Make Good Art

av (forfatter).

William Morrow 2013 Hardcover

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Sylvi Nilsens eksemplar av Make Good Art

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Poesi

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Bokdetaljer

Forlag William Morrow

Utgivelsesår 2013

Format Hardcover

ISBN13 9780062266767

Språk Engelsk

Sider 80

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Jeg tenkte egentlig at jeg ikke skal si så mye om innholdet i denne boka. Hovedgrunnen til det er at dette er en skriftlig versjon av en tale Neil Gaiman holdt for avgangsstudenter ved Universitetet i Philadelphia, og den er tilgjengelig i sin helhet flere steder på nettet. Her, for eksempel.

Denne boka er rett og slett denne ca 20 minutter lange talen i skriftlig format. Og for å gjøre den litt mer spennende, har illustratøren Chip Kidd stått for det visuelle.

Det er ingenting å si på talen til Gaiman. Han er så flink til å snakke for seg, og det gjør egentlig ingenting at essensen i det han sier er godt kjent for meg fra før av. Det å drive med humaniora og kunst er ofte en stor utfordring, og den balansen man må finne mellom å gjøre det man drømmer om å gjøre og det man må for å overleve er ofte en kunst i seg selv. Neil Gaiman har fått det til, det er ingen hemmelighet. Men som han selv også sier: det er ikke noe som kommer gratis.

skriv bildebeskrivelse her

Chip Kidd er ganske ny for meg utover at jeg vet at han er en velkjent omslagsdesigner (jeg har flere bøker han har designet i hyllene mine). I denne boka bruker han lyse og klare farger – og leker seg med både plassering på siden og størrelse. Det funker helt greit. Konseptet holder seg tro til talens «moral» om at det å drive med kunst ikke er «rett frem,» men desto mer fantastisk når man fikser balansegangen. Men talen til Gaiman er egentlig fantastisk nok i seg selv. For min del ble det visuelle bare en slags «quirk» på sidelinjen. Jeg er ikke slått i bakken av originaliteten til Kidd, men samtidig er det et smart trekk å leke litt med det visuelle fremfor å bare trykke talen på egen hånd. Anbefales varmt videre – om du ikke kjøper boka, er det i alle fall verdt å høre talen!

Denne anmeldelsen ble først publisert på bloggen min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket