Frodig sommer

av (forfatter) og Bente Klinge (oversetter).

Gyldendal 2003 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (14 terningkast.)

34 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Stregas eksemplar av Frodig sommer

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

K.hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka vever sammen tre historier om menneskelig kjærlighet blant bebore i fjellene og på små gårder i søndre Appalachia. Den portretterer forskjellige mennesker som finner ut at de har noe til felles, stedet de bor på og forbindelesen til naturen.

Omtale fra forlaget

Mot en bakgrunn av en fuktig, frodig sommer følger denne romanen en rekke menneskers ferd gjennom forelskelse, fristelse og forsoning. Skogforskeren Deanna lever som en einstøing oppe i Appalache-fjellene. Hun interesserer seg spesielt for prærieulver. En dag kommer den unge jegeren Eddie Bondo trampende inn i hennes revir, og søt musikk oppstår, selv om de har forskjellig syn, blant annet på naturen: Hun vil bevare, han vil jakte. Litt lenger borte i en fjellskråning blir byjenta Lusa overlatt til seg selv når mannen hennes, som var tobakksdyrker, dør. Hun er ung og kanskje litt naiv. Men så blir hun en slags reservemor for svigerinnens barn. Garnett, som dyrker kastanjer, og Nannie, som driver økologisk jordbruk, er to gamle naboer som stadig er i krangel, om Gud og om verdens begredeligheter. Denne romanen har et rikt persongalleri og gir et bredt bilde av livet og av mange livsfaser.Det underliggende temaet i Frodig sommer er menneskenes plass i det økologiske systemet. Som i de tidligere romanene kommer Barbara Kingsolvers store menneskekunnskap og rause humor til syne i det fargerike samspillet mellom de mange personene. «Lesere blir forført av Kingsolvers flytende språk. De kommer også til å bli begistret for den sympatiske måten hun skildrer mennesker på, mennesker som strever på helt elementært vis for verdighet og for å ta vare på forholdene seg imellom.» Publishers Weekly

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2003

Format Innbundet

ISBN13 9788205311817

EAN 9788205311817

Omtalt sted Sørøstlige stater

Språk Bokmål

Sider 399

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 5 2 0 0 1

Bokomtaler

En absolutt overraskende og nydelig bok på alle måter. Godt språk, troverdige historier og karakterer og fine skildringer. Skrevet med kunnskap, forståelse og omsorg for både mennesker, dyr og naturen. Jeg ville bare ha mer og mer. Gruet meg til slutten fordi jeg visste at uansett hvilken annen bok jeg begynte på etter denne, ville det bli en skuffelse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Harvest Magazine ba sine lesere om tips til gode naturbøker. "Noen foreslo et helt forfatterskap, andre en enkelt bok. Her er romaner og sakprosa, dikt og reiseskildringer. Alle handler nok ikke like mye om naturen, men kanskje husker dere en bestemt passasje som gjør det?
Her er svarene, i en ikke-alfabetisk og sjanger- og kvalitetsmessig ikke-rangert rekkefølge:"


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skjønnlitterære bøker med hage og det/de som lever i hagen som element. Bøker til å lese i skyggen under en pause i hagearbeidet, eller gi litt næring når hagen er i dvale vinterstid. Vil gjerne ha tips til flere bøker som kan passe på denne listen.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Home - A Novel" av Marilynne Robinson
  • "Førti dager uten skygge" av Olivier Truc
  • "Monarkenes flukt - roman" av Barbara Kingsolver
  • "Lakunen - roman" av Barbara Kingsolver
  • "Sannhetens løgner - roman" av Randy Susan Meyers
  • "Lidenskapen" av Jeanette Winterson
  • "Brev fra min barndom" av Emma Reyes
  • "Fargen" av Rose Tremain
  • "Black swan green" av David Mitchell
  • "Jeg er forbudt" av Anouk Markovits
  • "Nærmeste pårørende" av Elsebeth Egholm
  • "Taksim" av Andrzej Stasiuk
Alle bokanbefalinger for dette verket