Ulvene fra evighetens skog

roman

av (forfatter).

Oktober 2022 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.78 (36 terningkast.)

101 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Stian B. Hopes eksemplar av Ulvene fra evighetens skog - roman

Lesetilstand

Leser denne nå

Hylle

Romaner, noveller ol

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

«Ulvene fra evighetens skog» er en frittstående fortsettelse av fjorårets roman «Morgenstjernen».

«Ulvene fra evighetens skog» åpner i 1986. Det er regjeringskrise i Norge, og en atomreaktor langt borte i Tsjernobyl har eksplodert. Syvert Løyning, en ung mann på tyve år, vender hjem fra militæret til sin mor og bror i huset deres utenfor en større by på Sørlandet. En natt drømmer han om sin døde far. Det er som om faren vil ham noe. Men hva? Han begynner å undersøke det som ligger igjen etter faren. Sporene leder til Sovjetunionen.

Romanens andre del foregår i Russland i vår tid. Vi møter biologen Alevtina som en helg drar til Samara sammen med sin sønn for å feire farens åttiårsdag. Som ung stilte Alevtina de helt store spørsmålene, som hvor livet kommer fra og hva det egentlig er. Disse dagene har hun mer enn nok med sitt eget liv - forholdet til sønnen, og til faren, som hun alltid har vært nært knyttet til. Vi møter også hennes venninne Vasilisa, en poet som skriver en bok om et særegent og gammelt trekk ved den russiske kulturen: troen på evig liv.

«Ulvene fra evighetens skog» er en suggestiv og dypt engasjerende roman som utvider utforskningen av den tiltakende apokalyptiske situasjonen som ble beskrevet i Karl Ove Knausgårds forrige roman, «Morgenstjernen».

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2022

Format Heftet

ISBN13 9788249525102

EAN 9788249525102

Omtalt tid 1980-1989 2000-2049

Omtalt sted Russland Sørlandet

Språk Bokmål

Sider 775

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

4 21 10 1 0 0

Bokomtaler

Starter ut som en oppvekstroman, der skildringene er litt for omstendelige for min smak, men handlingen likevel fin og spennende nok til at jeg blir fanget av historien. I andre del er det noe som blir for fagteknisk for meg, sider jeg bare vil bli ferdige med for å komme videre i historien. Men jeg leser alt, og ender med å være glad for det, helheten binder boka sammen. Og håper jo på en tredje bok, som tar alt sammen et hakk videre.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg innrømmer det med en gang: jeg skumleste deler av Syverts historie, og jeg hoppet over mange av sidene som inneholdt det jeg nesten vil kalle faglitteratur, som like gjerne kunne stått i et fagtidskrift.
Og til deg som forventer en fortsettelse av Morgenstjernen: dette er enda en bok om hva som skjer FØR stjerna kommer.
Etterhvert ble det ganske så spennende å finne ut av hvordan det gikk med Syvert, selv om det var litt langdrygt og fullt av hverdagslige detaljer i starten. Knausgård skriver godt og gjør noen fiffige grep med å flette sammen personer som har mer eller mindre med hverandre å gjøre, samt gjøre hopp i tida. Han kommer med en del små hint og frampek til det rare som skjer når stjerna kommer.
Tror nok at min endelige mening om boka avhenger av hvordan neste bok blir (for den kommer vel!?) og om den henter og samler trådene fra de to forrige bøkene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan ikke si annet enn at jeg liker måten Knausgård skriver på. Boka har handling, men det er ikke handlingen som gjør meg mest fascinert. Knausgård skriver på en sånn måte at en bare blir dratt inn i historien, og blir der!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Innsikt gir utsikt.

Hele verden og livet i seg selv fremstår som vanlig etter en Knausgårdbok i et ganske nytt og annerledes lys og perspektiv for meg.

Synes forøvrig denne burde være obligatorisk lesning for alle voksne mennesker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Å leve er å justere, lempe, tilpasse, bruke sine evner og godta sine begrensninger.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Biblioteket, det er håpet, men også trøsten.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg satte ølene og colaen i kjøleskapet, la snacksen i skapet, gikk bort til doen for å drite, men døra var låst, og jeg gikk inn i stua og satte på tv-en så lenge.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å leve er å justere, lempe, tilpasse, bruke sine evner og godta sine begrensninger. Vi kan ikke velge livet, livet velger oss.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den aller første gangen jeg så deg, var du i følge med mange andre. Jeg var ikke på utkikk etter noe. Jeg lette ikke etter noen. Det må ha vært tusenvis av menn som har passert blikket mitt de siste ti årene, men deg så jeg. Deg stanset øynene mine opp ved. Du, og bare du, vekket hjertet mitt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han drakk publikum som en vampyr drakk blod. Det var ikke så merkelig som det hørtes ut som, at han, så misantropisk anlagt, badet seg i folks beundring, for publikum er noe annet enn enkeltindivider, og musikk er noe annet enn ord.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Fysisk lesesirkel (Vi møtes)
Bøker jeg har lest sammen med Litteraturhusets "Lesesirkel for samtidslitteratur"?


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Bekymringsmelding for Hanna Tidemann - roman" av Jon Krog Pedersen
  • "Hilde Wangel - roman" av Klas Östergren
  • "I kyklopenes land - tekster 2009-2018" av Karl Ove Knausgård
  • "Skogen og elva - om Anselm Kiefer og kunsten hans" av Karl Ove Knausgård
  • "Gjenferdet av Alexander Wolf" av Gajto Gazdanov
  • "At Last (Melrose Novels 5)" av Edward St Aubyn
  • "Bra kunst om menn - roman" av Ellen Emmerentze Jervell
  • "Fridtjof Hansens dagbok - roman" av Ravn Lanesskog
Alle bokanbefalinger for dette verket