Lyntyven

av (forfatter) og Torleif Sjøgren-Erichsen (oversetter).

Schibsted 2009 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.08 (325 terningkast.)

744 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos ark.no

Martes eksemplar av Lyntyven

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Rick Riordan

Lesedato

2013

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Percy Jackson er i ferd med å bli utvist fra skolen enda en gang, men det er ikke hans største problem. Det viser seg at han er en halvblods - halvt menneske og halvt gresk gud. Percy blir sendt til Halvblodsleiren, og ting blir ikke bedre når han erter på seg noen av gudene. Dette er den første av fem bøker om Percy Jackson.

Omtale fra forlaget

Percy Jacksoner i ferd med å bli utvist fra skolen - igjen. Men det er ikke det største problemet. I det siste har nemlig historieboka med mytologiske monstre og greske guder blitt litt for levende. Det viser seg at Percy er en halvblods - halvt menneske og halvt gresk gud. Og ikke nok med det - han har ertet på seg noen av gudene! Et av Zevs' våpen har blitt stjålet, og Percy er hovedmistenkt. Lyntyven er den første boken om Percy Jackson en serie på fem og har tatt USA med storm. Den gikk rett inn på New York Times bestselgerliste, har solgt mer enn 50 millioner verden over og har mottatt en rekke priser.
«... en fabelaktig god barne- og ungdomsbok - en av de beste jeg har oversatt faktisk. Spenstig språk, fint driv, masse spenning og moro!» Torleif Sjøgren-Erichsen
«Denne blir en klassiker.» Sunday Express
«Actionscener som tar pusten fra deg.» The Horn Book

Bokdetaljer

Forlag Schibsted

Utgivelsesår 2009

Format Innbundet

ISBN13 9788251626316

EAN 9788251626316

Serie Percy Jackson (1)

Genre Fantasy

Språk Bokmål

Sider 389

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

119 134 56 12 4 0

Bokomtaler

Kjempebra, morsom og spennende!!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dette er en bok som anbefales! Den er utrolig lærerik, man lærer masse om gresk mytologi. Og den er veldig spennende også:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg elsker Ricks bøker om Percy! Denne er en verdig start på eventyrene han og vennene hans har!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når ikke Harry Potter til knærne, men bra nok til at jeg blir å lese neste bok i serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

http://boknerd.blogspot.no/2012/07/percy-jackson-lyntyven-av-rick-riordan.html

Forfatter: Rick Riordan
Serie: Percy Jackson, I
Utgitt: 1. Juni 2005
Forlag: Puffin Book
Språk: Engelsk

Percy Jackson er ikke som andre tolvåringer. Han har et talent til å tiltrekke seg bråk uten å løfte så mye som en finger. Etter å ha blitt angrepet av mytologiske monstre finner han veien til halvblods campen. Her får han vite at hans far ikke forsvant til sjøs, men er en av de mektigste gudene fra gresk mytologi. Ikke nok med det, men hans fars søsken beskylder ham for å ha stjålet fra dem. Percy må legge ut på et oppdrag for å finne Zevs våpen for å bevise at han og hans far ikke er skyldig og for å hindre en tredje verdenskrig. På ferden reiser han sammen med Annabeth en annen halvblods og Grover hans kamerat som viser seg å være en satyr, halvt menneske og halvt geit. Deres oppdrag er å finne ut hvem som har stjålet våpenet, deretter få det tilbake og ikke dø i prosessen.

Percy Jakcson er tolv år og kjent for å være en bråkmaker, noe han selv ikke kan forstå. Fordi han er en halvblods, sønn av en gud og et menneske blir monstre automatisk tiltrekket hvor han befinner seg. Gutten er modig og egenrådig, han lar seg ikke overkjøre av gudene. Han er også lojal og ville gjort alt for vennene og moren sin. For meg som leser er det lett å glemme hvor gammel karakteren er, du føler bare at du sitter og leser om en ekte helt som kan være alt fra 12 til 20 år. De andre hovedkarakterene i boka er Annabeth og Grover. De knytter seg et sterk vennskap og er lojale ovenfor hverandre. Annabeth er datteren til Athena, guden for visdom. Hun har alltid en plan på lager og er ekstremt smart. Grover er et matvrak, som kan virke feig men er utrolig modig når alt kommer til stykke.

Måten Riordan forteller historien på er interessant. Vi får lese alt fra Percys synspunkt og se ting med hans øyne og innblikk. For å gjøre boken mer barnevennlig har han også laget lette forklaringer på greske myter, så du lærer noe nytt mens du leser. Boken inneholder også morsomme replikker fra de ulike karakterene som letter stemningen under anspente episoder Det skal mye til for å smile og le i løpet av den tiden du leser denne boka.

Dette er andre gang jeg leser boka, og jeg må si den var like bra om ikke bedre denne gangen. Sist hørte jeg boka på lydbok og da var det lett å miste små detaljer. Nå fikk jeg med meg alt og jeg moret meg fra slutt til start. Jeg anbefaler deg på det meste å lese denne serien. Det er min personlige mening at den er bedre en til og med Harry Potter serien. Hele bokserien finnes nå også på norsk for dem som skulle ønske det.

