Kleptokratiet

av (forfatter).

Liv forlag 2022 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (14 terningkast.)

24 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Rufsetufsas eksemplar av Kleptokratiet

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Kriminelt

Lesedato

2022

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

«Den norske miljø- og menneskerettighetsforkjemperen Sofie Christensen er fast bestemt på
å avdekke konsekvensene av oljevirksomheten til et norskeid selskap i regnskogen i Den demokratiske republikken Kongo. Samtidig ber en avhopper fra en beryktet opprørsgruppe Christensens svenske kollega, Anna Hagberg, om hjelp til å finne sønnene hans. Kort tid senere blir kvinnene angrepet i leiligheten deres i Kinshasa. Avhopperen og en fremmed mann blir drept. Kvinnene blir arrestert for drap.

Politioverbetjent Tom Grayston og makkeren Chris Møller i Kripos får i oppdrag å reise til Kongo for å undersøke saken. Det blir starten på en sak de aldri kommer til å glemme. "Kleptokratiet" er en spenningsroman med internasjonal kriminalitet som tema. Det er den tredje romanen i serien om politimannen Tom Grayston

Bokdetaljer

Forlag Liv forlag

Utgivelsesår 2022

Format Innbundet

ISBN13 9788283303698

EAN 9788283303698

Serie Tom Grayston (3)

Genre Politi og detektiver Krim

Omtalt sted Kongo, den demokratiske republikken

Språk Bokmål

Sider 384

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 2 6 0 0 0

Bokomtaler

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kleptokratiet - Espen Skjerven. En tipp topp kriminalroman med masse driv og høyt spenningsnivå. De to foregående bøkene av Skjerven anbefales også. Første boka heter Slakt, og er min favoritt fra Espen. Bøkene anbefales. 😊 Her er mer informasjon fra Bokklubben sine sider om boka; «Den norske miljø- og menneskerettighetsforkjemperen Sofie Christensen er fast bestemt på
å avdekke konsekvensene av oljevirksomheten til et norskeid selskap i regnskogen i Den demokratiske republikken Kongo. Samtidig ber en avhopper fra en beryktet opprørsgruppe Christensens svenske kollega, Anna Hagberg, om hjelp til å finne sønnene hans. Kort tid senere blir kvinnene angrepet i leiligheten deres i Kinshasa. Avhopperen og en fremmed mann blir drept. Kvinnene blir arrestert for drap.

Politioverbetjent Tom Grayston og makkeren Chris Møller i Kripos får i oppdrag å reise til Kongo for å undersøke saken. Det blir starten på en sak de aldri kommer til å glemme. "Kleptokratiet" er en spenningsroman med internasjonal kriminalitet som tema. Det er den tredje romanen i serien om politimannen Tom Grayston. @espenskjerven @forlagshuset @livforlag @god_krim 😀

Jeg gir den en sterk femmer 😊👏🏻

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da er tredje bok i Tom Grayston serien lest, og kan den måle seg med de to andre bøkene?

Slakt er en av debutbøkene som har imponert meg mest, fordi den var svært mørk og hadde en tempo som jeg likte. Kleptokratiet er en god krimbok det også, men den var ikke like sterk som de to andre bøkene han har tidligere utgitt.

Risikabelt yrke
Kleptokratiet er om to damer med viktige jobber. Den ene av dem er norsk og hun er miljø og menneskerettighetsforkjemper. På grunn av deres spesialfelt, bor de i Kongo hvor de deler en leilighet. Noe i leiligheten skjer slik at noen dør, og Tom Grayston blir satt på saken. Han tar med seg et team og reiser til Kongo. Han blir skuffet da damene velger å bli værende der i stedet for å bli skremt til å dra hjem. De tror på det de gjør, og derfor er de nødt til å bli værende. Men jo mer de snoker rundt .... jo større kommmer de i fare, og da Sofie Christensen blir kidnappet, insisterer Tom på å dra tilbake til Kongo.

Er det noe Skjerven kan, er det å skrive troverdig krim fordi han skriver om temaer han er svært kunnskapsrik om, og teamer som er aktuelle. Selv om boka tar for seg aktuelt tema og ting som engasjerer, blir Kleptokratiet vel saklig. Det blir veldig mye informasjon slik at noe av spenningen fra hans tidligere bøker uteblir. Jeg stusset også på fortellerstemmen som virket en smule annerledes. Etter å ha lest etterordet forsto jeg årsaken. Kleptokratiet begynte Skjerven å skrive på i 2015, men i stedet ble Slakt hans debutbok og så kom oppfølgeren Blod er tykkere enn vann. Han skrev denne boka mellom disse bøkene. Så ikke rart at fortellerstemmen føltes noe annerledes. Han skriver fremdeles godt, men følte jeg ikke ble like revet med denne gang. Det ble for saklig. Jeg liker at krimbøker er troverdig og tar for seg viktige temaer, men syntes det ble litt for mye av det denne gang. Dermed ble det noe småtørt for min del. 

Leser gjerne mer om Tom Grayston
Liker fremdeles å lese om Tom Grayston, både på jobb og privat. Han har nylig flyttet til Oslo for å jobbe for Kripos, og han får ha barna sine hos seg av og til, og forholdet til barnemoren er noe komplisert. Han er heller ikke en typisk hverdagshelt som skal skyve seg selv foran alle andre i enhver tid. Han gjør bare jobben sin. Denne reisingen Tom gjør mya av i denne boka, minnet meg også litt om bøkene til Sven G. Simonsen.

Selv om jeg ikke ble like begeistret over denne som mange andre ble, vil jeg fremdeles lese videre i Tom Grayston serien, fordi jeg er fremdeles interessert i hvordan det vil gå med ham, og de andre han jobber sammen med, og ting som skjer i privatlivet. For som sagt, Skjerven skriver godt. Det var bare teamet jeg ikke gikk helt overens med denne gang. Anbefaler også at etterordet blir lest som er svært informativt, og Skjerven har en CV mange av oss bare kan se langt etter.

Fra min blogg: I Bokhylla

(Eksemplar fra Liv Forlag/Forlagshuset i Vestfold, mot en ærlig anmeldelse)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

BOKOMTALE: Kleptokratiet av Espen Skjerven. Leseeksemplar fra Forlagshuset i Vestfold

I Skjervens tredje bok befinner vi oss for det meste i Kongo. Sofie og Anna starter starter en privat etterforskning av oljeselskapet FMV Oil ltd. Det mistenkes at selskapet, foruten å ødelegge regnskogen, også har andre "svin på skogen". Hjemme sitter politioverbetjent Tom Grayston og hans makker Chris Møller og forsøker å bidra fra sidelinja. Da noe skjer, må de reise til Kongo for å bistå.

Skjerven er en god forteller, og han skriver bra. Jeg har likt alle bøkene hans, og denne er intet unntak. En bok jeg med glede anbefaler videre.

Les hele omtalen her

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Blod er tykkere enn vann" av Espen Skjerven
  • "Mødrenes synder" av Frøydis Lilledalen
  • "Samiras død" av Myriam H. Bjerkli
  • "Liksteinen - kriminalroman" av Marit Reiersgård
  • "Paradis - kriminalroman" av Frøydis Lilledalen
  • "Stamina" av Thomas Bagger
  • "Djevelpakten" av Max Seeck
  • "Redebyggeren - kriminalroman" av Merete Junker
  • "Slakt" av Espen Skjerven
  • "300 grader" av Pernilla Ericson
  • "Crux" av Sven G. Simonsen
  • "Uten samtykke" av Siri Fossing
Alle bokanbefalinger for dette verket