Bare et menneske

roman

av (forfatter).

Oktober 2014 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.27 (59 terningkast.)

187 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Stina Sønvisens eksemplar av Bare et menneske - roman

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Ingen hylle

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bea Britt bor alene i farmorens hus på Vettakollen i Oslo, der faren hennes vokste opp. En tidlig morgen er det folk i hagen, de leter etter en 12 år gammel jente som har forsvunnet. Bea Britt har pleid å se henne gå tur med den lille hunden sin. Politiet finner jentas sekk i hagen, og slik blir Bea Britt en av politiets mistenkte. Samtidig lever farmorens historie i henne, alt som har blitt sagt og gjort i huset hun bor i.

"Bare et menneske" er en inntrengende og rik roman om å holde ut med seg selv og andre, om hva som skal til når eksistensen blir tynnslitt, og om kjærlighetens lysende kraft.

Bokdetaljer

Forlag Oktober

Utgivelsesår 2014

Format Innbundet

ISBN13 9788249512027

EAN 9788249512027

Omtalt sted Oslo

Språk Bokmål

Sider 267

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

5 23 18 9 4 0

Bokomtaler

En foruroligende roman ot Bea Britt i eksistensiell krise. Velskrevet, kompleks, der den tar for seg flere generasjoner. Om sosial arv, slektsmørket som går igjen. Ikke så lystig, men en bok med mange bilder og refleksjoner over å være kvinne i dag, før, om ekteskap, om å være mor, om menn, samliv, kjælighet, kunst, å være, å holde ut..

Min bloggomtale

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nominert til Nordisk Råds litteraturpris..hm...tja..... glimtvis var det gode beskrivelser av generasjoner, kvinneliv, dysfunksjonelle oppvekstsvilkår. Samtidig var det lange stykker som kjedet meg og irriterte meg. Og det er jo også interessant å reflektere over; hvorfor kjeder det meg? hvorfor blir jeg irritert nå? En bok skal uansett berøre på et vis. Og det gjorde den jo, men jeg kommer ikke til å si til venner: denne du lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Bare et menneske", Kristine Næss
En ting er i hvert fall bra sikkert, og det er at det er to ting jeg ikke har greie på; kvinnfolk og litteratur.
Denne boka burde hete "Uro, før og nå".
En kriminalsak ligger som et bakteppe når vi følger noen kvinnskikkelser i kvinneperspektiv og føleri, overføleri, gjennom flere generasjoner. Kriminalsaksteppet var syltynt, og jeg skjønner ikke hvorfor den er nominert til Nordisk råds litteraturpris. At Jon Fosse også er det forstår jeg godt. Håper og tror han vinner, men hva vet jeg - jeg har ikke greie på sånt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det pågår en leteaksjon i nabolaget til Bea Britt. 12 år gamle Emilie er forsvunnet. Så finner politiet jentas sekk i hagen til Bea Britt, og ingenting blir noensinne det samme.
Samtidig som vi følger Bea Britt og hennes vanskelige forhold til kreti og pleti, får vi farmorens historie. Hun led av dårlige nerver, noe som gikk ut over både mann og barn. Kan disse "nervene" gå i arv? Det kan virke sånn.

Godt språk og interessant historie, men kunne ønske meg litt mer kjøtt på beina mot slutten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er rett og slett litt usikker på slutten?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Du må lete i mørket etter drømmene, ikke i drømmene etter mørket.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Alltid denne indre gnålingen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det rørte seg noe i brystet mitt, før jeg kom på at alt sånt var for sent, menn, sex og den slags. Jeg hadde brukt min erotiske glansperiode på personer med alvorlige feil og mangler. Med sviktende selvfølelse, som hos meg selv, jeg visste det godt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Men selvkritikken har avtatt, ikke fordi jeg har modnet, men fordi tiden min skrumper inn og flyter ut, jeg må skynde meg. Det jeg ikke får med meg nå, kommer aldri til å komme noen til nytte, det jeg ikke leser, vil ikke bli lest av meg og det jeg ikke skriver, vil ikke bli skrevet av noen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

For er det ikke sånn, at når du kommer tett nok på et menneske, glemmer du at du noensinne ønsket å komme noen så nær, glemmer du hvordan du forestilte deg at du elsket en mann [...]

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Jeg gjentar suksessen fra i fjor, og setter meg som mål å lese 52 bøker i løpet av 2015. Hver fullførte bok legges fortløpende til listen. Har du en bok å anbefale, eller et lignende prosjekt, må du gjerne legge igjen som en kommentar :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

I løpet av 2015 har jeg lest disse bøkene som jeg har plukket ut fra kriterier i en liste jeg fant her på bokelskere.no.
Disse punktene rakk jeg ikke å hake av: En bok på bunnen av leselisten din, en bok som utkom det året du ble født, en bok med dårlige kritikker, en bok fra din barndom, en bok som foregår i din hjemby.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Din, alltid - roman" av Gøhril Gabrielsen
 • "Bungalow" av Inghill Johansen
 • "Fra vinterarkivene - roman" av Merethe Lindstrøm
 • "Ankomst - roman" av Gøhril Gabrielsen
 • "Ti amo - roman" av Hanne Ørstavik
 • "Nord - roman" av Merethe Lindstrøm
 • "Harehjerte - roman" av Ingrid Melfald Hafredal
 • "Velkommen til Amerika" av Linda Boström Knausgård
 • "Alt må vike for natten - roman" av Delphine de Vigan
 • "Personar du kanskje kjenner - roman" av Synnøve Macody Lund
 • "Tritonus - en skjærgårdsfortelling" av Kjell Westö
 • "Samlede verker" av Lydia Sandgren
Alle bokanbefalinger for dette verket