4.5 / 5

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle kjenner vel til de greske gudene? Hva hvis de var virkelige? Hva hvis de kunne finne på å lage halvguder med mennesker? For det skjer i denne serien om Percy Jackson.

Percy Jackson er en 12 år gammel gutt som tiltrekker seg trøbbel. Han sliter med ADHD og dysleksi. Percy har nesten ingen venner og har aldri fullført et skoleår. En dag på et museum angriper mattelæreren hans ham. Percy kommer seg helskinnet ifra hennes klør, for mattelæreren hans var tydeligvis ikke noe vanlig menneske, men en eller annen form for en monster-fugl. Percy blir informert om at han er en halvgud, men mer enn det. Zevs - Gud for himmel og lyn - beskylder Percy for å ha stjålet Zevs mektigste våpen, nemlig lyn skjoldet hans. Percys mor blir også kidnappet av Hades - Gud for dødsriket. Sammen med Percy får han med seg Grover - en Satyr og Annabeth - Datter av Athene. Sammen må de finne moren til Percy og få renvasket navnet hans.

Boken byr på mye lærdom innenfor gresk mytologi. Jeg trodde jeg kunne ekstremt mye om gresk mytelogi, men R. Riordan fikk meg dummet ut. Jeg visste ekstremt lite om mytologien - men Riordan lærte meg opp til å kunne en del. Boken passer godt for ungdommer. Den er morsom, spennende, byr på lærdom og har balanserte karakterer.

Mine anmeldelser av serien; Percy Jackson (1) (2) (3).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er en bra bok. Og jeg leser 2ern nå . Men trenger litt mer spenning

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Super bra bok!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Hades raised an eyebrow. When he sat forward in his throne, shadowy faces appeared in the folds of his black robes, faces of torment, as if the garment was stitched of trapped souls from the Fields of Punishment, trying to get out. The ADHD part of me wondered, off-task, whether the rest of his clothes were made the same way. What horrible things would you have to do in your life to get woven into Hades' underwear?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

If my life is going to mean anything, I have to live it myself.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Believe whatever lie your mom or dad told you about your birth, and try to lead a normal life.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annabeth rettet seg opp. Med en dårlig etterligning av stemmen min sa hun: "Det er bare et bilde, Annabeth. Det kan vel ikke skade?"
"Glem det," sa jeg. "Du er håpløs."
"Du er uutholdelig."
"Du er ..."
"Hei!" avbrøt Grover. "Dere to gir meg migrene, og satyrer får ikke migrene engang. Hva skal vi gjøre med hodet?"

Godt sagt! (1) Varsle Svar

My name is Percy Jackson.
I'm twelve years old. Until a few months ago, I was a boarding student at Yancy Academy, a private school for troubled kids in upstate New York.
Am I a trouble kid?
Yeah. You could say that.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Fantasy, grøssere og Science-fiction - alt en leseglad ungdom kan finne på å lese
Passer for alder 13-100 år
Alle bøker er utgitt eller vil bli utgitt på Norsk - Og anbefales på det varmeste!


Godt sagt! (14) Varsle Svar

Jeg leste utrolig mye da jeg var yngre. Jeg leser fortsatt bøker som kanskje vil bli kategorisert som ungdomsbøker. Det finnes så himla mye fint. Det er også fint for voksne å lese ungdomsbøker tror jeg, så, ta en kikk.


Godt sagt! (13) Varsle Svar

Desse bøkene førte til at eg forelska meg i sjangeren Fantasy :)


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her er de bøkene jeg syns er de beste innen fantasy


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er en del uleste bøker i bokhylla som jeg gjerne vil få lest. Skriver inn hva jeg synes om dem etterhvert som jeg har lest dem :)


Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Alle persy jackson bøkene


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en liste over bøker jeg har lest og som jeg anbefaler på det sterkeste at du goså leser.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bøker som jeg har lest i 2012, som jeg har fått mest ut av å lese i kronologisk rekkefølge. En blanding av finske klassikere, fantasy-litteratur på engelsk, tegneserier, bildebøker etc. Når jeg ser tilbake så ser jeg at jeg leser mye lettvint litteratur, fordi det gir meg en anledning til å koble av. Via studiene mine kommer jeg innimellom over klassikere og andre pensumbøker som gjør inntrykk på meg.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne serien er en serie alle fantasy-elskere i tenårene burde få med seg. Kjempespennende, og aldri noen dødpunkt. Passer bra for både gutter og jenter. starter rett på med spenningen, og forsetter til siste slutt. er godt oversatt til norsk. Man får i tillegg masse spennende informasjon om gresk mytologi uten å tenke over det. MÅ LESES!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den siste olympier" av Rick Riordan
 • "Slaget om labyrinten" av Rick Riordan
 • "Titanens forbannelse" av Rick Riordan
 • "Monsterhavet" av Rick Riordan
 • "Ildtronen" av Rick Riordan
 • "Neptuns sønn" av Rick Riordan
 • "Den forsvunne helten" av Rick Riordan
 • "Den røde pyramiden" av Rick Riordan
 • "Halvgudene ; Svart regn" av Mari Moen Holsve
 • "Gone - pesten" av Michael Grant
 • "Tunneler" av Roderick Gordon
 • "Gone - løgner" av Michael Grant
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver