Din, alltid

roman

av (forfatter).

Aschehoug 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.87 (23 terningkast.)

48 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no

StineMas eksemplar av Din, alltid - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Oppvekst

Lesedato

2015

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Hva hjelper det at samfunnet frikjenner deg, hvis moren din sier du er skyldig?

En tolvårig jente griper inn i foreldrenes sjalusidrama med fatale følger. Senere i livet, i et forsøk på å bøte på det vonde hun har forvoldt, velger hun bort kjærligheten for å ta seg av mora. Etter mange år finner hun ut at hun ikke er så skyldig som hun har trodd. Og hun bestemmer seg for at hun vil ha alt det tapte tilbake.

"Din, alltid" er en roman om hvordan skyldfølelse kan påvirke valgene i et liv, men også forstyrre forståelsen av virkeligheten. Det er en fortelling om makt og avmakt, tiltrekning og frastøtelse - og en livslang lengsel etter frikjennelse.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788203359033

EAN 9788203359033

Språk Bokmål

Sider 206

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 14 3 1 1 0

Bokomtaler

Boka handler om et ignorert barn som nærmest bare er en tilskuer til foreldrenes liv. Alltid på vakt mot de små tingene som forandrer seg hos de voksne og som vil ødelegge stemningen. Hun glatter over og hjelper til for å skjerme seg selv, broren og foreldrene. Etter en ulykke sitter hun igjen med en byrde av skam og skyldfølelse, som ingen gjør noe for å lette. Vi følger henne fra barndom, gjennom ungdomstid og ungt voksenliv til et levd kvinneliv med alle de begrensningene hemmeligheten har satt for henne. Følger henne gjennom lengselen etter sin mors kjærlighet, aksept og konflikten dem imellom - og valgene hun tar for å klare livet som det er blitt.

Boka er full av små hverdagsobservasjoner fra barnet som ser og tolker foreldrene. Språket er enkelt, rent og akkurat som jeg liker det for å passe historien som utspiller seg. Stemmen i boka utvikler seg også fint i samsvar med utviklingen i alder. Subtile frampek holder spenningsnivået oppe, selv om det ikke er en "spenningsroman" og fin bildebruk og en dveling ved detaljene, gir mye mellom linjene.

En sterk bok som anbefales.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sterk roman om sorg, tap, et dysfunksjonellt mor-datter-forhold. Les gjerne blogginnlegget mitt HER

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott og sterk bok. Rørende historie og godt skrevet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Passer sammen med Lille Eyolf

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Jeg; et telefonnummer uten en adresse, en adresse, uten et navn, et navn uten en person, en person uten et liv; det vil aldri være noen hjemme, ingen som åpner døra hvis han ringer på. En bevegelse bak gardinen, en glidende skygge, ja, men ingen manifestasjon av et eget liv.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Far forteller meg om prinsipper om frastøting og tiltrekning, og slik tenker jeg snart at alt i tilværelsen henger sammen. Det veksler mellom nærhet og distanse, men også varme og kulde, mørke og lys.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Men kanskje er det slik det egentlig er? For oss alle? At vi undres og spør; fins det mennesket som skjønner det jeg har å fortelle?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg undres, fordi jeg har hørt min egen stemme i et opptak, og den stemmen var helt annerledes enn den stemmen jeg hører når jeg snakker. Det var en stemme som løy, den ga ikke uttrykk for noe som helst av det jeg egentlig følte.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Og i mors og fars hemmelige sfære av lidenskap, skjærer ungens hyl inn så jeg kan se de to avblomstre i hverandres nærhet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

[...] flaggermusa var fløyet, den hadde funnet veien ut. Likevel hang en uro igjen i rommet, en lydløs støy så gjennomtrengende at jeg måtte holde meg for ørene. Jeg forstod det straks, selv om jeg bare var tolv år; flaggermusa hadde skreket så intenst at trommehinnene skalv av de høyfrekvente lydbølgene. Og kanskje er det nettopp dette som sitter igjen som en rystelse; den ikke hørbare redselen, den som knapt kan fanges opp, at den fantes som et stille skrik, i meg også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Forholdet vårt har tatt en ny retning, en bevegelse er satt i gang, og med ett synes jeg å se det på skoene hans i gangen, vendt mot ytterdøra, den ene litt foran den andre, klar til å forlate leiligheten i ett sprang, og rett ovenfor, i krøllene i jakka hans; en rastløshet, en vilje til å komme seg bort og vekk fra meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Inntil den dagen broren min blir født, er jeg et enslig barn av mor og far, i alle betydninger av ordet. Jeg er alene om deres oppmerksomhet, men det er de to det handler om, bestandig. Mor kretser rundt far, far kretser rundt mor, mens jeg svirrer i ytterkanten av dem begge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg legger en hånd over magen hans, kjenner hjertet slå, brystet heve og senke seg. Han har allerede sin egen rytme, sin egen kraft, helt uavhengig av mor og far og meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis jordas alder var et døgn, ville menneskets historie vært tjuefem sekunder.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg leste 248 bøker i 2015.

Her er mine 48 favoritter blant dem.

Rangeringen er tilfeldig, etter når de ble lest.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Du bestemmer deg for at dette er et minne" av Marianne Teie
 • "I de beste sirkler - kriminalroman" av Lene Lauritsen Kjølner
 • "Lempi" av Minna Rytisalo
 • "Berners datter - en fortelling" av Øystein Lønn
 • "Naturhistorie - roman" av Marte Huke
 • "Du er her" av Anne Ch. Østby
 • "Susanna Moodies dagbøker - (dikt)" av Margaret Atwood
 • "Nesten" av Jostein Pedersen
 • "Um sakne springe blome - lyrikk" av Catherine Blaavinge Bjørnevog
 • "Bøen - noveller" av Joakim Hunnes
 • "Øyeblikkets lys" av Juha Itkonen
 • "Ved Jakobs løe - dikt" av Margaret Skjelbred
Alle bokanbefalinger for dette verket