Mirakel

av (forfatter) og Rune R. Moen (oversetter).

Gyldendal 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.12 (101 terningkast.)

208 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Sverres eksemplar av Mirakel

Lesetilstand

Begynte på denne, men avbrøt

Hylle

Biblioteket

Lesedato

2018

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Hvis du har valget mellom å gjøre det som er riktig og det å være snill - velg å være snill! Dette er den perfekte antimobbebok. Og det er en fortelling om et mot nesten utenfor fatteevne. Og når boka er morsom og smart i tillegg, og August er en gutt man heier på og blir utrolig glad i... Et sant mirakel av en bok.



August er ti år gammel, og født med deformert ansikt på grunn av en genfeil. "Jeg vil ikke fortelle deg hvordan jeg ser ut. Uansett hva du tenker, er det sannsynligvis verre", sier han i første kapittel. Til nå i livet har han gjennomgått tjuesju operasjoner, og har derfor fått hjemmeundervisning av moren. Livet har vært trygt; han kjenner alle menneskene i gata der han bor, og beveger seg minst mulig utenfor nærmiljøet. Men nå - når han skal starte i femte klasse - har foreldrene bestemt at han skal begynne i vanlig skole.
Halloween er den beste dagen i året, tenker August. Da ser han ut som alle andre barn. De 364 andre dagene i året, opplever han at folk stirrer, skvetter eller skriker når de ser ham. Og nå skal han begynne på skolen blant mange, mange fremmede jevnaldrende.Som ventet blir overgangen til skolehverdagen tøff. Vi får møte både bøller, venner, folk som tror de gjør godt og de som gjør vondt med vilje. Og vi heier på tapre, smarte, sårbare, morsomme og modige August.
Dette er en uforglemmelig og fantastisk historie. Og August er en uforglemmelig og. fantastisk karakter. Det er sterkt og hjerteskjærende, men aldri sentimentalt. Snarere livsbejaende. Man vil at alle ALLE man kjenner over ti skal lese boka - en bok som gjør noe grunnleggende med deg som menneske.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788205429253

EAN 9788205429253

Språk Bokmål

Sider 429

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

32 54 10 5 0 0

Bokomtaler

Jeg likte boka godt, jeg gjorde det. Særlig det at vi fikk se fortellingen fra flere ulike personers synsvinkel. Men det som virkelig hadde vært spennende, hadde vært å få komme inn i hodet til dem som utestenger og mobber. Se hva slags beveggrunner de måtte ha. Og det blir litt i overkant mye lykke mot slutten, synes jeg, nærmer seg klisjeen med stormskritt. Men klarer vel å stoppe akkurat på grensen... Men alt i alt er jeg positivt innstilt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Historien blir gjennom ulike kapitler også fortalt fra andres synsvinkler og dette synes jeg er både vellykket og mindre vellykket. Jeg likte best August sine kapitler som er i flertall, men jeg synes søsteren Via sine gir et veldig viktig perspektiv og ekstra lag til boken. Kjæresten hennes Justin sine derimot synes jeg like godt kunne vært utelatt. Vi får også lese blant annet vennene Jack og Summer sine tanker. Det er lett for å dømme de andre barna for deres reaksjoner og oppførsel, men ved å også se noen av deres perspektiv gjør det enklere å forstå.

Boken er hjerteskjærende og rørende, men også morsom og varm. Det er virkelig deler av boken som er vonde, og som gjør meg både sint og trist. Jeg tok meg i å tenke, er barn virkelig så onde mot hverandre, mens jeg på den andre siden tenkte at tilværelsen ikke er så enkel som den blir fremstilt her. For som voksen leser savner jeg innimellom litt mer dybde og realisme i løpet av boken. Men så tenker jeg at dette er en bok fortalt for og av barn. Det er ingen av kapitlene som blir fortalt gjennom en voksens øyne og det er nok helt bevisst for å beholde det barnlige blikket uten for mye av nettopp den dybden eller kynismen som jeg savnet litt underveis. Det nærmeste vi kommer er søsteren Via sine kapitler hvor hun bekymrer seg for om foreldrene overbeskytter lillebroren og skammer seg over sine egne følelser.

Jeg synes likevel at denne boken kan og bør leses av folk i alle aldre. Voksne lesere, foreldre, og andre som har mye kontakt med barn får en påminner om hvor stygge barn faktisk kan være mot hverandre uten at de selv egentlig er klar over det eller ihvertfall ikke tenker gjennom konsekvensene av det de gjør, og at dette ofte gjenspeiler de voksnes holdninger eller mangel på klare holdninger. Det er tross alt voksne som har ansvaret for barns holdninger og oppførsel og da i første rekke foreldre for sine egne barn. Mirakel viser hvor lett det er å henge seg på det andre gjør selv om det virker helt grusomt og utenkelig når man ser historien utenfra og spesielt gjennom den som blir utsatt sine øyne. Boken sier også noe om styrken som ligger i å ha både støtte og kjærlighet rundt seg og viktigheten av å bry seg.

Som sagt er det en bok som både ungdom og voksne bør og kan lese også, men jeg synes det er viktig å få med at dette er en bok som passer godt for eldre barn da det tross alt både er dem det handler om og historien stort sett blir fortalt gjennom. Forfatteren sier på sin egen hjemmeside at tilbakemeldingene hun får fra leserne er at voksne lesere reagerer mye sterkere følelsesmessig på boken enn barn, sikkert fordi vi også ser hvor vanskelig livet kan bli for August senere. Barn derimot synes boken først og fremst er morsom og oppløftende. August har tross alt en familie som elsker ham og gjør alt for ham, i tillegg til venner som støtter ham, og det er tross alt mer enn mange "normale" barn kan stille opp med.

Omtalen er først publisert på bloggen Så rart

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mirakel er en bok av R.J. Palacio. boka handler om August som er født med en sjelden sykdom så han ser andeledes ut. August skal endelig begyne på skolen. det skjer mange spendene ting i dene boka. og du kan se på andres bakruner i familien og venner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka var veldig gøy og lesa. Ein fantastisk bok om å vera annerledes. Likte at det var ulike synsvinklar frå forskjellige personar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

WONDER av R.J. Palacio er en bok som griper så inderlig og sterkt! En gave til en pedagog som vil ha en viktig bok å lese for og med elevene sine. Vel har jeg blitt mer og mer lettrørt med årene, men denne boka satte meg til tider helt ut av spill, og jeg hulka høyt i sofaen da jeg satt og leste den. August er født med en sjelden sykdom som gjør at han ser veldig annerledes ut. Ulike synsvinkler forteller historien, men August sin er den nok den mest gripende og engasjerende. Viktig om mobbing, vennskap, toleranse- og mot. Til og for ungdommen, indeed. Og for oss alle

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hovedpersonen i boka heter August. Han er annerledes. Annerledes på den måten at han ser ikke ut som andre. Han er misdanna, spesielt i ansiktet. Han vil ikke fortelle hvordan han ser ut, men som han selv sier «Uansett hva du tenker, er det sannsynligvis verre».

August er ca. 10 år og har ikke gått på vanlig skole, men er blitt undervist hjemme. Han har gjennomgått en masse operasjoner for å fikse på ansiktet, likevel reagerer folk oftest med avsky og panikk første gang de ser han.

Nå er tida inne for å begynne i vanlig skole mener foreldrene. Men August er forståelig nok livredd. De nye klassekameratene får nesten sjokk første gang de møter han, selv om læreren har prøvd å forberede elevene. Noen blir venner og noen blir nesten fiender. Og August, han er en helt unik i ordets rette forstand.

Jeg skal ikke røpe hvordan det går, men at det blir et knalltøft år for August er ingen overdrivelse. Jeg fikk så mange tanker etter å ha lest boka. Hvor mye betyr utseende for oss eller er utseende så avgjørende når alt kommer til alt?

Boka var både spennende, tankevekkende og også humoristisk. Den var på over 400 sider, likevel var den ganske lett å lese. Og faktisk, jeg følte meg litt klokere etterpå.

Anbefales på det sterkeste, både til høytlesing og stillelesing fra ca. 10 år og oppover.

LJA

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I utgangspunktet en god bok, men jeg opplevde den som altfor lang. Høydepunktet kom for tidlig i boka, og de siste 80-100 sidene ble tunge å komme gjennom.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

I think there should be a rule that everyone in the world should get a standing ovation at least once in their lives.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Når du får valget mellom å vise at du har rett og å være snill - vær snill! (Mr. Brownes maximer. September)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Så kom jeg meg på beina og klappet og klappet. Jeg klappet til jeg fikk vondt i hendene. Et lite øyeblikk tenkte jeg på hvor kult det hadde vært å være Via og Justin akkurat da, mens alle disse folkene reiste seg og jublet for dem. Jeg syns det skulle finnes en regel om at alle i hele verden skulle få stående ovasjon i hvert fall 'en gang i løpet av livet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skal vi lage en ny leveregel ... at vi alltid prøver å være litt snillere enn nødvendig?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Here's what I think: the only reason I'm not ordinary is that no one else sees me that way.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er sånn som at kompassnåler alltid peker nordover, uansett hvilken vei du står med ansiktet. Alle de øynene er kompasser, og jeg er liksom Nordpolen for dem.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

