Welcome to Night Vale

A Novel

Orbit Paperback

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (3 terningkast.)

10 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.com Kjøp boka hos ark.no

Jan-Olav Selfors' eksemplar av Welcome to Night Vale - A Novel

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Dystopier/fantasy

Lesedato

2017

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Bokdetaljer

Forlag Orbit

Format Paperback

ISBN13 9780356504841

Språk Engelsk

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 3 0 0 0 0

Bokomtaler

For noen år siden begynte jeg å høre på podcasten Welcome to Night Vale. Podcasten er radioprogrammet til den fiktive byen Night Vale, som ligger i midt i en ørken i USA. I Night Vale kan det meste skje. En fem-hodet drage kan stille til valg som borgermester, folk kan reise mellom verdener og det eneste du ikke finner der er engler, fordi engler finnes ikke. Seriøst, det er forbudt bare det å tenke på engler. Cecil Palmer forteller alle innbyggerne i Night Vale om alt som skjer gjennom radioen, og, som du sikkert skjønner, er det ganske mye.

Da jeg fikk vite at Joseph Fink og Jeffrey Cranor, produsentene og forfatterne av podcasten, skulle skrive en bok om Night Vale, ble jeg kjempespent. Det er en helt spesiell by de forteller om i podcasten, og jeg både gledet og gruet meg. Tenk om de ikke kom til å presentere Night Vale like bra i bokform? Heldigvis trengte jeg ikke å være nervøs. Welcome to Night Vale, romanen, er utrolig bra!

Joseph Fink og Jeffrey Cranor greier å presentere Night Vale på samme måte som i podcasten, og jeg fikk samme følelse av å lese boka som når jeg hører på podcasten. Det er en veldig spesiell og mystisk stemning, og til tider er det utrolig forvirrende, men det er slik Night Vale er. Sånn sett er boka perfekt, men jeg skjønner at det kan bli litt forvirrende for folk som ikke har hørt podcasten.

Welcome to Night Vale, romanen, handler om to damer, Jackie Fierro, som har vært nitten så lenge hun kan huske og driver den eneste pantlåneren i Night Vale, og Diane Crayton, som jobber på kontor og er moren til Josh, en ung gutt som kan skifte utseende sitt. Livene til disse to vikles sammen, og det er kjempegøy å se dem løse problemene som de møter på veien.

I boka får vi i tillegg innslag fra Cecils radioprogram, og det er gøy å se hva Jackie og Diane tenker om Cecil og radioprogrammet hans. I tillegg var det gøy å møte Carlos, vitenskapsmannen, Cecils kjæreste, i en annen setting en slik man møter ham i podcasten. Så sånn sett føler jeg at jeg har blitt bedre kjent med mange av karakterene fra podcasten, som man ellers bare hører om gjennom det Cecil forteller.

Det eneste som var litt dumt, var det at jeg brukte så utrolig lang tid på å lese boka. Jeg har vært veldig opptatt med skole i det siste, og så har jeg begynt å lese en manga, som viste seg å være veldig avhengighetsskapende. Det har altså ikke noe med boka å gjøre, heller med mine prioriteringer...

Welcome to Night Vale er en veldig god bok, og den var akkurat så spesiell som jeg håpet på. Jeg anbefaler den til folk som har hørt podcasten. Den vil nok være ganske forvirrende hvis man ikke har hørt noe av podcasten.

Innlegget ble opprinnelig publisert på bloggen min.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En bok som startet som podkast. Og er blitt ei hysterisk morsom bok. Livet i Night Vale er ikke som andre plasser, spesielt med tid. Den fungerer ikke som vanlig. Folkene er helller ikke helt vanlige, og rådhuset og biblioteket er de aller farligste plassene med en høy dødsrate. Høres dette bra ut? Dette er en bok jeg virkelig anbefaler for allle som f.eks. liker Terry Prattchet sin serie om skiveverdenen. Night Vale er like fantasirik og ordlekende som få andre enn Pratchett klarer.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Her er en liste over dystopier som man i utgangspunktet tror er en «vanlig» roman


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Sangen om Akilles" av Madeline Miller
  • "Vindens navn - kongedreperkrøniken: dag én" av Patrick Rothfuss
  • "Odinsbarn" av Siri Pettersen
  • "Frankenstein, eller Den moderne Promethevs" av Mary Wollstonecraft Shelley
  • "Faen ta skjebnen - roman" av John Green
  • "Dyrenes gård - roman" av George Orwell
  • "Den store Gatsby" av Francis Scott Fitzgerald
  • "Fluenes herre" av William Golding
  • "Stolthet og fordom" av Jane Austen
  • "Nittenåttifire" av George Orwell
  • "Brødrene Løvehjerte" av Astrid Lindgren
  • "Sofies verden - roman om filosofiens historie" av Jostein Gaarder
Alle bokanbefalinger for dette verket