Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 1 til 10 av 10 sitater

Vandrer, ta vare på drømmene dine. Ikke glem dem igjen langs veien. Og ikke la noen snakke dem bort fra deg. For de er det eneste du virkelig eier. Alt annet er lån.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Og jeg vet at mange med meg har måttet betale den samme prisen for å håndhilse på Døden. Vi kan ikke be om unnskyldning for at vi ser annerledes på dette med spøk og alvor og måler det etter en helt annen skala. Vi har ikke noe å be om unnskyldning for. Men vi ville så inderlig gjerne at det kan godtas og oppfattes at slik er det. At den elastiske, beskyttende masken som hverdagsmenneske gjemmer seg bak og gliser mot verden med, ble flerret av oss under audiensen. Og at det som blir dekket av masken og hos oss ligger ubeskyttet, er så uendelig sårbart at et ondsinnet ord, en aggressiv tone, en kritisk eller ironisk bemerkning, kan få oss til å skrike innvendig og kanskje reagere ubehersket utvendig. Vi beklager det, men Døden tok fra oss en forsvarsmekanisme.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ved kjærlighetssorg tilrådet Sophie at man satte av minst én sørgemåned for hver år man hadde tilbragt sammen. For vennskap som gikk i stykker, skulle man sette av to måneder per vennskapsår. Og for hver person som ble borte for godt, for de døde, kan De rolig sette av hele livet. For de døde vi en gang har elsket, fortsetter vi å elske resten av livet. Savnet etter dem følger oss til vår sist dag.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var som om han hadde gått gjennom en dør i angsten og til sin overraskelse måtte fastslå for seg selv at det ikke ventet ham noen avgrunn på de andre siden av denne døren - bare nye dører, lyse korridorer og vennlige rom.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Angst forandrer kroppen din slik en dårlig billedhugger mishandler en perfekt stein, hørte Perdu Vijayas stemme inne i seg. Bare at du blir hugget til fra innsiden, og ingen ser hvor mange splinter og lag som blir slått av deg. Du blir stadig tynnere og mer ustabil innvendig, helt til selv den minste lille følelse er nok til å slå deg om kull. Én omfavnelse, og du tror du går i stykker og er fortapt.
Hvis Jordan en gang skulle få behov for et faderlig råd, ville Perdu si til ham: Lytt aldri til angsten! Angst gjør deg dum.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis jeg kunne, hadde jeg blitt med.
Men hun kjøpte bare en billett.
En enveisbillett.
Uten meg.
Uten retur.
En ekte eventyrer tenker ikke på hjemturen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Foran meg på gulvet står Hagbart ferdigpakket og klar for eventyr. Hadde den vært en hund, ville den logret vilt. løpt til døra og bjeffet utålmodig. Men den dagen jeg faktisk ser sekken gjøre det, skal jeg slutte å være så mye alene og søke profesjonell hjelp. Nå ser jeg bare blikket som sier "Hva i all verden venter du på?"

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette vet jeg om savn:

  • Det blir ikke lettere. Du bli bare (på en eller annen måte) vant til det.
  • Du slutter aldri å savne de menneskene som går bort.
  • Til å være noe som ikke er der lenger, er det blytungt.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi hadde lært at Buddha sa at lidelse kom av ønsker, og at opphør av ønsker betydde opphør av lidelse. Når man sluttet å ønske at ting ikke skulle falla fra hverandre, ville man slutte å lide når de gjorde det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

«Alltid er det et eller annet som skjer, på en eller annen måte, akkurat før det går aller, aller verst!» utbrøt hun. «Det er som om det er magien som gjør det. Om jeg bare alltid kunne huske på dét! At det verste aldri helt skjer!»

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Julie StensethReadninggirl20EngelinEirik RøkkumMarteLeseaaseVannflaskeCaroline JohannessenHilde H  HelsethTone HLibraritas vGrethet87Rolf IngemundsenGunn DuaasTine SundalBeathe SolbergPirelliRufsetufsaErikmoiraTone SundlandIngeborg GAnniken RøilEivind  VaksvikHildeE .Jostein RøysetKarin BergMarit HåverstadJane Foss HaugenEllen E. MartolSyntaksfeilSofus GreniStineLisbeth Kingsrud KvistenHildeLesevimsaNorahTore HalsaRandimge