Den veldig hemmelige hagen

av (forfatter) og Tiril Broch Aakre (oversetter).

Mangschou 2019 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (7 terningkast.)

14 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Rufsetufsas eksemplar av Den veldig hemmelige hagen

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Barn/Ungdom

Lesedato

2020

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Vanderbeeker-barna rives ut av den søvndyssende sommerferien når ulykken rammer deres kjære naboer. For å glede herr Jeet og frøken Josie vil barna gi dem en helt fantastisk og magisk hage! I hemmelighet arbeider de på den gjengrodde tomta bak kirken for å forvandle den til en drømmehage.

Men å lage en helt ny hage er ikke så lett som det høres ut. For hvor får man egentlig tak i jord? Og planter? Og hva skal de gjøre med den sleske mannen som har sine egne planer for den forlatte tomta?

La deg sjarmere av Den veldig hemmelige hagen - en frittstående oppfølger til Den fantastiske familien Vanderbeeker!

Bokdetaljer

Forlag Mangschou

Utgivelsesår 2019

Format Innbundet

ISBN13 9788282382007

EAN 9788282382007

Serie Familien Vanderbeeker (2)

Omtalt sted New York

Språk Bokmål

Sider 286

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

1 5 1 0 0 0

Bokomtaler

Nye sprell fra familien Vanderbeeker. Denne gangen lager de en hemmelig hage for å glede andre.

Nytt prosjekt på gang
Familien på syv og tre kjæledyr er tilbake. Foreldrene, de fem barna, hunden, katten og kaninen bor i en bygård med få andre i Harlem, New York. Familien Vanderbeeker bor i den nederste delen, Herr Jeet og frøken Joise, i den midterste delen, og i øverste del bor det en gammel mann. Da Herr Jeet blir alvorlig syk og må tilbringe en tid på sykehuset, planlegger de å gjøre noe fint for ham og frøken Josie, til de kommer tilbake igjen. Barnas superhemmelige plan er å forandre et gjengrodd sted i nabolaget deres, og gjøre det om til en vakker hage. En hage som de og andre kan slappe av i.

Underveis i prosjektet støter de på mange utfordringer. Hvordan skal de utføre prosjektet uten at noen legger merke til det? Hvordan skal de få tak i ustyr, og har de penger nok til å skape den hemmelige hagen? Har de lov til å gjøre noe på den tomten i det hele tatt?

En veldig stødig og bedre oppfølger
Dette er bok to i Familien Vanderbeeker serien som er for barn, men som også fint kan leses av ungdom og kanskje som høytlesning for hele familien. Til sammen er det i skrivende stund fire bøker i denne serien. Den fjerde heter Lost and Found, og er ikke utgitt på norsk ennå. Bok nummer en heter: Den fantastiske familien Vanderbeeker, og bok nummer tre kom ut tidligere i år og heter: Kjæledyrmysteriet, som jeg skal lese om en liten stund. Jeg hadde bok en lenge ulest, men synes av og til det er greit å vente med å lese en serie til de fleste bøkene i en serie er utgitt, slik at ventetiden ikke blir for lang. Man kan jo risikere å miste interessen for neste bok, hvis gapet til neste utgivelse blir stor. Så ventet med å lese denne serien til tredje bok kom ut i år. Selv om dette er en serie, kan jeg påpeke at bøkene kan fint leses frittstående, for man blir godt kjent med karakterene, og det er med mye bakgrunnshistorie.

Jeg likte bok en overraskende godt, selv om jeg ikke er i målgruppa. Jeg liker å lese fra forskjellige målgrupper, for å se hva som blir utgitt og holde meg oppdatert. Jeg er ikke så nøye med målgrupper når jeg leser. Det er også godt å se at Karina Yan Glaser sin fortellerstemme har vokst siden sist, og at hun har blitt bedre til å konstruere handling, og gi mer liv i karakterene sine. I denne boka får de litt mer dybde og personlighet. De kommer tydeligere frem. Jeg liker også måten hun setter opp historien på, med fine og enkle illustrasjoner. Man blir litt sjarmert.

Det som er litt morsomt med denne serien, før jeg begynte å lese bok en, var jeg nesten sikker på at denne serien ville bli vel barnslig for meg, men istedet føles det ut som man blir en del av serien. Synes også at bok nummer to er hakket bedre enn forrige bok, for konseptet i seg selv var mer interessant å lese om. Det minner om da man var barn selv og var sosial, og alltid hadde noe prosjekt på gang. Så sånn sett opplevdes denne boka som mer troverdig enn bok nummer en.

Den veldig hemmelige hagen er en herlig, vond og god frittstående oppfølger, som minner oss om å ta vare på hverandre, og prøve å være kreativ i enhver situasjon.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg har lest i 2019. Del 1


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Den fantastiske familien Vanderbeeker" av Karina Yan Glaser
  • "De dødes byrå" av Gareth P. Jones
  • "Sommertid - roman" av Hilde Rød-Larsen
  • "Sadie" av Courtney Summers
  • "Glassverdet" av Victoria Aveyard
  • "Silber - drømmenes første bok" av Kerstin Gier
  • "Ord som slutter på skap" av Sanne Mathiassen
  • "Moxie" av Jennifer Mathieu
  • "Krystallhodeskallen" av Manda Scott
  • "De druknedes bok" av Erika Swyler
  • "Beistet og Bettina" av Jack Meggitt-Phillips
  • "Den vakre død" av Belinda Bauer
Alle bokanbefalinger for dette verket