Rosa elefanter

av (forfatter) og Kirsti Vogt (oversetter).

Silke 2012 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.85 (126 terningkast.)

275 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Tullipops eksemplar av Rosa elefanter

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

2012

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Selma og Artur bor alene på en liten gård i Sør-Sverige. Både barn og budskap har flyttet ut, så de lever et rolig liv - helt til de nye naboene flytter inn. De nye naboene er rare og Arthur er mistenksom.

Omtale fra forlaget

"Nei, du, Selma Jacobsson, det er noe merkelig her, sann mine ord. Jeg kjenner noe i venstre kne, og da er det alltid noe faenskap på gang," sier Artur. Det er sluttmed freden i Tommarp og Artur klandrer de nye naboene. Folk i husene rundt ham er sannelig rare. Ekteparet Hernemotilhører en religiøs sekt og synger salmer dag og natt. Artur holder øye med dem, for han er overbevist om at de skjuler et eller annet. Han gjennomsøker hagen deres i all hemmelighet, og der oppdager han en nygravetgrav. Like etter blir en mann fra nabolaget meldt savnet ... Disa flytter inn i det andre nabohuset, og snart begynner ryktene å gå om hippies og flowerpower. Selma og Artur synes at det der med blomstene høres koselig ut, helt til Artur en dag får se Disa stå splitter naken på trappen. Selma tar det hele med knusende ro. Artur har alltid hatt god fantasi. Men det varer ikke lenge førhun også blir dratt inn i saken. Spionering ute på jordene, statuer av fete fruer og rosa elefanter er bare begynnelsen.

Bokdetaljer

Forlag Silke

Utgivelsesår 2012

Format Innbundet

ISBN13 9788282700276

EAN 9788282700276

Genre Humor

Omtalt sted Sverige

Språk Bokmål

Sider 199

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 21 58 31 9 1

Bokomtaler

Søt og hyggelig bok, hverken mer eller mindre

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lettlest og fornøyelig underholdning fra landsbygda i Sverige. Man blir jo litt glad i disse gamle, fordomsfulle menneskene og humrer seg gjennom boka. Les full omtale på ritaleser.com

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det eldre ekteparet Selma og Artur bor på en liten gård i Sør-Sverige. De lever et rolig liv uten de store spenningsmomentene, men alt endrer seg den dagen de får nye naboer. Artur har en heller livlig fantasi, og det religiøse ekteparet nedi veien får det til å gå helt rundt for stakkars Artur.

Lun, humoristisk og koselig lesning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette syntes jeg var noe ordentlig sludder. Jeg har visst rett og slett ikke legning for å like slike svenske "kosebøker" og så kom jeg i skade for å kjøpe en til av samme forfatter før jeg hadde lest denne (Potensgiverne), vet ærlig talt ikke om det er bryet verdt å lese den.

Måten det var skrevet på skulle sikkert være morsom og sjarmerende, men jeg ble bare irritert, innbiller meg at dette egner seg bedre som småmorsomt tv-drama, noe a la Sommer På Saltön.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Førnøyelig og lettlest feelgoodroman fra den svenske landsbygda. Tre eldre mennesker i sentrum. Artur og Selma og naboen eks-hippien Disa. Samt et lite mysterium som Artur prøver å løse... Leste denne på en kveld. Humret godt flere steder.

Mitt blogginnlegg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En storartet og spennende leseopplevelse med fine hverdagsskildringer og morsomme dialoger !

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

En festlig liten bok om et eldre ektepar på landsbygda i Sverige. De lever et relativt søvnig a4-liv, uten de helt store hendelsene. Da nabodatteren Disa flytter tilbake til barndomshjemmet, begynner saker og ting å skje... Ekteparets ellers så stillferdige liv blir satt på prøve, og ingenting blir som før.

Rosa elefanter er en søt sak til de som trenger noe annet å tenke på, som ikke blir for avansert eller vanskelig. Her er koselig humor og humreverdige skildringer. Som noen i lesesirkelen sa: "Jeg gleder meg til å bli gammel!"

