Sammenbrudd

hvorfor psykiatri gjør mer skade enn gagn

av (forfatter) og Hilde Lyng (gjendikter).

Abstrakt 2016 Heftet

4 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Runes eksemplar av Sammenbrudd - hvorfor psykiatri gjør mer skade enn gagn

Lesetilstand

Ønsker meg denne.

Hylle

Sakprosa

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Hvorfor er psykiatrien blitt den raskest voksende medisinske spesialiteten samtidig som den har de dårligste resultatene? Hvorfor skrives det ut psykiatriske medikamenter i større mengder enn nesten noen andre medisiner, til tross for tvilsom effekt? Hvorfor utvider psykiatrien stadig antallet psykiske lidelser uten å bygge på solid vitenskap - fra 106 i 1952 til nesten 400 diagnoser i dag?

Hvorfor sykeliggjør og medisinerer psykiatrien stadig flere sider av våre liv som tidligere ble betraktet som normale uttrykk for det å være menneske? Hvorfor får psykiatrien fremstå som en legitim gren av legevitenskapen når nesten ingen av psykiatriens diagnoser bygger på kjente biologiske årsaker, og dermed bryter med den medisinske sykdomsmodellen? Disse og andre store spørsmål vedrørende psykiatrien behandler James Davies i denne boken.

«Fremstiller et urovekkende bilde av et yrke som synes bergtatt av den farmasøytisk industrien.» Michael Mosley, BBC Focus

«En tankevekkende og overbevisende bok.» Publishers Weekly

«[En] grundig studie.» Financial Times

«Dette er en svært velskrevet bok - intellektuelt solid, og skrevet på en tilgjengelig måte ... Den bør leses av psykisk helsepersonell, politikere og beslutningstakere med ansvar for å forme fremtidens psykiske helsetilbud.» Dr. Neil Thompson, Social Justice Solutions

Magnus Hald, psykiater og klinikksjef for Psykisk helse- og rusklinikken, Universitetssykehuset i Nord-Norge, har skrevet forord til den norske utgaven.

James Davies tar oss med bak scenen og viser hvordan den diagnostiske manualen for psykiske lidelser ble laget. Var det vitenskap som lå til grunn for nye psykiske diagnoser som ADHD, alvorlig depresjon, Asbergers osv. - eller spilte vitenskapen en underordnet rolle? Hans eksklusive intervjuer med de som skapte de diagnostiske manualene gir sjokkerende svar.

Bokdetaljer

Forlag Abstrakt

Utgivelsesår 2016

Format Heftet

ISBN13 9788279353829

EAN 9788279353829

Språk Bokmål

Sider 246

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket