Mann er da kvinne

av (forfatter), Kari Kahrs (forfatter) og Christine Heim (illustratør).

Piratforl. 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Sverres eksemplar av Mann er da kvinne

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Bokhylla hjemme i stua

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

I boka forteller transpersoner, kjent fra TV-serien "Jentene på Toten", i dagboks form om sine tanker og opplevelser i kampen for å respektere seg selv, og for å bli respektert av omgivelsene som den de er. Boka er skrevet av Marion Arntzen, som sammen med ektemannen Harald Sundby, driver Stensveen Ressurssenter, et privat foretak for transpersoner på Kapp på Toten. Med oversikt over ord og uttrykk og informasjon om nyttige kontakter.

Omtale fra forlaget

Etter den Gullrutevinnende TV-serien ved samme navn har "Jentene på Toten" blitt et begrep. Stensveen ressurssenter på Kapp, drevet av Marion Arntzen og hennes mann Harald Sundby, har i 14 år støttet mange transpersoner i å leve som den de selv definerer seg som. Etter tv -serien fikk hele Norge oppleve hva det vil si at alle mennesker har rett til å definere seg selv. Jentene på Toten mottok Homofrydprisen 2010. Marion og Harald ble tildelt YS' Likestillingspris 2010. I Mann er da kvinne møter vi transpersoner som er forskjellige steder i sine prosesser. I dagboks form forteller de om kampen for å for å forstå seg selv, sine gleder og sorger. Mann er da kvinne er en unik fortelling om enkeltmennesker som kjemper for å kunne respektere seg selv og for å bli respektert for den de er.

Bokdetaljer

Forlag Piratforl.

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788281433038

EAN 9788281433038

Genre Biografisk litteratur

Språk Bokmål

Sider 301

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

En fin bok som forteller i biografisk form hvordan transepersoner har gjennomlevd et liv som transeperson fra barndom til godt voksen alder. Boken er basert på deltakerne i fra Jentene på Toten-serien som gikk på NRK for en tid tilbake. Vi møter ulike transepersoner, både dem som lever godt som mann til hverdags, og til dem som går til steget med kjønnskorrigerende operasjon. Man kan lese om deres utfordringer, nedturer og oppturer, og skammen som oppleves med å være en mann som vil være kvinne. En bok som kan anbefales for å forstå hva det innebærer å være en transperson, og kan gi et innblikk i hva disse menneskene gjennomgår for å takle hverdagen og fordommene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

  • Hva føler du deg som? spør Marion. - Når føler du deg som mann, og når føler du deg som kvinne? - Hvordan kan en mann vite at han føler seg som en mann? Hvordan kan jeg vite om jeg føler meg som det ene eller det andre? Av og til er det som om begge deler flyter sammen, av og til er det den ene eller den andre som er fremme.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket