Ved bredden av Crow Lake

av (forfatter) og Linn Øverås (oversetter).

Gyldendal 2003 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (16 terningkast.)

49 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

StineMas eksemplar av Ved bredden av Crow Lake

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Kjærlighet / Drama

Lesedato

2010

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Historien fortelles delvis av 7-årige Kate og delvis av den voksne Kate, som er blitt universitetslærer i zoologi. Kate forteller om hvordan familien overlevde en dramatisk ulykke som forandret livene til alle sammen: hennes to eldre brødre, Luke og Matt, og den lille søsteren Bo. Begge guttene måtte gi opp planene om å få seg utdannelse, og Kate har ennå skyldfølelse overfor dem. Denne skyldfølelsen kommer opp i dagen da den voksne Kate blir invitert til 18-årsdagen til nevøen sin, Matts sønn. Minnene om det som skjedde 20 år tidligere, og fortvilelsen fra den gang er merkbart hos henne fremdeles.

Omtale fra forlaget

En gripende familiehistorie som foregår i kanadiske Ontario, fortalt i tilbakeblikk av den noenogtredve år gamle Kate, som vokste opp med sine to eldre brødre og en lillesøster etter at foreldrene ble utsatt for en ulykke. En jeg-fortelling som fortelles delvis av den 7-årige Kate og delvis av den voksne Kate, som er blitt universitetslærer i zoologi på et universitet i Toronto, Canada. Kate forteller historien om hvordan familien overlevde en dramatisk ulykke som forandret livene til alle sammen: hennes to eldre brødre, Luke og Matt, og den lille søsteren Bo. Begge guttene måtte gi opp planene om å få seg utdannelse, og Kate har ennå skyldfølelse overfor dem.Denne skyldfølelsen kommer opp i dagen da den voksne Kate blir invitert til 18-årsdagen til nevøen sin, Matts sønn. Minnene om det som skjedde 20 år tidligere, og fortvilelsen fra den gang er merkbart hos henne fremdeles. Kan hun reise tilbake og ta med seg kjæresten sin til barndommens sted, ved Crow Lake, der hun fremdeles har noe uoppgjort? Ligger tragedien i fortiden eller i nåtiden, må hun spørre seg selv?Familiebildet er skarpt og samtidig gjenkjennelig, og rommer både sjalusi og sterk kjærlighet. Dette er den typen roman som lever i leseren lenge etter at siste side er snudd. «En strålende utformet debutbok ... hun får fram intense følelser på en bemerkelsesverdig måte, og minner nesten om Proust i sin måte å fange opp savn og skyldfølelse på.»Kirkus Review «Mary Lawson skriver med sikkerhet både om tanker og vold, og det gjør henne til en forfatter verdt å lese og å følge med på ... hun er både morsom og poengtert.»New York Times Book Review«Ved bredden av Crow Lake er en sånn roman som får deg til å fortsette å lese lenge etter midnatt; du sørger når det er over. Deretter begynner du å dytte boka på vennene dine.»Washington Post Book World«Det at Lawson konsentrerer seg så intenst om de følelsesmessige og moralske ettervirkningene av at det skjer noe dramatisk med en liten gruppe mennesker, har sin nærmeste nåtidige parallell i romanene til Ian McEwan.»Toronto Star

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2003

Format Innbundet

ISBN13 9788205308800

EAN 9788205308800

Omtalt sted Canada

Språk Bokmål

Sider 253

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 9 3 3 0 0

Bokomtaler

Søskenflokken består av Luke (19), Matt (17), Kate (7), og Bo (1,5). Luke har kommet inn på kærerskolen, og foreldrene reiser til byen for å kjøpe koffert til ham. De kommer aldri tilbake, og boken handler de fire søsknenes overlevelse og hvordan tragedien forandret livene deres.
Mange år senere blir Kate invitert i 18 års dagen til Matts sønn. Hun må tilbake til Crow Lake der uoppgjorte ting venter.

Hjerteskjærende om å miste alt, og å overleve mot alle odds.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

[...] erkjennelsen av at uansett hvor du er nå, og hvor du kommer til å være i fremtiden, så forandres aldri utgangspunktet ditt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Oversikt over alt jeg har lest i 2009


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Den andre siden av broen" av Mary Lawson
  • "Marius inspirasjon - klassikere, nye ideer, kreativ fargebruk, tidslinje og kuriosa" av Vigdis Augusta Yran Dale
  • "Suvenir" av Therese Fowler
  • "Stemmen - roman" av Hilde Brunsvik
  • "Søsken til evig tid" av Ivar Myklebust Longvastøl
  • "Endetid" av Ole Kristian Ellingsen
  • "Den lukkede hagen" av Amy Waldman
  • "Det hvite beinet" av Barbara Gowdy
  • "Som kråka flyr" av Ann-Marie MacDonald
  • "Den danske piken" av David Ebershoff
  • "Av en annen verden - roman" av Kari Fredrikke Brænne
  • "Møt meg på museet" av Anne Youngson
Alle bokanbefalinger for dette verket