Normal people

av (forfatter).

Faber & Faber 2019 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.54 (91 terningkast.)

219 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Tuvas eksemplar av Normal people

Lesetilstand

Ingen lesetilstand

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Connell and Marianne grow up in the same small town in the west of Ireland, but the similarities end there. In school, Connell is popular and well-liked, while Marianne is a loner. But when the two strike up a conversation - awkward but electrifying - something life-changing begins.
Normal People is a story of mutual fascination, friendship and love. It takes us from that first conversation to the years beyond, in the company of two people who try to stay apart but find they can't.

Bokdetaljer

Forlag Faber & Faber

Utgivelsesår 2019

Format Heftet

ISBN13 9780571334650

EAN 9780571334650

Omtalt sted Irland

Språk Engelsk

Sider 288

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

11 40 31 6 2 1

Bokomtaler

Hva kan stå i veien for ekte kjærlighet? Vel, klassetilhørighet, sosial status, egen usikkerhet og en hel haug med ting kan sabotere for denne kjærlighetshistorien.

Vi følger Marianne og Connell fra videregående til studenttiden. Marianne kommer fra en rik familie, men hun har et ganske kjølig forhold til moren og broren sin. På skolen er hun flink og venneløs. Connells mor jobber som vaskehjelp for familien til Marianne. Det er slik Connell blir kjent med henne. Han er populær på skolen og vil holde vennskapet med Marianne hemmelig.

Dette er bare det første hinderet, men de kommer stadig tilbake til hverandre gjennom de neste årene. Synsvinkelen veksler mellom de to, og det gjør at vi forstår begge og kan se sammenhenger de ikke kan se.

Boken setter ord på finstilte følelser. Den får frem usikkerheten i relasjoner og ulike sosiale sammenhenger. Hva som blir sagt, hva som ikke sies, hva som ligger mellom linjene.

Boken maler frem en magisk stemning. Alle følelsene, det føles så inderlig og ekte. Til tider er det hjerteskjærende, trist og rått, til tider vakkert. Akkurat som livet er.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sally Rooney blir av noen betegnet som "Salinger for Snapchat-generasjonen" og kanskje det ligger noe i det? Normal people handler om vennskap og om kjærlighet, og ikke minst forskjellene mellom det vi sier og det vi faktisk gjør. Den handler også om hvordan vi blir påvirket av omgivelsene til å ta avgjørelser som nødvendigvis ikke gjør oss så lykkelige. Boken anbefales på det aller sterkeste!

Hele omtalen kan leses her.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men i alle dager.. Dette var skivebom for meg. Jeg måtte starte på nytt hele tiden fordi jeg sovna. Jeg fikk ikke sympati med noen av personene og jeg synes de hele tiden endret karaktertrekk. Spesielt Mariann. Jeg hadde tenkt å se Tv-serien også, men det tror jeg bare jeg dropper. Makan til suppe. Boka handler om et par som over flere år vingler fram og tilbake til hverandre. Det handler litt om klasseskille og ungdomsmiljø også, men det blir flatt og urealistisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Første gang vi møter Marianne og Connell, går de siste året på videregående. De kommer fra vidt forskjellige verdener, selv om de har vokst opp i den samme småbyen i Vest-Irland. Marianne kommer fra en rik familie, men hun har ikke noe godt forhold til dem. Connell bor sammen med moren, som også jobber for Mariannes familie. Connells mor, Lorraine, er varm og inkluderende. Marianne er skoleflink, men hun er en einstøing, og har ingen venner. Connell gjør det også bra på skolen, men han er i tillegg populær, og har flust med venner. Da han blir sammen med Marianne, vil han ikke at noen skal vite om forholdet. Han er redd for hva andre vil si, og Marianne går med på det.

Både Marianne og Connell begynner på Trinity College i Dublin, men nå har rollene snudd. Connell føler seg utenfor, og sliter med å finne venner, mens Marianne har blitt populær. Hva kommer dette til å gjøre med det rare forholdet deres?

Slet med å få tak på det hele i starten, men den tar seg noe opp etterhvert.

Leses i Bokklubb med Marte og Malin der temaet denne gangen er fra bok til TV-serie. Serien har fått strålende kritikker, så må nok se den når boken er ferdiglest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er litt delt når det kommer til denne boken. Jeg har ikke sett serien så jeg dømmer kun ut ifra boken. Det var interessant å lese seg gjennom dynamikken blant de to hovedkarakterene, men etterhvert mot slutten var jeg bare frustrert med dem begge to. Absolutt en bok å anbefale for de som liker litt drama og gritty relationships. Jeg har i år lest en del bøker om personer som enten sliter mentalt, eller som skiller seg ut mentalt, og det var dette jeg likte best med boken. Dette slitet med å passe inn og den vekselvise skammen som oppleves på ulike områder. Men alt i alt var det nok ikke helt boken for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Det er ikke første gang Marianne tenker at slemhet ikke bare sårer offeret, men også gjerningsmannen, og kanskje på en dypere og mer permanent måte. Man lærer ikke noe veldig dypt om seg selv bare ved å bli mobbet; men dersom man mobber andre, lærer man noe man aldri kan glemme.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kirsebærene henger som øredobber på de mørkegrønne trærne.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Legger ut bøker vi har lest i lesesirkelen.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lest i 2020


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Egen oversikt over leste bøker i 2020.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest/hørt i 2020.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i 2020


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Skjønne verden, hvor er du" av Sally Rooney
 • "Samtaler med venner" av Sally Rooney
 • "På tronen" av Anne Gunn Halvorsen
 • "Nora eller Brenn Oslo brenn - roman" av Johanna Frid
 • "Fabrikken" av Joanne Ramos
 • "Det ender med oss" av Colleen Hoover
 • "Draumar betyr ingenting" av Ane Barmen
 • "Vår" av Ali Smith
 • "Forventning" av Anna Hope
 • "Meter i sekundet - roman" av Stine Pilgaard
 • "Sinne - roman" av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen
 • "Alt skal brenne" av Sofia Nordin
Alle bokanbefalinger for dette verket