Velkommen til dyrehagen

av (forfatter) og Fanny Vaager (oppleser).

Lydbokforlaget 2019 Lydfil

Gjennomsnittlig terningkast: 4.65 (26 terningkast.)

77 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Tine Victorias eksemplar av Velkommen til dyrehagen

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Drama

Lesedato

2020

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Originalt og berørende om å sette liv til verden.

Lisa skulle aldri bli noens mor. Da hun plutselig ville det likevel, kjentes det som et biologisk bakholdsangrep. Nå står hun her, med en ugjenkjennelig kropp, en frykt og en kjærlighet som krever et nytt språk. Med samboer og barn og baby, det foreløpige sluttpunktet på over tre milliarder års evolusjon.

«Velkommen til dyrehagen» er en fortelling om mennesker og andre dyr. Om mødre, døtre og venninner, symbiose og fortvilelse. Det er en roman om alle tings begynnelse, og om den totale forvandlingen det innebærer å sette liv til verden.

Bokdetaljer

Forlag Lydbokforlaget

Utgivelsesår 2019

Format Lydfil

ISBN13 9788242182135

EAN 9788242182135

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 12 8 1 1 0

Bokomtaler

Kjedelig, men sikkert ok for de som er gravid, eller har små barn

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Tusen små ting trenger de, ungene. Tusen ting å huske på. Vann og bleier og mat og pupp. Klær på og klær av, de trenger andre sokker og nye sko, BPA-fri drikkeflaske og turvennlig matpakke, leke til bilen, såpe uten parfyme og sjampo uten parabener, dyner uten allergener. Tusen små ting trenger de, tørk rundt munnen og tørk i rumpa, klipping av negler og kam gjennom håret, kuldekrem og solkrem og sinksalve, kyss på kinnet og kyss på panna, plaster på kneet og sitte på fanget, bok på senga og Lego på do, bære opp trappa og løfte fra stolen, hode skulder kne og tå, kne og tå. Tusen små ting. Lage mat og fryse mat og tine mat og blåse på mat og kaste mat og ha kjeks i lommene, alltid ha kjeks i lommene. Tørke vaske kle på kle av kose kysse holde bysse synge sovne, synge sovne.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det hendte jeg ble rasende over at Eike kunne komme og gå, tre inn og ut av det jeg var fanga i, vandre rundt på gata og på jobben uten at noe syntes på ham. At han kunne komme hjem så tilforlatelig og bare hei hei på dere. Du får ikke lov, tenkte jeg, til å late som om du er en del av dette.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eike sa har du huska sånn og sånn, jeg hadde huska alt, lommene var fulle av ting jeg hadde huska på for jeg er en bra mamma, en som husker våtservietter, Tom & Jerry-kjeks.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ble oppriktig skuffa hver gang en mann jeg virkelig kunne snakke med, virkelig ikke ville snakke med meg lenger etter at det ble klart at jeg virkelig ikke ville ligge med ham.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

(Forrige avsnitt: Moren viser datteren steder hun har reist til på globusen)

Hvor var jeg, spør hun alltid, uten unntak.
Hvor var jeg?

Du var et egg inni magen min. Egget ble til et blåbær. Et jordbær. En mandarin, en sitron, egget ble til armer og bein og hender og føtter og sjel, og nå sitter jeg her og snakker med deg, og du har på pysj med Mummitrollet på, og snørr i panneluggen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var en gang en verden som var blå og grønn og rød. Rundt og rundt i verdensrommet snurret planeten, rundt og rundt. Det var dag og natt, sol og regn. Det fantes gressletter, hav og skoger ingen mennesker hadde sett eller rørt. Det fantes frukt ingen hadde gitt navn, dyr ingen hadde skutt på. For eksempel fantes det tjukke bjørnunger som spiste bær under digre løvtrær, og ingen så dem eller hørte dem. Fugler samla kvister og strå, samla dem i tretoppene og lagde reir, lagde hjem. Det fantes hvaler som sendte de langsomme sangene sine på tvers av havet og fikk svar fra andre hvaler.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Søvnløse netter er helt like, men de kan skilles i to grupper: De nettene der jeg godtar det, og de nettene der jeg ikke godtar det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De burde bare stenge den helsestasjonen, spare noen kommunale kroner, bare stenge hele skiten og henge opp en diger plakat på den låste døra hvor det kan stå: DET GÅR OVER.

I Mor&Barn står det: Det er lov å være sliten og lei seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En ting jeg synes vi burde slutte med, sier jeg og Eike til hverandre. Det er en ny sjanger, en ny måte å starte samtaler på. Og den tingen, den vi burde slutte med, det er alltid en ting bare den ene av oss gjør: den andre. De samtalene blir aldri særlig gode, men de er effektive, de forandrer oss og skaper oss om til et nytt dyr, et vi ikke kjenner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BRUK INNESTEMME! roper jeg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Dette er en liste over alt jeg har lest i 2019


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Det en gang så vakre" av Tom Ingar Eliassen
  • "Bli mor no?" av Kristina Leganger Iversen
  • "Dette norske livet - roman" av Nils-Øivind Haagensen
  • "En ubehagelig uke - roman" av Per Schreiner
  • "Ho sykla bort - og andre noveller" av Solfrid Sivertsen
  • "Melkeveien" av Pauline Östgård
  • "Lesehistorier" av Nils-Øivind Haagensen
  • "Epikrise - roman" av Marit Daaland Lesjø
  • "Bra kunst om menn - roman" av Ellen Emmerentze Jervell
  • "Jeg har fotografert deg mens du sover - roman" av Alicia Thi Nguyen Ryberg
  • "Meieriet - roman" av Mette Karlsvik
  • "Områder av særlig betydning - roman" av Heidi Mittun-Kjos
Alle bokanbefalinger for dette verket