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En fornøyelig bok, som alle av Karin Brunk Holmqvist. Holder en knapp på Sirile gentlemen .

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Omläsning av denna bok som Stefan Sauk så ljuvligt har läst in. Vilken härlig bok!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Hun var selvfølgelig takknemlig og glad for at han ville ha henne, for skjønnheten hadde for lengst forsvunnet innover.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Hun fortalte om en gang de skulle ha legesjekk på skolen. Frøken hadde sagt at de skulle ha med seg urinprøve dagen etter. -Har dere noen spørsmål? hadde hun sagt til slutt. Da hadde Kerstin rakt opp hånda og sagt - Frøken,jeg er ikke sikker på om mamma har sånt hjemme!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Magen hadde begynt å slå seg vrang,slik den alltid gjorde når han ble nervøs.Til slutt hadde han måttet trekke ned buksene og fyre av hele tarminnholdet. Og ikke nok med det, han hadde klynkende oppdaget at han hadde satt seg ned i brennesler,og hadde ikke kunnet sitte på baken på flere dager.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

De fortsatte å spise i taushet. Vårens første flue hadde funnet veien inn i huset og gikk på oppdagelsesferd over bordet. Tausheten på kjøkkenet var så total at de kunne høre fluen gå over voksduken.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Etter en stund fikk han jobb i et begravelsesbyrå. -Passet det seg?skjøt Selma forsiktig inn. -Det kommer an på hvordan man ser det.Folk snakker nok.Men så var det noen som sa at han hadde sånn omsorg for de døde.Når han hadde svøpt den avdøde i likskrud,hadde folk sett at han sto alvorlig en stund ved kisten,og før han stengte lokket,bukket han og sa noe. Disa lo buldrende. -en dag hadde noen stilt seg der for å lytte. -Vet du hva han sa,kniste hun. -nei. -Jo,han sa : Skal det være noe mer før vi stenger? Så lukket han kistelokket.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Av og til kunne Selma synes at innfallene til Disa ble litt pinlige. Som en gang de hadde vært på Lindex i Simrishamn. Da hadde Disa plutselig hevet armene og skreket : Sett i gang viftene, jeg har hetetokter! (..) Til tross for at Disa snart fylte sytti..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Moren hans hadde alltid sagt at det var farlig å kvele nys, da kunne man få hjerneblødning. Kanskje det var derfor nysene til Artur alltid hadde kommet så brått og kraftfullt. Selma kjeftet på ham av og til og sa at han skremte livet av henne. Nå kjente han hvordan nyset liksom bygget seg opp inne i ham, og han lurte på hva som ville være verst, å få hjerneblødning eller å vekke Selma.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

[Artur] så henne for seg der hun hadde stått i hagen og svingt med pattene. Det var ikke små jomfrubryster, akkurat, nei, skikkelige mugger som de gamle gubbene sa nede i butikken når de sto og kikket på mannfolkbladene. Artur lurte faktisk på om hun hadde fått operert inn sånn skumgummi eller hva det var.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bøker med en farge i tittelen. Jeg har ikke tatt med bøker der fargen er inni et lengre ord.
Kom gjerne med flere bøker.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ei liste for min egen del, for å få ein oversikt over kva eg faktisk les i løpet av eit år ;)


Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Høyt henger de og søte er de" av Karin Brunk Holmqvist
  • "Kranvriderne" av Karin Brunk Holmqvist
  • "Steinhimmelen" av Karin Brunk Holmqvist
  • "Kaffe med musikk" av Karin Brunk Holmqvist
  • "Akuttbjellen" av Karin Brunk Holmqvist
  • "Ran og rullator" av Catharina Ingelman-Sundberg
  • "På ferie med pappa" av Dora Heldt
  • "Sirile gentlemen søkes" av Karin Brunk Holmqvist
  • "Skjulestedet" av Pam Jenoff
  • "Svindel og multelikør" av Catharina Ingelman-Sundberg
  • "Nå og tilbake" av Santa Montefiore
  • "Til vi ses igjen" av Dinah Jefferies
Alle bokanbefalinger for dette verket