Rett frem

av (forfatter).

Fagbokforlaget 2020 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Runes eksemplar av Rett frem

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Sakprosa

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Rettsstaten bygger på at vi har sånn noenlunde oversikt over de reglene som gjelder oss. Men det har vi jo ikke, så komplekst som samfunnet er blitt, og så reguleringsivrige som handlekraftige politikere er. Hva skal vi da gjøre? Hvordan skal vi unngå å trampe over juridiske grenser vi ikke ante gikk der de gikk? Anine Kierulf har lenge hatt som prosjekt å fortelle folk hvor jusens grenser går, og hvorfor de går der de går. Mellom disse permene har vi samlet flere av Anines tekster om ulike emner.
Underveis i boken gir Anine oss overraskende eksempler og stiller spørsmål som hvorvidt det egentlig er mulig å bake seg til bedre ytringsfrihet? Hvordan det rettssøkende publikum (det er deg!), påvirkes av at god latin har blitt helt gresk når lovene blir flere, lenger og kommer fra nye steder? Hvorfor blir vi så sinte på hverandre i sosiale medier, og hvilke lover skal til for å fikse det? Kan bokbrenning være viktig når bokbål bare er dumt? Var Koronaloven helt krise, eller bare helt kriselov? Hva har en avdød amerikansk høyesterettsdommer i enden av en regnbue å gjøre - og kan det stemme at en monarks nyttårstale er en forutsetning for demokratiet?
Så bli med på en reise i jusens vidunderlige verden med Anine som guide, gode eksempler og knusktørre ordspill.
Anine Kierulf (1974) er cand. jur. fra UiO, LL.M. fra Northwestern University og har PhD i rettsvitenskap fra UiO. Hun har vært dommerfullmektig og advokat, og er nå førsteamanuensis ved Institutt for offentlig rett, UiO og spesialrådgiver i Norges institusjon for menneskerettigheter, NIM.
Les tre av artiklene fra boken her: Diskuter deg dummere Ta ballen, ellers blir det dyrt Kunsten å vedlikeholde en agurk

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 2020

Format Heftet

ISBN13 9788245035117

EAN 9788245035117

Omtalt sted Norge

Språk Bokmål

Sider 152

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket