Opphavsrett

av (forfatter) og Birger Stuevold Lassen (medforfatter).

Universitetsforlaget 2009 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Linn Amalies eksemplar av Opphavsrett

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Faglitteratur

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken gir en fremstilling av opphavsretten i vid forstand, det vil si vernet for åndsverk og nærstående prestasjoner. I tillegg behandles tilgrensende områder som vederlagsordninger og vernet for private håndteringssystemer. Det redegjøres for opphavsrettens historikk og begrunnelse, og hovedtrekkene i åndsverklovens regler fremstilles i lys av den internasjonale utviklingen på opphavsrettsområdet. Boken er beregnet på jusstudenter, jurister og andre som i sitt virke berøres av opphavsrettslige problemstillinger. Med litteraturliste og stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Boken gir en solid og etterlengtet fremstilling av opphavsretten i vid forstand, det vil si vernet for åndsverk og nærstående prestasjoner.Forfatteren redegjør for opphavsrettens historikk og begrunnelse, og fremstiller hovedtrekkene i åndsverklovens regler i lys av den internasjonale utviklingen på opphavsrettsområdet.

Målgruppen for boken er jurister som i sitt virke berøres av opphavsrettslige problemstillinger. Boken er også sentral for studenter i faget.

"Detta är utan tvekan det mest framstående verket i Norden om upphavsrätten sedan Ragnar Knophs Åndsretten utkom i Oslo 1936. Det är en särdeles värdig efterföljare."
Gunnar Karnell i Lov og Rett nr.10/09

"Bogen er aldeles fremragende. [...] Som læser føler man, at man bliver taget i hånden og ført sikkert igennem den ophavsretlige verden. Tilmed bliver man med jævne mellemrum underholdt af lune bemærkninger.
Rognstad giver mange eksempler på, hvordan reglerne skal forstås, både praktiske eksempler og domme fra retspraksis, men uden at forfalde til unødige afstikkere eller overdreven detailrytteri. Der perspektiveres, uden at overblikket mistes. Samtidig forholder Rognstad sig sundt kritisk til såvel diverse domme som anden ophavsretslitteratur."
Peter Schønning i Ugeskrift for Retsvæsen (DK)

"Det siger derfor noget om Rognstads pædagogiske og fremstillingsmæssige evner, at opgaven til fulde er lykkedes. Denne bog er virkelig for alle, som gerne vil vide noget (mere) om ophavsret, og jeg er sikker på, at man både som grøn nybegynder og som garvet veteran vil kunne finde masser af værdifuld viden i denne aldeles glimrende bog. [...] Rognstads gennomgang og diskussion er forbilledlig klar og præcis, og han får kroget alle de store fiske. [...] Der er tale om en særdeles vellykket og imponerende bog.
Det nye nordiske standardværk."
Jens Schovsbo i Tidsskrift for Rettsvitenskap 4-5/2010

Boken er skrevet av Ole-Andreas Rognstad, som er professor i rettsvitenskap ved Institutt for privatrett, Universitetet i Oslo.
Birger Stuevold Lassen har bistått i arbeidet med boken. Lassen er professor emeritus og har i mange år stått sentralt i opphavsrettsforskningen i Norge.

Denne utgivelsen er også tilgjengelig i digital versjon på juridika.no.

Bokdetaljer

Forlag Universitetsforlaget

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788215007298

EAN 9788215007298

Språk Bokmål

Sider 459

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket