Katakombens hemmelighet

av (forfatter).

Aschehoug 2013 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.33 (98 terningkast.)

229 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Martes eksemplar av Katakombens hemmelighet

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Grøsse-bøker

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2013

Format Innbundet

ISBN13 9788203255830

EAN 9788203255830

Serie Robert (1)

Genre Spenning

Omtalt sted Norge Italia

Språk Bokmål

Sider 243

Utgave 1

Tildelt litteraturpris Arks barnebokpris 2013

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

11 32 37 14 4 0

Bokomtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (4) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tom Egeland skriver ikke bare fantastiske bøker for voksne, nå har han skrevet en fantastisk bok for ungdom :) Katakombens Hemmelighet er pakket av mystikk,gåter, arkeologi og spenning.

Robert blir med sin mor til Roma, for å utforske en hittil ukjent katakombe, en gammel gravplass.Robert oppdager noen uvanlige tegn på veggen men ingen har tid til å høre på han. Så en kveld tar han seg ned i katakomben .Alene......tror han. Når han kommer seg ut av katakomben har han et smykke rundt halsen. Hvor kom det fra og hva er det??
Samtidig har munkene i Domini Cannes ordenen lett etter Den Hellige Stjerne. Endelig er de på sporet og jakten fører dem til Norge !

Tom Egeland er sannelig Norges beste spenningsforfatter, ingen tvil!! Denne er skrevet med tanke på ungdom,men voksne kan absolutt også lese den og like den :) Spennende og mystisk, full av arkeologi, historie, teologi, religionslære og litt okkultisme gjør denne boka helt super !!
Håper ungdom som kanskje ikke liker å lese eller ikke er flink til å lese vil prøve denne. Spenning og engasjement er viktig for å få unge( og voksne) til å lese. Det gir så mye, det hjelper dem til å bli bedre i enkelte fag på skolen og forståelse for alt som er skrevet blir bedre. Bøker som dette må absolutt hjelpe på viljen til å lese iallefall :)
Tommelen opp for en ny 6 er på terningen fra meg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har hatt Katakombens hemmelighet stående i hylla en god stund nå. Den virket spennende, men jeg hadde ikke fått begynt på den. (Det er så mange andre bøker jeg leste i stedet...) I tillegg hadde jeg hørt en del om Tom Egeland, forfatteren, og han er visst veldig flink til å skrive voksenbøker. Jeg har ikke lest noen av dem, men etter at jeg leste Katakombens hemmelighet fikk jeg lyst til det.

Boka har en spennende idé. Jeg synes det er spennende å lese om gamle, mystiske deler av historien vår. Spesielle munkeordener, gamle symboler eller gamle myter. Sånn sett passer denne boka godt. Det er tydelig at Tom Egeland har vært grundig når det gjelder bakgrunnstoffet og hele historien er grundig gjennomarbeidet. Det liker jeg!

En annen fin ting med boka er at den er veldig lettlest, og det tok meg ikke lang tid å lese den. Jeg begynte så vidt på den på lørdag, (fikk lest to kapitler), og fullførte den på søndag. De 246 sidene hadde grei størrelse på skriften. Derfor gikk det fort å lese. I tillegg var det bilder av symboler og Roberts fakta om... (forskjellige små faktabokser, som forklarte ting det var lurt å vite). Dette gjør at boka passer fint for folk som ikke leser så mye.

Det eneste jeg synes var litt dumt, var at boka manglet den "åndeløse" spenningen. Den fanget meg ikke på samme måte som andre bøker har gjort. Jeg har lurt på om jeg egentlig er litt for gammel... Den passer nok best for 5. - 8. klassinger, men jeg har fått smaken på Tom Egelands bøker og kommer garantert til å lese flere av dem.

Jeg anbefaler boka til barn og ungdom fra 5. - 8. klasse. Selv om boka ikke var superspennende, var det en god bok, som passet veldig godt å lese etter More Than This av Patrick Ness. Jeg er godt fornøyd :)

Innlegget ble opprinnelig publisert på bloggen min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Meget bra ungdomsbok fra Tom Egeland. Min datter og jeg var imponert. I tillegg er Egeland flink til å sørge for økt historisk kunnskap hos leseren, når man skreller fra det som er oppdiktet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herlig ungdomsbok, som jeg som voksen også hadde stor glede av. Veldig godt lest av Axel Aubert som innleser av lydboka. Egeland klarer å skrive godt både for voksne og ungdom, noe denne boka er et bevis på.

Bra spenningsnivå og spenningskurve, historieformidling, gode beskrivelser, flere elementer som gjør at jeg synes dette var en god bok. Anbefales til alle ungdom, og alle voksne som kvier seg for å gå løs på tykke "mursteiner" av noen bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herlig! Fullstendig herlig. Egeland har, med sine historiske kunnskaper og sin hjerne for mysterier og konspirasjoner, skapt en historie og en verden som fenger fra første side. En verden jeg raskt ble trukket inn i. Boken er ikke lang, det trenger jo ikke en ungdomsbok å være. Allikevel er den proppfull av spenning, humor, oppdagelser og historie. Det er mye Egeland har klart å få med på så få sider. Imponerende. For full anmeldelse, se: Edge of a Word: Katakombens hemmelighet

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hovedpersonen er Robert, som er 14 år gammel. Han er kaptein på fotballaget og liker musikk og dataspill. Robert har også en hamster som heter Burre. Moren til Robert er arkeolog, og synes at arkeologi er kjempegøy. Hun er alenemor og veldig glad i Robert. Lucio er en biperson i boka. Han er en munk i en munkeorden kalt Domini Canes. Lucios oppgave er å tjene og adlyde Gud. Han er en hengiven munk som oftest har på seg en munkekutte med hette.
14 år gamle Robert er med moren sin på jobb. Moren er arkeolog, og sammen leter de etter spor fra gamledager. Plutselig løfter Roberts mor opp et skrin. Skrinet inneholder et smykke som tilhørte en viking. Jakten på smykkets historie tar Robert og moren hans hele veien til katakombene i Roma. Desperat etter informasjon om smykket tar Robert seg ned i katakomben. Helt alene. Men der tar han feil.
Jeg synes at boka er veldig spennende, og man får lyst til å lese videre. Boken er en fin kombinasjon av noe som kunne vært virkelig, og fantasi. Den er lett å forstå, og boka setter leseren rett inn i bokas hendelser, noe som gjør at boken blir interessant og spennende. Noe av det aller beste ved boken er hvordan den tydelig bygger seg opp til en spenningstopp som er bokens aller beste del. Har du kommet til bokens spenningstopp kan du bare glemme å legge ned boken. Iblandt er det bare litt for åpenbart hva som kommer til å bli det neste som skjer. Det er litt dumt, for da mister man litt av den spente følelsen boka gir leseren.
Boken er veldig bra, så jeg synes at den fortjener et terningkast 5.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tycker att detta är Egelands bästa bok. Hittills. Fortsätt med ungdomsböcker!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Katakombens hemmelighet

Av: Aaron Kiil Olsen

Jeg har lest katakombens hemmelighet av Tom Egeland, som handler om Robert som er sønn av en arkeolog. Moren har fått i oppgave og bli med på en utgravning i Italia. Robert får lov til å bli med første dagen, men det går galt. Sønnen finner noen symbol som stammer fra en eldgammel tro og han prøver å finne ut mer om symbolene. Men det likte ikke munkene. Jeg likte boken fordi jeg liker sjangeren spenning. Forfatteren bruker mange adjektiv for å gjøre teksten litt mer interessant. Jeg syntes at boken passer for både gutter og jenter mellom alderen 12-15 år.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Selv ikke profetene kjenner svaret på alle universets gåter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hva er tid? For tiden slik vi kjenner den, går i en rett linje. Først så skjer det, så skjer det, så skjer det. Først A, så B, så C. Mellom de tre punktene løper tiden. [...] La oss forestille oss at tiden ikke alltid går fra A til B og så C. Tenk om tidslinjen noen ganger kan slå krøll på seg. Slik at B kommer før A eller C kommer før B. Det lyder umulig, ikke sant!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Fantasy, grøssere og Science-fiction - alt en leseglad ungdom kan finne på å lese
Passer for alder 13-100 år
Alle bøker er utgitt eller vil bli utgitt på Norsk - Og anbefales på det varmeste!


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Bokblink Barn er en presentasjon av nyere litteratur for barn i aldersgruppen 0-12 år (Billedbøker, barnebøker, ungdomsbøker og apper). Arrangøren var Vest Agder Fylkesbibliotek sammen med 4 lektører, 7 og 8 mai.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker lest i 2013


Godt sagt! (0) Varsle Svar

To ganger i året gjennomfører Vest-Agder fylkesbibliotek og Kristiansand folkebibliotek barnebokmøter for bibliotekansatte i fylket. Deltagerne bidrar med dette til å holde seg selv og de andre deltagerne oppdatert når det gjelder barne- og ungdomslitteratur.
Gå til bloggen Vest-Agder leser barnebøker: http://barnebokmote.blogspot.no


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Krimbøker nyttet til lesing i krimprosjekt!


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Skatten fra Miklagard" av Tom Egeland
  • "Mumiens mysterium" av Tom Egeland
  • "Blod av mitt blod" av Barry Lyga
  • "Steinengler" av Kristina Ohlsson
  • "Trollskallen" av Alexander Løken
  • "Ute av tiden" av Arne Berggren
  • "Gregor i Underlandet" av Suzanne Collins
  • "Den onde arven" av Thomas Enger
  • "Glassbarna" av Kristina Ohlsson
  • "Samuel Sekel og flukten fra Paris" av Tina Trovik
  • "Det hjelper ikke å blunke" av Lene Ask
  • "Himmelslør" av May Grethe Lerum
Alle bokanbefalinger for dette verket