You don't need your eyes to love

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Like a lamb to the slaughter": Something that you say about someone who goes somewhere calmly, not knowing that something unpleasant is going to happen to them.
I Googled it last night. That's what I was thinking when Mrs. Petosa called my name and suddenly it was my turn to talk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

She kissed me all over my face. She kissed my eyes that came down too far. She kissed my cheeks that looked punched in. She kissed my tortoise mouth.
She said soft words that I know were meant to help me, but words can't change my face.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

olivia reminds me of a bird sometimes, how her feathers get all ruffled when she's mad. and when she's fragile like this, she's a little lost bird looking for it's nest.
so i give her my wing to hide under.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Ungdomsbøker jeg har lest som skal brukes til bokprat, for å vekke leselyst for elever på ungdomsskolen.


Godt sagt! (3) Varsle Svar

FNs berekraftsbibliotek er ei liste med bøker for barn frå 6-12 år som eksplisitt handlar om eitt eller fleire av FNs 17 berekraftsmål. Les meir på FN-sambandet: https://www.fn.no/undervisning/undervisningsopplegg/5-7-trinn/baerekraftsbiblioteket

Oppdatering (mars 2022): Boklister for 12-15 år er under utvikling. Bokelskere.no har ei grense på 100 bøker per liste, så desse bøkene er ikkje lagt til i denne lista. Nokre av bøkene for 12-15 år er også tilrådd for t.d. 10-12 år, og ligg alt i denne lista.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

:)


Godt sagt! (1) Varsle Svar

To ganger i året gjennomfører Vest-Agder fylkesbibliotek og Kristiansand folkebibliotek barnebokmøter for bibliotekansatte i fylket. Deltagerne bidrar med dette til å holde seg selv og de andre deltagerne oppdatert når det gjelder barne- og ungdomslitteratur.
Gå til bloggen Vest-Agder leser barnebøker: http://barnebokmote.blogspot.no


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Prøver meg på Popsugar 2017 Reading Challenge. Selv om det er noen punkter jeg kommer til å ha vanskeligheter med å finne bøker i. Legger inn bøker etterhvert som jeg finner dem:)

A Book Recommended by a Librarian
A Book that's been on your TBR (to be read) List for way too long
A Book of Letters
An Audiobook
A Book by a Person of Color
A Book with one of the Seasons in the Title
A Book that is a Story within a Story
A Book with Multiple Authors
An Espionage Thriller
A Book with a Cat on the Cover
A Book by an Author who uses a Pseudonym
A Bestseller from a Genre you don't Normally read
A Book by or about a person who has a disability
A Book Involving Travel
A book with a subtitle
A Book Involving a Mythical Creature
A book that's published in 2017
A Book you've read before that never fails to make you smile
A Book about Food
A Book with Career Advice
A Book from a Nonhuman Perspective
A Steampunk Novel
A Book with a red spine
A Book set in the Wildeness
A Book you loved as a Child
A Book by an Author from a Country you've Never Visited
A Book with a title that's a Character's Name
A Novel set during Wartime
A Book with an Unreliable Narrator
A Book with Pictures
A Book where the main Character is a Different Ethnicity than you
A Book about an interesting Woman
A Book set in two Different Time Periods
A Book with a Month or a Day of the Week in the Title
A Book set in a Hotel
A Book written by someone you Admire
A Book that's becomming a Movie in 2017
A Book set around a holiday other than Christmas
The First Book in a Series you haven't read before
A Book you bought on a Trip

Advanced
A Book recommended by an Author you love
A Bestseller from 2016
A Book with a Family-Member term in the Title
A Book that takes place over a character's Lifespan
A Book about an immigrant or refugee
A Book from a genre/subgenre that you've never heard of
A Book with an Eccentric Character
A Book that's more than 800 pages
A Book you got from a used book sale
A Book that's been Mentioned in another Book
A Book about a Difficult Topic
A Book based on Mythology


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker jeg har lest eller skal lese som er blå.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lest


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Kule kidz gråter ikke" av Jacques Vriens
  • "Barna som forsvant" av Lars Joachim Grimstad
  • "Rød som blod" av Salla Simukka
  • "Solkongen" av Lars Joachim Grimstad
  • "Buffy By er talentfull - en selvbiografi" av Ingeborg Arvola
  • "Det hjelper ikke å blunke" av Lene Ask
  • "Nørd" av Mina Lystad
  • "Gutten i kjolen" av David Walliams
  • "Morkels alfabet" av Stian Hole
  • "Hva skjedde egentlig med deg?" av Jenny Jordahl
  • "Engel i snøen" av Anders Totland
  • "Simon og homo sapiens-agendaen" av Becky Albertalli
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver