Bare Henry

av (forfatter) og Christian Rugstad (oversetter).

Gyldendal 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (5 terningkast.)

9 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

StineMas eksemplar av Bare Henry

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Kjærlighet / Drama

Lesedato

2009

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Sammen med sin bestevenninne Jordan legger 15 år gamle Henry Every hjembyen i ruiner i sin utrettelige jakt på å være annerledes. Han finner på de pussigste ting. En dag blir Henrys døde kropp skylt i land på en av Bostons strender. På gutterommet ligger en hemmelig protokoll han har ført over livet sitt de siste årene. Ved hjelp av den 2.600-sider lange protokollen forsøker hans sørgende far å finne ut hvorfor det gikk så galt. Etter hvert som Harlan Every lærer sannheten om sønnen å kjenne, ser han også rollen han ufrivillig har spilt i Henrys tragiske dødsfall, og oppdager sannheten om hvorfor Henrys mor gikk fra dem.

Omtale fra forlaget

Herlig morsomt, vittig og sårt om 15 år gamle Henry Every .; desperat i sin søken etter å være alt annet enn ordinær. Sammen med sin seksuelt bråmodne, oppfinnsomme og eplekjekke bestevenninne Jordan legger han sin lille hjemby i ruiner i sin utrettelige jakt på å være annerledes. Han skyter en sjelden fugl, han bryter seg inn hos naboen, og han finner på de pussigste ting. En dag blir Henrys døde kropp skylt i land på en av Bostons strender. På gutterommet ligger en hemmelig protokoll han har ført over livet sitt de siste årene, nattsvarte, men også herlig komiske betroelser om hva han gjort for å fremstå som en original. Ved hjelp av den 2.600-sider lange protokollen forsøker hans sørgende far å finne ut hvorfor det gikk så galt. Etter hvert som Harlan Every lærer sannheten om sønnen å kjenne, ser han også rollen han ufrivillig har spilt i Henrys tragiske dødsfall .; og sannheten om hvorfor hans kone gikk fra dem for mange år siden. Ut av historien vokser to parallelle kjærlighetshistorier .; en i fortid og en i nåtid .; med vidt forskjellige utfall. En høyst bemerkelsesverdig debutroman som hyller mennesket som selvstendig individ. Om en familie som er helt utenom det vanlige, eller som kanskje nettopp ikke er det. Og om 15 år gamle Henry Every som har ett mål i livet; å sette sitt navn i historiebøkene.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788205334052

EAN 9788205334052

Omtalt sted Boston

Språk Bokmål

Sider 218

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 3 1 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Til femårsdagen fikk Henry to presanger som skulle forme hans sjel. Av Pappa fikk han en ku fylt med bønner som sa mø når man klemte på den. Henry kalte den Mø. Av Mamma fikk han en indre stemme, et stort og drønnende ja - innpakket i sølvfarget gavepapir - for hver av hans slunkne skuldrer. "Store ovasjoner" var en førtifem minutter lang LP-plate med jube log applaus fra "store øyeblikk" i det tyvende århundret. Ovasjonene var hverken forklart eller satt i en sammenheng - det kunne ha vært et dacapo etter en Puccini-konsert, et publikumsbrøl for Willie Myas i fullt firsprang, jubel for Der Führer i Berlin. Hvilken forskjell gjorde det? Her var det ikke noe budskap og rote det til med. Og selv om Pappa mente at det var bløtaktig og hult og lite egnet til å styrke en guttunges ryggrad, sovnet Henry til applaus hver eneste kveld i tre år.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Vannliljen - historien om et barn" av Hanne Dahl
  • "Unyttig som en rose" av Arnhild Lauveng
  • "Tredve dager i Sandefjord - roman" av Vigdis Hjorth
  • "Herfra blir du bare eldre - prosa" av Johan Harstad
  • "Den rettferdige - roman" av Helene Uri
  • "3096 dager" av Natascha Kampusch
  • "Kjære - roman" av Linnéa Myhre
  • "Snøbarnet - en roman" av Eowyn Ivey
  • "Evig søndag - roman" av Linnéa Myhre
  • "Eg elska ho" av Anna Gavalda
  • "Nu, jävlar! - roman" av Heidi Linde
  • "Piken på toget" av Paula Hawkins
Alle bokanbefalinger for dette verket