Alle elsket moren din

roman

av (forfatter).

Aschehoug 2017 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.72 (72 terningkast.)

162 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Torill Næss' eksemplar av Alle elsket moren din - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Vanlig skjønn, voksne

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2017

Format Innbundet

ISBN13 9788203361715

EAN 9788203361715

Serie Agathe (1)

Omtalt tid Etterkrigstiden

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 333

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 44 21 2 0 0

Bokomtaler

God oppvekstroman frå 50-talet og utover på bl.a. Hovin i Oslo, der alt er sett frå barnet si side. Agathe prøver å finne svar på grunnleggande spørsmål i livet, men dei vaksne ignorerer henne eller skjuler bevisst svara. Ho prøver å finne ut av ting på eigahand, og her ligg spenninga i boka. Fine skildringar av venskap og rivalisering mellom barn, mellom barn og andre vaksenpersonar (enn foreldra). Eg håper me får fortsettelsen på denne historia!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Agathe vokser opp i en staselig villa på Bekkelaget. I huset bor også mormor, morfar, mor og onkel Jannik.
Under krigen var mormor motstandskvinne, mens morfar forsket for de allierte. Jannik skal bli arkitekt, men drømmer om å bli sjømann.
Agathes mor er ofte fjern, og når Agathe spør etter faren får hun ingen respons. Moren er pianist, og hun forsvinner ofte, pyntet, ut av huset
Så gifter moren seg med pianostemmeren, og de flytter til Valle Hovin. Der overlates Agathe til seg selv, og har frie tøyler, men det er noe helt annet hun higer etter. Kan ikke moren bare se henne?

Nok en knakende god bok fra Toril Brekke. Man dras inn i handlingen og er i det hele, og vil egentlig ikke at det skal ta slutt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg reiser meg og går. Mot Valle og videre, langs husene der det kanskje bodde fyrstikkarbeidere en gang. En tur i det duse solskinnet.
Jeg tenkte ikke på mamma. Jeg tenker på mora og faren til Inger. Snart tenker jeg ikke mere på dem heller, jeg tenker på Grim og noe han sa en gang. Livets største utfordring, Bambi, det er å vokse opp.»

Det hadde vært innmari synd om jeg hadde gått glipp av oppvekstromanen til Toril Brekke Alle elsket moren din utgitt i 2017. Jeg har nok bevisst latt alle omtaler om den passere etter at jeg leste og skrev innlegget om denne boken til forfatteren:
Marmor av Toril Brekke - god start, men så mistet jeg "kjemien" med romanen

Det var etter å ha lest innlegget her på bloggen til Berit om fortsettelsen, romanen Kobrahjerte, at jeg bestemte meg for å lese romanen Alle elsket moren min som romanen Kobrahjerte er en fortsettelse av. Hun skriver at hun likte Alle elsker moren din og at Kobrahjerte scorer enda høyere.

For Alle elsker moren din ble en innertier. Hvor tar Toril Brekke det fra – er noe av dette selvopplevd er en tanke jeg har hatt under lesingen.

Selv om en roman ikke er realisme, er det ikke enkelt å lese en roman om sett fra et barns synsvinkel uten å tenke at dette er voksnes tanker. Det gjorde jeg også noen ganger når jeg leste romanen til Toril Brekke. Samtidig som jeg tenkte det reflektert jeg rundt; hva husker jeg selv om hva jeg tenkte da jeg var på den alderen. Og barn får med seg mye mer enn voksne tror. Uansett; jeg synes at forfatteren har skapt en god historie. En historie det var lett for meg å leve meg inn i.

Et utdrag fra dette blogginnlegget - link

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er den første boka jeg har lest av Toril Brekke, jeg elsker måten hun (i denne boka ihvertfall) brukte virkemidler, alt virker veldig gjenomført og planlagt.
I boka møter vi Agathe som ser tilbake på barndommen sin. Forfatteren bruker et språk som gjenspeiler at det er en voksen dame som forteller fra da hun var barn. Hun forteller hva hun tenkte som barn og beskriver situasjoner og gjenstander som hvordan hun så de da hun var barn.
Språket i boka er pakket full med symboler og overførte betydninger, dette gjør at om man leser mellom linjene blir boka mye "dypere".
Forfatteren bruker mange virkemidler, men fletter dem inn i teksten på en slik måte at det kommer naturlig. Små detaljer (som små deler av skildringer) tidlig i boka viser seg å være viktige senere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En flott skildring av oppvekstvilkårene på 50-60 tallets Oslo.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka omhandler tidsepoken 1950-1960 fra Oslo sett gjennom barnets øyne. Vi får innblikk i hennes opplevelser og hennes tanker rundt de forskjellige hendelsene om det "å vokse opp".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For en fornøyelig bok. Jeg elsker både boka og språket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Kobrahjerte - roman" av Toril Brekke
  • "Klangen av frihet - roman" av Toril Brekke
  • "Dement diamant - roman" av Toril Brekke
  • "Svaner blir ikke skilt - de arte poetica" av Auður Ólafsdóttir
  • "Etter oss" av Gunn Marit Nisja
  • "Ingen anger - vandringsroman" av Tommi Kinnunen
  • "Alle disse dagene" av Tove Braathen
  • "Min ulydige mor - en roman" av Therese Lund Stathatos
  • "Dine ord - roman" av Gaute Heivoll
  • "Ett minutts stillhet - roman" av Cecilie Enger
  • "Når vi mister oss selv" av Matthew Thomas
  • "Langsomt lukker jeg døren" av Linda Olsson
Alle bokanbefalinger for dette verket