Portåpneren

roman

av (forfatter).

Fair forlag 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.09 (11 terningkast.)

23 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Stregas eksemplar av Portåpneren - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

B-hylle

Lesedato

2019

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Dette er en frittstående oppfølger av "Et blått sjal av bly" som utkom i 2014 og som var Kjell Erling Bardals debutroman. Den gang fikk boken mye rosende omtale, men vi kan forsikre at "Portåpneren" er enda mye bedre. Denne boken har alt. Her møtes spenning, overgrep, hevn, galskap, kjærlighet, begjær, humor og guddommelig tro så frodig og vakkert formulert som selve landskapet hvor alt foregår. Landskapet er selvfølgelig Helgeland.

Bokdetaljer

Forlag Fair forlag

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788282970365

EAN 9788282970365

Omtalt sted Nordland

Språk Bokmål

Sider 427

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 4 3 0 0 0

Bokomtaler

Elias Anker har kommet hjem til Helgeland etter 30 år i Amerika. Der satt han flere år i fengsel, men har nå funnet Jesus. Sammen med barndomsvenninnen, Maria, starter han en sekt - Herrens Lys. Elias har bestemt at den skal bestå av ham, Maria, og ytterligere seks kvinner. Marias oppgave er å føde en gutt.
Journalist, Erling Bærø, skal skrive om Elias og Herrens Lys. I forbindelse med researchen, kommer han over en gammel, henlagt sak fra 80-tallet. Fire ressurssterke menn var tiltalt for pedofili og incest, men etter at et av ofrene trakk tilståelsen, ble saken henlagt og delvis glemt. Faren til Elias pleide omgang med de involverte. Finnes det noen kobling mellom Elias og ugjerningene som angivelig ble begått i hans barndom?

Utrolig spennende og underholdende bok med godt språk. Uvanlig og annerledes plot.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Svandis Hanna Gudmindottir"Jakten på Eden"

Jakten på Eden er en krim om menneskets urettferdige rangordning, maktmisbruk, ondskap og overlevelse. Hvor noen fritt tar seg til rette på andres bekostning. Dessverre går denne uretten ofte i arv. To unge kvinner blir funnet drept. Likene bærer preg av svært grov mishandling. Funnsted og tidspunkt er forskjellig, men dødsårsaken er den samme. Det lokale politiet i Anchorage mistenker at de har en seriemorder gående løs. De kontakter FBI. For FBI-agent Gwen Starke fører saken til store vanskeligheter. Hun blir mistenkeliggjort og ender opp i en jakt som eskalerer ut av kontroll. Gamle saker fra 1969 og 1984 i Skagen, Danmark viser seg å være sentrale. Etterforsker i Københavns cold-case enhet, Nikolai Janko, samarbeider med FBI i Alaska. Det utvikler seg til å bli et vanvittig kappløp med tiden på tvers av tiår og landegrenser.

For meg var Gudmindottir en helt ukjent forfatter som jeg nesten tilfeldig snublet over, og nye forfattere synes jeg alltid det er ekstra spennende å lese. I romanen er det FBI-Agent Gwen Stark som er hovedpersonen. To cold case saker fra Danmark i 1969 og1984 viser seg å ha forbindelser med dagens sak. Det blir et hektisk kappløp mot tiden for å få tatt de mistenkte. Boka viser oss hva mennesker er villige til å gjøre, utøve makt og misbruke andre mennesker på det groveste. Ondskap utføres i lukka troskap og går i arv i generasjoner. Den viser også hvor sterkt overlevelsesinstinktet i mennesker er nå de blir utsatt for ekstreme situasjoner. Spenningen starter på første side, og deretter skjer det noe hele veien. Det var en bok jeg hadde problemer med å legge fra meg, lettlest, med korte kapitler og spennende til siste side. Men det må komme en oppfølger, for avslutningen gjorde at jeg satt igjen med mange spørsmål. Boka anbefales glatt videre, det var en meget lovende debut, og det er alltid kjekt å oppdage ukjente forfattere når de i tillegg leverer ei bra bok. Våg deg ut på en ukjent forfatter og les denne boka her!Boka er et lese-eksemplar sponset av Bookis og forfatteren.Terningkast 5-

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

  • gammel? Utbryter han irritert.
    Jeg biter meg selv i stortåa om jeg må. Løfter lett hundre kilo i benkpress og løper kvarten på under femti minutter. Alder er et relativt begrep. Når Vårherre en dag kaller meg inn til den himmelske verneplikt, slår jeg formen min i bordet og krever to års utsettelse.
Godt sagt! (4) Varsle Svar

Overkroppen hans er som en tønne. Overarmene er også overdimensjonert. Likevel er han ikke muskuløs, bare stor. Som om han spiser av kraftfôret han forer oksene med.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Mørke krefter" av Brad Thor
  • "Vikingarven - spenningsroman" av Jan Ragnar Nymoen
  • "Direktøren" av Katharina Holt
  • "Et blått sjal av bly - roman" av Kjell Erling Bardal
  • "Offer 55" av James Delargy
  • "Jenta i den grønne kjolen" av Derek B. Miller
  • "Mødrenes synder" av Frøydis Lilledalen
  • "Antatt skyldig - ...når marerittet blir virkelighet..." av Kjell Arvid Nilssen
  • "Et mørkt sinn" av Anniken Haga
  • "Svarte vannliljer" av Michel Bussi
  • "Ulykke" av Gjøran Engen
  • "Svarte engler" av Jarle Sten Olsen
Alle bokanbefalinger for dette verket