Fortellingen om sju bål

roman

av (forfatter).

Aschehoug 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.19 (16 terningkast.)

49 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Sverres eksemplar av Fortellingen om sju bål - roman

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

"Fortellingen om sju bål" er en roman om kjærlighet, om søken etter sine røtter, søken etter identitet. En roman om to unge mennesker, Russell og Mary, oppvokst i samme land, men i forskjellige verdener. Begge med drømmer for framtiden, og et mørke i fortiden. Og mens historien beveger seg ubønnhørlig framover, kommer Russell og Mary nærmere hverandre, og det som en gang skilte dem. Det er en roman om en tragedie, om blod, og om det er mulig å forandre sin skjebne. Og med et folks brukne rygg som bakteppe, kommer en ny trussel, den norske stats oljeselskap. Hva er den amerikanske drømmen? Hvem er den for? Og hva kommer etter det sjuende bålet?

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788203354397

EAN 9788203354397

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid 2010-2019 1800-tallet

Omtalt sted USA

Språk Bokmål

Sider 431

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 5 4 0 0 0

Bokomtaler

Du verden!
Det finnes to type mennesker: de som snakker om Slaget ved Wounded Knee – og vi andre som kaller det Massakren ved Wounded Knee.
I går leste jeg på nettet om oljeselskap som skal inn i indianerreservat og naturreservat for å høste av hva kloden har gitt oss. Kloden har gitt oss mye, Christoffer Columbus for eksempel – en skikkelig drittsekk som også er med her. Her er med mange andre også, noen slemme, noen mest snille, og mange som bare er.
Boka er veldig velskrevet. Lyrisk. Kjempefin komposisjon. Forfatteren tar oss med inn i historien til indianerne forskjellige steder, tider, land og perspektiver. Han følger også to – tre personer i nyere tid, og snører alt dette sammen med bla Statoil, tankegodset til Evo Morales i Bolivia og noen norske journalister. Boka er både drømmende, romantisk, kritisk og voldelig. Det er vanskelig å skrive noe om urbefolkning og europeisk skattejakt uten å beskrive vold – ekstrem vold. Her ble voldsbeskrivelsene ekstra sterke. Ikke på måten han beskrev volden rent teknisk, men det var måten han beskrev tankene rundt dem på. Forfatteren skriver kapitlene med forskjellige jeg - perspektiver, og når han beskriver voldsutøverne i jeg -perspektiv ble det utrolig sterkt. Veldig dristig gjort. Kjempekvalmende å være inn i hodet på en som torturerer, voldtar og lemlester. Men la det være sagt, dette er ikke en ”splatter-bok” – volden hører med og passer veldig godt inn i historien. Den kunne ikke vært uten, og her er også mye varm søken etter, og opplevd kjærlighet. Veldig bra bok, som tar for seg rasisme, overgrep mot urbefolkning før og nå, opprør, kjærlighet, fortvilelse, kynisme, søken etter kjærlighet, identitet og blodsbånd – og rettferdighet.
Dette var boka si det ja. At den ikke står øverst på hyllene hos bokhandlerne er et under – men sånn er dessverre bokverden. Merk dere Johan B. Mjønes.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Historien om indianerne er tragisk. Voldshandlingene og fordrivelsene av naturfolket er grusomme kapitler i historien. Da den såkalte sivilisasjonen fra Europa kom til Amerika, med sine hardhendte tvangsmetoder og voldsovergrep, eksisterte dette naturfolket etter hvert med brukne rygger. Noen ganger skammer jeg meg over å være medlem av den menneskelige rase og denne såkalte sivilisasjonen...

Fortellingen om sju bål er ubehagelig lesestoff om indianernes historie.
Jeg ble engasjert. Men det var noe med skrivestilen her som ikke fenget meg. Alle gjentagelsene var irriterende og unødvendig. Gjentagelsene førte til at jeg fikk følelsen av at dette ble altfor sentimentalt. Et direkte språk uten så mange gjentagelser ville ha fungert mye bedre for mitt vedkommende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Den hvite mann tenker i firkanter selv om han har lært at verden er rund.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

What is life? It is the flash of a firefly in the night. It is the breath of a buffalo in the wintertime. It is the little shadow which runs across the grass and loses itself in the sunset.
- Crowfoot, 1890

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Skyene driver som hvite bøfler over himmelen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du må forstå fortida for å kjenne framtida.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Slettenes sang" av Nancy Huston
  • "Finns metode - gjødsel til planter & sjel" av Finn Schjøll
  • "Mens jeg var borte - roman" av Sue Miller
  • "En bok om kjærlighet - Kahlil Gibrans vakreste tekster" av Kahlil Gibran
  • "Et Columbi egg og andre uttrykk - bruk, bakgrunn, betydning" av Kjell Ivar Vannebo
  • "Beveren" av Mohammed Hasan Alwan
  • "Hinsides helvete" av António Lobo Antunes
  • "Ingenbarnsland" av Eija Hetekivi Olsson
  • "Jenta i den grønne kjolen" av Derek B. Miller
  • "Juledrømmen" av Lori Evert
  • "Jeg er ikke slik - tre scenetekster" av Ellisiv Lindkvist
  • "Trabant - om det umistelige" av Per Qvale
Alle bokanbefalinger for dette verket