Havets katedral

av (forfatter), Kari Risvik (oversetter) og Kjell Risvik (oversetter).

Bazar 2009 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.83 (717 terningkast.)

2196 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

SirenSts eksemplar av Havets katedral

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Romaner

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Bazar

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788280873200

EAN 9788280873200

Serie Havets katedral (1)

Genre Historisk litteratur

Omtalt tid Middelalderen

Språk Bokmål

Sider 639

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

218 286 131 48 26 8

Bokomtaler

Meget god bok! Glimrende fortelling om kamp, smerte, motgang, medgang, glede og kjærlighet. Romanen har fanget opp viktige historiske hendelser fra middelalderen; Europas fødsel, kirkens betydning, inkvisisjonen, svartedauen, adelsamfunnet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har ikke ord for hvor dårlig jeg synes denne boken er. Jeg er utslitt og drittlei av Arnau, og den edle, unge, ydmyke og fattige mannen, som til tross for voldsom motgang, blir en respektert borger og som gir sine vasaller fri. Som handler stikk i strid med sedvane, med sitt sinnelag 2000-tallet, med idéer om humanisme og likestilling. Usannsynlig og patetisk. Anbefales ikke. Virkelig ikke.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Arnau er resultatet av en voldtekt, og i kjølevannet av den tragedie dette innebærer flykter faren Bernat med sønnen til Barcelona. Her håper han å komme løs fra skjebnen som livegen og bli en fri mann, samtidig som han ønsker å gi sønnen et annet liv.

Vi følger Arnau i de påfølgende årene, hvor han sliter for å komme seg bort fra fattigdommens åk. Da Arnau til slutt er en av Barcelonas rikeste menn, har vi samtidig fått innblikk i hvordan samtlige sosiale lag levde i middelalderens Barcelona. Kjærlighetens kår var heller usle, og kvinnenes eneste utvei ut av et ulykkelig ekteskap var som regel prostitusjon. Bakteppet i romanen er byggingen av Santa Maria del Mar, folkets og havets katedral. Samfunnets krav til hvordan man skulle leve livene sine, var svært strenge, og følgene av et usømmelig liv fatale.

Trusselbildet i middelalderen var i første rekke pesten, dernest inkvisisjonen. Arnau er et godt menneske, men opplever likevel å bli offer for intriger og motgang. Hans godhet bl.a. for jødene gjør ham til slutt til et lett bytte for onde krefter. Vil godheten seire til slutt, eller vil han gå til grunne?

Jeg opplevde denne boka som svært interessant og givende. Dessuten er den drivende godt skrevet, med mange interessante personlighetsbeskrivelser!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mine damer og herrer. Det er begått en medisinsk sensasjon: Noen har klonet Ken Follet.

Spøk til side så minner denne meg skremmende mye om Ken Follets middelalderromaner (som minner meg skremmende mye om Ken Follets andre romaner, bare satt til et annet sted i tid og rom). Nå leste jeg ganske mye Ken Follet i et par år da jeg var rundt 20, men så oppdaget jeg at jeg jo drev og leste den samme romanen om og om igjen, bare med litt ulike navn på karakterene og i litt ulike omgivelser, så da gikk jeg lei etter en 10-12 stykker. Så det er mulig mine fordommer smitter over til denne.

Dersom du selv ikke er lei, kan denne derimot by på både husmor- og husfarporno gjennom krig, maktkamp og konflikt, fattig og rik, kjærlighet og bedrag, og ikke minst den fantastiske følelsen av rettferdig harme. - Ja det finnes til og med en karakter eller to som ikke er fullstendig endimensjonal, men som kanskje har en og en halv dimensjon om vi legger godviljen til. Og det er jo ikke verst.

Det som kan være spennende med slike romaner, er jo at de gir oss et blikk inn i en annen tid. I hvert fall om forfatteren har gjort sin research. Dessverre frykter jeg nok at denne boken går i samme felle som mange andre lignende romaner: Middelaldermennesker blir for like oss (bortsatt fra endimensjonaliteten). Men kanskje er det nødvendig for å finne den klangbunn hos lesere som skaper en bestselger?

Velvel. Konklusjon: Lettbeint og effektiv underholdning fra Barcelonas middelalder for både adel, bønder, borgerskap, slaver og tidlig proletariat. Men neppe til å bli klok av.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En periode i boka som var litt tung å lese, men det ble fort glemt når en tenkte på bokens innhold i sin helhet :-) !!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er en veldig spennende bok som utspiller seg i Barcelona. Det er en ganske tung bok å lese, men man blir veldig betatt av karakterene og tårene triller til tider.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste de første kapitlene - og måtte gi meg ved hendelsene ved bryllupet. Tok ett års pause, og leste videre med stor interesse. Måtte dog ta noen pauser, når urettferdigheten ble for sterk

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk bok og en mektig fortelling fra middelalderen. Et liv fra fattig slave til rik adelsmann.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jag läste bokenmed stort behag i början men tröttnade efter ett antal sega timmar. Tänkte nu i november 2013 läsa den igen den här gången via digibok, men fick aldrig den digispelaren som boken var inlagd i att fungera så den återlämnas till biblioteket med samtal med bibliotekarien om hur denna speciella spelare verkligen fungerar. Har läst i alla fall över 30 böcker på vanlig digispelare utan problem, men denna kommer från digispelarens första skälvande minuter och... Får återkomma efter att jag har haft en diskussion om funktionen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har anmeldt Havets katedral på bloggen historiskeromaner.com.
Havets katedral er Ildefonso Falcones debutroman og han legger ambisjonsnivået høyt. Ken Follett-høyt. Spanias nordvestlige hjørne på 1300 – tallet er i endring. Det gamle føydalsamfunnet utfordres av håndverker- og handelsstanden som stadig blir større i Catalonias hovedstad Barcelona. I tillegg lurer inkvisasjonen i nærheten med falkeblikk på den minste syndige handling. Og det er dette samfunnet Ildefonso Falcone inviteres oss med inn igjennom leilendingen Bernat Estanyoul og hans sønn Arnaus øyne.

Havets katedral på historiske romaner

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

De skal gifte meg bort! brølte Arnau og løftet armene over hodet. - Kongen har bestemt seg for å gjøre meg til baron og gifte meg bort til en av myndlingene sine. Det er den gunsten han vil vise meg fordi jeg hjelp til å redde hovedstaden hans. Gifte meg bort!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Folket fylte Santa Maria til trengsel, og de tre måtte stanse opp. Noen av dem som var til stede der, dro kjensel på Arnau og trakk seg til side så han skulle slippe frem til høyalteret, men Arnau takket og ble stående der han var, mellom dem: hans folk og hans familie. Nå manglet bare Guillem... og Joan. Arnau mintes ham helst som den lille gutten han hadde vært sammen med da han oppdaget verden, ikke som den bitre munken som ofret seg selv i et flammehav."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Høsten 2010 fikk jeg en liten folder fra bokhandelen libris; "Våre 101 favoritter, stemt frem av bokelskere for bokelskere" Listen inneholder noe for enhver smak og er oppført alfabetisk med romaner fra 1-80, deretter krim.
Fordi en liste ikke kan inneholde mer enn 100 bøker, så kom ikke Skumringstimen med Johan Theorin som nr 101 med.


Godt sagt! (17) Varsle Svar

Vi nordmenn elsker både å lese og reise. Har du lyst til å lese bøker med handling fra spennende byer? Her er VGs guide til godt lesestoff. VG 21.juli 2012


Godt sagt! (12) Varsle Svar

En kollega ba meg lage en liste over bøker jeg kunne anbefale akkurat henne og det resulterte i en liste som kanskje flere kan få glede av. Listen er en salig blanding av gammel og ny litteratur, lettlest og mindre lettlest, krim, spenning og skjønnlitteratur. Der bøkene tilhører en serie, så har jeg kun tatt med første bind.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Her samlar eg dei bøkene eg har i bokhylla mi. På denne måten kan eg sjølv få oversikt over kva eg har lese og kva som bør lesast før eg tar av hos bokhandlaren. Pensumbøkene tar eg ikkje med;)


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Siden det kun er 30 lister om dette fra før, lager jeg en til!

Dette er bøkene som har så nydelige titler at du nesten ikke tror at innholdet kan toppe det! Drømmer meg helt bort til en fjern verden; et herlig sted med fanatiske mennesker!


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lesetips til deg som skal til Barcelona


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oppdaget at det å lage liste her var en fin måte å holde oversikten over hvilke bøker jeg har lest. Lister er i grunnen sabla greit... Suksessen fra 2010 fortsetter, her kommer listen for 2011-bøkene


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leste og uleste bøker i bokhylla


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøker jeg har lest


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Drukningsfølelsen kom over meg da jeg innså at jeg ikke lenger har oversikt over alle de bøkene jeg har lovet meg selv å lese i "nær fremtid". Derfor har jeg valgt å lage en liste over de bøkene som skal prioriteres fremover.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Fatimas hånd" av Ildefonso Falcones
 • "Vinter i Madrid" av C.J. Sansom
 • "Engelens spill" av Carlos Ruiz Zafón
 • "I all evighet" av Ken Follett
 • "Himmelens fange" av Carlos Ruiz Zafón
 • "Gravkammer" av Kate Mosse
 • "Stormenes tid II - katedralen" av Ken Follett
 • "Stormenes tid I - sverdet og korset" av Ken Follett
 • "Miraklene i Santo Fico" av D.L. Smith
 • "Kjempenes fall" av Ken Follett
 • "Det usynlige fjellet" av Carolina De Robertis
 • "Øya under havet" av Isabel Allende
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver