Burgere

fra klassisk amerikansk hamburger til thailandsk kyllingburger

av (forfatter), Gus Filgate (illustratør), Tordis Bølgen (oversetter) og Elvy Karterudseter (oversetter).

Cappelen 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.50 (2 terningkast.)

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Sjur Vaages eksemplar av Burgere - fra klassisk amerikansk hamburger til thailandsk kyllingburger

Lesetilstand

Bruker denne som oppslagsverk

Hylle

Kokebøker

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken byr på mer enn 100 varierte oppskrifter på burgere av ulike typer kjøtt, fisk og vegetariske ingredienser. Det gis en innføring i burgerens historie og grunnprinsippene for tilberedning, og et eget kapittel tar for seg tilbehør. Med register.

Omtale fra forlaget

Med denne boken inntar burgeren sin velfortjente plass i det gode selskap - og på alle bord. Dens rykte som udiskutabel junk food blir ettertrykkelig avsannet, for her er det burgeriske gourmetopplevelser som venter deg.


Prøv selv - på ditt eget kjøkken - og bli overbevist!


Burgere er populær mat verden over, men en burger kan være mye mer enn en flat kjøttkake i brød. Det er et hav av forskjell mellom industrifremstilte hamburgere og de saftige hjemmelagde. De hjemmelagde kan både smake himmelsk og utgjøre et mettende og sunt måltid. Nå har en ny generasjon topp kjøkkensjefer gjenoppdaget denne gamle favoritten og skaper den om til gourmetmat.


Briten Paul Gayler er en av dem, og med inspirasjon fra hele verden og kjøkkensjefkollegaer presenterer her 100 varierte og lekre burgeroppskrifter. Boken er ordnet i seks avdelinger. Etter litt historikk gir Paul Gayler oss grunnprinsippene for tilberedning av velsmakende burgere. Så komnmer:


Klassisk kjøtt - burgere basert på storfekjøtt, både tradisjonelle hamburgere og burgere med ny og spennende vri.


Mer kjøtt - burgere av lammekjøtt, svinekjøtt, kalvekjøtt, kylling, kalkun, fasan, vaktel, struts og vilt.


Fisk - burgere med sjømat som hovedingrediens: laks, torsk, tunfisk, krabbe, hummer og reker.


Vegetar - bønner, linser, kikerter, korn, nøtter og grønnsaker.


Tilbehør - sauser, salsaer, relisher, salater, brød, poteter, grønnsaker.


Paul Gayler stiller i fremste rekke i den nye generasjonen britiske kjøkkensjefer. Han har erfaring fra en rekke velrenommerte restauranter rundt om i Europa. For tiden er han sjefskokk på hotellet The Lanesborough ved Hyde Park i London, hvor han regjerer over et kjøkken med 35 underkokker og en restaurant som kan bespise 100 personer samtidig.


Han har skrevet en rekke bøker og utmerker seg ved sin kreative tilnærming til både tradisjonell og ny kokekunst. I Storbritannia er han også godt kjent fra TV-skjermen.


Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788202245856

EAN 9788202245856

Språk Bokmål

Sider 143

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 1 0 0 0

Bokomtaler

Utrolig mye rart inne her, men en del bra også, Rart er da blandt annet Trattoriaburger... Etter alt å dømme ser det ut til å være en pizza, og da kalle det burger trekker ned, men hva vet jeg. Kanskje det er en magisk burger av typen shapeshifter eller noe:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket