fragment inneholder hele virkeligheten.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Det er trommer i mitt blod. Mange trommer. Alle trommer ditt navn, hele tiden ditt navn.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Han kjente alt for godt dette landets historie, jungelfolkenes tragedie. De ville alltid være taperne. De kunne aldri vinne en krig mot verdens mektigste konserner, mot Verdensbanken, mot den vestlige og østlige verdens hensynsløse jakt på kortsiktig profitt, mot deres higen etter stadig mer vekst, høyere levestandard og økt forbruk.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kloden led av en sykdom verre enn kreft, et virus som truet med total utslettelse. En blind bakterie skapt i hans kultur, av den europeiske tradisjon. En sykdom som åt og åt og aldri ble mett. Som erstattet alt det grønne med grå asfalt, stinkende røyk, rustne blikkfat, dynger av plast, Spearmint tyggegummi og Marlboro sigaretter, dynger av søppel, av overflod, cocacola-flasker og kondomer, bilvrak, mer asfalt, mer røk, stadig mer som kunne forbrukes, kastes, overflødiggjøres; sprakende radioer og TV-apparater, basketball-luer, whisky, spilleautomater, syntetisk lykke og neon, mer asfalt, mer møkk, mer søppel og hele ørkner av ufruktbar jord.
Slik var det. Det var slik det skulle bli.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Menneskets historie var ung. Det hadde såvidt nådd trassalderen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg tenker, ergo er jeg? En flik av befriende klarhet streifer meg, den som et øyeblikk kom over Descartes da han lå og nøs i sitt vinterkvarter i Neuburg og spiste bedervet fisk fra Donau slik at han kom til å betvile både det ene og det andre, og jeg tørker omhyggelig den grønne guffen bort fra ansiktet. Til helvete med hvor jeg er, hvem jeg er, hva jeg er; jeg er.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg lukker øynene og smiler. Møtet med den gamle kan ha gitt oss et viktig dytt framover. Han skulle bare ha visst. Det er et mirakel i hver frøkapsel. Jeg glir langsomt inn i sikadens søvn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

''Jord-eter er egentlig en ganske treffende beskrivelse. Det var yanomamiene som ga de hvite inntrengerne dette navnet, jord-etere. For nøyaktig slik villsvinene graver i slam og jord og etterlater seg stygge sår i naturen, ødelegger hordene garimpeiros, gull- og mineralsøkere skogen rundt seg. De brenner ned, dreper og plyndrer, med myndighetenes velsignelse, slik at landet sakte, men sikkert og med stor grundighet renses for minoritetsgrupper som kunne tenkes å hevde eiendomsrett. Slik blir veien fri for de 'ansvarlige' internasjonale konsernene, som kommer til dekket bord. De kan drive utvinning i stor skala av tømmer, olje og mineraler. Slik har det vært, og slik vil det fortsette. Denne skogen, disse dyrene, disse plantene, disse menneskene vil sakte, men sikkert utryddes.''

Godt sagt! (2) Varsle Svar

....Men kunne et menneske uten følelser, med et visst krav på troverdighet, forventes å få svar på noe som helst,- for ikke å si - ha noen meningsberettigelse over problemer som angikk erkjennelse, erotikk og filosofi ? Neppe.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Vi har rydda i bokhyllene og funne ut at vi må sortere vekk nokre bøker. Derfor denne lista med bøker som eg ønskjer å gje vekk


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bøker som tar opp tematikken klima, miljø og økologi.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Rett og slett dei beste bøkene eg har lest hittil, i mitt 20 år gamle liv.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2011, oppdateres fortløpende.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kronologisk oversikt over hva jeg har lest i 2014 eller ønsker å lese.
Målet er 30 bøker.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Uthevet tekst


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest 2018


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oppdateres løpende


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2019 som tilhører leseutfordringen.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Søthjerte" av Gert Nygårdshaug
 • "Afrodites basseng - roman" av Gert Nygårdshaug
 • "Dverghesten" av Gert Nygårdshaug
 • "Zoo Europa - roman" av Gert Nygårdshaug
 • "Fortellernes marked - historien om Gotvin Solengs oppdagelser" av Gert Nygårdshaug
 • "Nullpluss" av Gert Nygårdshaug
 • "Cassandras finger" av Gert Nygårdshaug
 • "Chimera - øko-thriller" av Gert Nygårdshaug
 • "Kiste nummer fem - roman" av Gert Nygårdshaug
 • "Prost Gotvins geometri" av Gert Nygårdshaug
 • "Den balsamerte ulven" av Gert Nygårdshaug
 • "Dødens codex" av Gert Nygårdshaug
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver