Å lage en snøengel

av (forfatter).

Publica 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (4 terningkast.)

7 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Sverres eksemplar av Å lage en snøengel

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Biblioteket - Ungdomsbøker

Lesedato

2020

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Innkjøpt av Kulturrådet nyåret 2020.

Beatrice famler seg frem i en verden hun ikke helt forstår seg på. Hun føler at hun ikke passer inn under de normer og regler vanlige mennesker tilsynelatende trives så godt med. Heldigvis har hun venninnen Charlie å betro seg til. Charlie, som er full av liv og alltid er midtpunktet. Charlie forstår alt. Når hun møter kunstneren Peter, blir Beatrice nødt til å ta et oppgjør med seg selv. Hvordan skal hun klare å slippe flere inn i det allerede turbulente livet sitt, når det som opptar hjertet hennes er angsten?

Bokdetaljer

Forlag Publica

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788293641988

EAN 9788293641988

Språk Bokmål

Sider 122

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 2 0 0 0

Bokomtaler

Beatrice fomler seg frem i en verden hun helt ikke forstår seg på. Hun føler at hun ikke passer inn under de normer og regler vanlige mennesker tilsynelatende trives så godt med. Heldigvis har hun venninnen Charlie å betro seg til. Charlie, som er full av liv og alltid midtpunktet. Charlie forstår alt.
Når hun møter kunstneren Peter, må Beatrice ta et oppgjør med seg selv. Hvordan skal hun klare å slippe flere inn i det allerede turbulente livet sitt, når det som opptar henne er angsten?

Det er alltid kjekt å stifte bekjentskap med nye forfattere. Denne gangen har jeg lest Kristine Helgesen sin debutroman "Å lage en snøengel."
Kristine er boknerden som ble bibliotekar, og ville skrive en bok hun følte manglet. I boken møter vi Beatrice, som ikke føler seg som andre. Vi møter også hennes bestevenninne Charlie som prøver å få henne ut av komfortsonen. Vi ser hvordan Beatrice strever med å slippe folk innpå seg, og hvordan hun prøver å forholde seg til det. Hun ser veldig opp til faren, der kan hun få være seg selv, men han har sine mørke sider. Det er moren som er limet i familien.
Boka tar opp viktige tema som det å ikke passe inn, angst og psykisk sykdom. Boka er lettlest med et godt språk, og mye kan leses mellom linjene. Selv om boka er på bare 120 sider, er den innsiktsfull. Historien kunne skjedd nær deg.
Dette var en lovende debutbok, og jeg leser gjerne mer fra denne forfatteren. Det er ei vakkert skrevet bok som får deg til å tenke, og den passer godt for litt voksne ungdommer og eldre. Jeg anbefaler boka, så gi gjerne denne debutanten en sjanse. Hun fortjener å nå ut til mange lesere.
Terningen stoppet på en god firer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Selv om verden kan være et vanskelig sted å føle seg trygg i, er man nødt til å fokusere på det som er positivt, det som gir energi. Man må lukke øynene og tygge druene sakte hvis man virkelig skal nyte dem. Man må ha ekstra mye krem i kakaoen og drikke den i bobledress under stjernene i stedet for foran TV-en. Man må stanse bilen og løpe opp på fjelltoppen man passerer på vei hjem fra jobb. Altfor mange kjører forbi og tenker at en dag, når de bare har litt bedre tid, da skal de gjøre det. Da kommer det aldri til å skje.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Herregud, jeg har gått fra vettet. Jeg mener det, i løpet av natten har hjernen takket for seg, hoppet ut av kraniet og dratt på interrail sammen med forstanden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Blindsone" av Anders Totland
  • "Gutten i mørket - roman" av Harald Rosenløw Eeg
  • "Vi var en gang" av Monika Steinholm
  • "Nedteljing" av Anders Totland
  • "Papirfly" av Liv Gulbrandsen
  • "Dette dreper oss - roman" av Tiger Garté
  • "Den sorte bruden" av Anne Elvedal
  • "Å fange luft - roman" av Neda Alaei
  • "Syden" av Marianne Kaurin
  • "Sinne - roman" av Ann Helen Kolås Ingebrigtsen
  • "Hver morgen dyppet min søster brystene i isvann for å bli pen - roman" av Bjørn Sortland
  • "Smadra" av Brynjulf Jung Tjønn
Alle bokanbefalinger for dette verket