I fjor var en lang natt

roman

av (forfatter).

Kolon 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.33 (15 terningkast.)

40 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Ingvild Hegge Eriksens eksemplar av I fjor var en lang natt - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Romaner

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

I fjor var en lang natt følger en navnløs hovedperson på hans vandring gjennom Oslos underverden, hvor alkohol, dop, skrøner, kriminelle venner, overfladiske bekjentskaper, eventyrlige beretninger, one night stands og slåsskamper leier hverandre sjanglende fra bar til bar gjennom vinternatten. Over det hele hviler skyggen av en død far og en oppvekst utenom det vanlige.

I fjor var en lang natt er en tragisk komedie og en sjarmerende og tidvis grotesk røverroman. Romanens mange fortellinger, vitser, innfall og digresjoner kan forstås som et muntert vern mot sorgen og undergangen som stadig truer.

Bokdetaljer

Forlag Kolon

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788205430594

EAN 9788205430594

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 247

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 5 5 2 1 0

Bokomtaler

Boka er et eksempel på at folk takler sorg på hver sin måte ...

Hovedpersonen (som man aldri får vite navnet på) finner faren sin død når han drar tilfeldig på besøk hos ham. Han drar sin vei igjen uten å fortelle noen at faren hans er død og fortsetter livet sitt som før. Later som ingenting. Besøker venner. Fester. Og drar på jobb. Han fortrenger tankene ved å være sammen med kompiser og av og til møter han tilfeldige kvinner som han har one night stands med. Vil han noen gang fortelle resten av familien og andre, at faren hans er død?

Dette er nok den mest spesielle boka jeg har lest så langt i år. En bok "uten" mål og mening, på en måte, men samtidig litt småinteressant. Men det jeg hadde problemer med boka var at jeg ble aldri ordentlig kjent med hverken hovedpersonen eller bipersonene. Greit at hovedpersonen er navnløs, men savner mer beskrivelse på hvordan han ser ut, for å gjøre lesingen mer levende og følte jeg aldri ble helt klok på ham. Det virker bare som han driver meningsløst fra sted til sted i hjembyen. Vi får ikke vite hvorfor han har så lite kontakt med familien ellers og jeg får ikke nok bakgrunnshistorie av ham til å få et sterkt nok inntrykk. Det var et savn. Skjønner jo at det er hans måte å kjempe mot sorgen på, men savnet mer helhetsinntrykk av hovedpersonen for å få et bedre bilde av ham.

Savnet også at forfatteren brukte mer avsnitt. Han delte ikke en gang teksten opp i kapitler og da virket lesingen ekstra langdryg, (selv om boka bare er på 248 sider). Boka virket å være bestående av en lang tekst uten særlig mye oppdelinger. Jeg ber ikke om for mye oppdelinger, men skulle ha vært oppdelt slik at man fikk litt mer pause under lesingen. Det hadde gitt lesingen en mer naturlig flyt. Men det forfatteren skal ha skryt for er hvordan han fremstiller ensomhet, usikkerhet og kulde på en troverdig måte, slik at man som leser føler et lite snev av sympati for både hovedpersonen og folka han har rundt seg.

I fjor var en lang natt er en kort og mørk roman som blir for anonym for meg. Med det mener jeg at jeg blir ikke ordentlig kjent med karakterne i boka og historien er for "kjedelig". Det er altfor lite som skjer og da blir boka ekstra langsom. Dette blir en meget kort anmeldelse for min del. Grunnen er at boka som sagt, bare består av 248 sider og jeg kan ikke skrive for mye om den uten å avsløre noe. Og jeg vil jo ikke avsløre noe som helst. Kjedelig og tung bok å komme seg gjennom til tross for at dette er en tynn flis av en bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Liste over bøkene jeg leste i 2014


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Du bestemmer" av Bård Torgersen
 • "Dommedøgn" av Kjersti Wøien Håland
 • "Lykkelige mennesker har ikke bikkje - roman" av Martine Johansen
 • "Pillebefinnende - hva vet vi om medisinene vi tar?" av Niels Christian Geelmuyden
 • "Rolig sone - roman" av Ingvild Solstad-Nøis
 • "Kan jeg finnes i andre formater" av Isabell El-Melhaoui
 • "Lesehistorier" av Nils-Øivind Haagensen
 • "Repetisjonsøvelse - roman" av Runar Mykletun
 • "Folk jeg husker - fortellinger" av Joakim Kjørsvik
 • "Ikkje" av Agnes Ravatn
 • "Elsket og savnet - dikt" av Endre Ruset
 • "Henrettelse med elefant - roman" av Per Schreiner
Alle bokanbefalinger for dette verket