Mørkets gjerninger

av (forfatter).

De norske bokklubbene 1994 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.47 (40 terningkast.)

212 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Tinas eksemplar av Mørkets gjerninger

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Roberta blir funnet stivpyntet ved siden av farens hodeløse lik, og hun påstår at hun er morderen. Etterforsker Thomas Lynley og overkonstabel Barbara Havers har imidlertid vanskelig for å tro at hun kan være øksemorderen. Landsbyen skakes av avsløringene som etterhvert kommer for en dag. Dette er den første romanen om Lynley og Havers.

Omtale fra forlaget

Roberta blir funnet stivpyntet ved siden av farens hodeløse lik, og hun påstår at hun er morderen. Etterforsker Thomas Lynley og overkonstabel Barbara Havers har imidlertid vanskelig for å tro at hun kan være øksemorderen. Landsbyen skakes av avsløringene som etterhvert kommer for en dag. Dette er den første romanen om Lynley og Havers.

Bokdetaljer

Forlag De norske bokklubbene

Utgivelsesår 1994

Format Innbundet

ISBN13 9788252527476

EAN 9788252527476

Serie Inspector Lynley (1)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted England

Språk Bokmål

Sider 290

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 20 15 2 0 1

Bokomtaler

Roberta Teys vert funnen attmed det hovudlause liket av far sin, og innrømmer drapet med ein gong. Likevel er ikkje alt so likefram som det kan sjå ut til, og New Scotland Yard vert kopla inn i etterforskinga. Kriminalbetjent Thomas Lynley vert sett på saka, og saman med seg får han umoglege overkonstabel Barbara Havers. Dei fer til rolege Yorkshire, men ting er langt frå roleg under overflata - verken i Yorkshire eller i liva til Lynley og Havers.

Dette er klassisk britisk krim (reint sett vekk frå at forfattaren er amerikansk), med dei tvistane ein kan venta seg av moderne forfattarar. Romanen kom ut på 80-talet, men er ikkje nemneverdig datert meinar eg. Det vil sei, i dag vil nok mykje krim handla om terror, internasjonale transaksjonar, narkotika og menneskehandel framfor familietragediar og spøkelseshistoriar på bygda i Nord-England, men innan denne settinga, og denne sjangeren, gjer Elizabeth George det skarpt. Ho har i tillegg skapt eit par heltar som gjennom heile boki kjempar for å finna sin plass, og som det tek litt tid å bli kjent med - men kort tid å bli glad i.

Susan Elizabeth George (f. 1949) er frå Ohio, USA. Ho var lærar fram til ho debuterte med Mørkets gjerninger (A Great Deliverance) i 1988. Sidan då har ho gitt ut 17 nye bøker om Lynley, i tillegg til ei handfull andre.

(fyrst publisert her)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Inspektør Lynley og irriterende Havers. Etterforsker et drap i Keldale; en ung pike har innrømmet å ha hugget hodet av faren, men det er mye som taler for at det er noen berømmelige "ugler i mosen". Leste den som e-bok, og det var veldig mange trykkfeil - irriterende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Greit oversatt, men ellers bare ett poeng, for Yorkshires landskap og den sjarmerende anden Donald McDuck, romanens eneste sympatiske og troverdige karakter, som jeg gjerne skulle hørt mer til. I kontrast til anden har vi politifolkene som liksom skal være etatens skarpinger, men ute av stand til å skjønne motivet før lenge etter at leseren har gjennomskuet mordofferet. Plottet er også skjemmet av et uvedkommende nygift par som utgjør en del av et like uvedkommende og utroverdig trekantdrama.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

1,


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Bitter hevn" av Elizabeth George
  • "Asken og æren" av Elizabeth George
  • "Dødens ansikt" av Elizabeth George
  • "Jeg, Richard - noveller" av Elizabeth George
  • "Et hemmelig sted" av Elizabeth George
  • "Savner Josef" av Elizabeth George
  • "Fedrenes synder" av Elizabeth George
  • "I fiendens nærvær" av Elizabeth George
  • "For Elenas skyld" av Elizabeth George
  • "Denne dødens kropp" av Elizabeth George
  • "Det øyet ikke ser" av Elizabeth George
  • "Den virkelig skyldige" av Elizabeth George
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver