Den danske borgerkrig 2018-24

av (forfatter) og Kyrre Andreassen (oversetter).

Cappelen Damm 2018 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.55 (38 terningkast.)

103 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Runes eksemplar av Den danske borgerkrig 2018-24

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

2018

Lesedato

2018

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2018

Format Innbundet

ISBN13 9788202556273

EAN 9788202556273

Genre Dystopier

Omtalt sted København

Språk Bokmål

Sider 214

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

7 14 11 5 1 0

Bokomtaler

Kan ein kalle dette ei handlingsmetta bok utan handling? I alle fall inneheld den eit vell av historier, eller kanskje skisser til historier, lagt i munnen på ein namnlaus 475-åring som ser attende på utdrag av det lange livet sitt, og spesielt på tida rundt den danske borgarkrigen då han var ung på ordentleg. Monologen stykkast opp av ei rekke digresjonar, ofte frå eit allvitande 3.persons-perspektiv, digresjonar som i beste fall har perifer tilknytning til det hovudpersonen i boka fortel (Dette grepet minner meg på mange måtar om det Simon Stranger gjorde i Mnem). Men eg får altså ikkje grep om kva boka eigentleg handlar om. Jaudå, den skildrar føresetnadane for, og til en viss grad utviklinga av borgarkrigen, men utover det, liksom?

Hovudpersonen er av ei svært velståande familie. Dette gjer at han etter borgarkrigen får innpass i eit eksklusivt stamcelleprogram der livet kan forlengast nærmast til det uendelege. Ein del av forteljinga dvelar ved livsførselen til den priviligerte udødelege klassa, og det ser ut for at Nielsen forestiller seg at livet blir nærmast meiningslaust når ein slepp å uroe seg for å døy. I tillegg kan også enkelte dyr få tilsvarande stamcellebehanding, og når smarte dyr slik som border colliar får tid nok på seg så lærer dei altså å snakke.

Alt i alt er det eit tankevekkande knippe med forteljingar, ofte med element som er overdrive til det groteske. Passasjane eg likte best i boka er likevel kanskje dei av litt meir avmålt karakter, som der border collien Geoff skammar seg over å gjere hunde-ting, men han kan ikkje stå imot for det er trass alt hund han er. Men når boka er ferdiglest så kjennest det som at ein god del av forteljinga framleis manglar. Ein får til dømes ikkje vite ein døyt om den delen av befolkninga, fleirtalet må ein tru, som i forteljaren sin notid stend utanfor stamcelleprogrammet.

Vi hadde denne boka til felleslesing i den dystopiske lesesirkelen, diskusjonstråden er her. Det kom fram ein del interessante synspunkt undervegs.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

De første minnene mine er utydelige, disete, slørete. Jeg var liksom fastspent, stengt inne et sted jeg ikke kjente til. Det luktet noe som jeg senere fant ut var tomat. Plutselig var jeg ute. Skutt ut av en hvit blomst, bladene trakk seg sammen. Jeg var en liten grønn ert. Ingenting visste jeg. Alt var nytt. Jeg husker at jeg hang der på en plante med den lille runde og faste kroppen min.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ble så ille at Danmark måtte motta bistand fra land som Norge, Brasil og Kina, og spesielt kineserne og nordmennene reiste ofte på ferie til Danmark og kjøpte leiligheter og tomter. Selv dansker med lang utdannelse jobbet som turistguider, kjørte dem rundt i sykkeldrosjer, lagde mat og kaffe til dem, alle sånne ting.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Mest sannsynlig et evigvarende prosjekt i å grave opp denne type litteratur på norsk. Planen er også å lage noen klare definisjoner på P-A og dystopia med kriterier som må oppfylles for å bli karakterisert som dette.
Jeg kommer ikke til å ha lest alle bøkene som legges til her til enhver tid da den er ment som huskeliste og for research (i mangel av et bedre norsk ord).


Godt sagt! (51) Varsle Svar

Oppdateres løpende


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Saknar ein funksjon på bokelskere der ein kan markere når ein anskaffa seg dei enkelte bøkene. Lagar derfor eigne lister fom 2018 for å bøte på dette.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker lese i tjue nitten


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Den europeiske våren" av Kaspar Colling Nielsen
  • "Flammealfabetet" av Ben Marcus
  • "Meg mot røkla (eller Amerikas forente stater)" av Paul Beatty
  • "Og skipet siglar vidare - roman" av Mads Rage
  • "Alt etter havet" av Lasse W. Fosshaug
  • "Clinch" av Martin Holmén
  • "Den siste hjelperen - roman" av Cathrine Knudsen
  • "Hekseyngel - Stormen gjenfortalt" av Margaret Atwood
  • "Arvtakerne" av William Golding
  • "Morsmelk ; Til slutt" av Edward St. Aubyn
  • "Ravnen" av Lionel Davidson
  • "En sommer med Proust" av Laura El Makki
Alle bokanbefalinger for dette verket