Ripe Dreams

av (forfatter).

Austin Macauley 2019 heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 6.00 (1 terningkast.)

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Tor Vinters eksemplar av Ripe Dreams

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Bokdetaljer

Forlag Austin Macauley

Utgivelsesår 2019

Format heftet

ISBN13 9781528907804

Språk Engelsk

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 0 0 0 0 0

Bokomtaler

Ripe Dreams er en oppvekstskildring fra Oslo. Forfatteren er norsk, men skriver på engelsk, og romanen er utgitt i London. Forfatteren har bodd i Nord-Norge, og handlingen i debutromanen Mottak foregår i Harstad, men det ser ut til at han bor i Oslo nå.
Ripe Dreams handler om en viktig periode i livet til tenåringen Teme. Utfordringene hans er å kontrollere egen mistillit og aggresjon, holde seg borte fra gata og gjengen, ikke bruke narkotika, skaffe seg en jobb og komme til klarhet over seg selv. Hans viktige hjelpere er en innsiktsfull og profesjonell psykolog og hans varme, forståelsesfulle, tålmodige og nydelige kjæreste Elise. I tillegg til å fortelle om Teme sin utvikling, gir romanen også innblikk i disse to sitt liv og tankegang. Romanen gir i hovedsak et positivt bilde av det norske samfunnet.
Teme er traumatisert etter en farlig flukt gjennom Libya og over Middelhavet, og han innser etter hvert at han må dele historien om sin flukt med psykologen og med kjæresten. I begynnelsen av romanen ser det mørkt ut for han, men hjelperne hans og hans egen modningsprosess sørger for at det skjer en positiv utvikling.
Jeg synes det er interessant at vi nå har norske forfattere som skriver på andre språk enn norsk og samisk, og det er artig å tenke på at den lille byen Oslo har vokst så mye at den har blitt et verdig åsted for handlingen i en engelskspråklig roman.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket