Elevator pitch

av (forfatter).

Mira 2019 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (5 terningkast.)

10 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Rufsetufsas eksemplar av Elevator pitch

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Spenning/Thriller

Lesedato

2020

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

It all begins on a Monday, when four people board an elevator in a Manhattan office tower. Each presses a button for their floor, but the elevator proceeds, non-stop, to the top. Once there, it stops for a few seconds, and then plummets.

Right to the bottom of the shaft.

It appears to be a horrific, random tragedy. But then, on Tuesday, it happens again, in a different Manhattan skyscraper. And when Wednesday brings yet another high-rise catastrophe, one of the most vertical cities in the world - and the nation's capital of media, finance, and entertainment - is plunged into chaos.

Clearly, this is anything but random. This is a cold, calculated bid to terrorize the city. And it's working. Fearing for their lives, thousands of men and women working in offices across the city refuse leave their homes. Commerce has slowed to a trickle. Emergency calls to the top floors of apartment buildings go unanswered.

Who is behind this? What do these deadly acts of sabotage have to do with the fingerless body found on the High Line? Two seasoned New York detectives and a straight-shooting journalist must race against time to find the answers . . .

Pulsating with tension, Elevator Pitch is a riveting tale of psychological suspense that is all too plausible . . . and will chill readers to the bone.

Bokdetaljer

Forlag Mira

Utgivelsesår 2019

Format Heftet

ISBN13 9780008332006

EAN 9780008332006

Genre Thrillere

Omtalt sted New York

Språk Engelsk

Sider 400

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 1 2 0 0

Bokomtaler

Jeg leste en bok av Linwood Barclay for en god stund siden, for nærmere bestemt ti år siden, og trodde jeg ikke kom til å lese noe av ham igjen. Men så kom jeg over Elevator Pitch. Sist gang lest jeg Uten et ord av ham.

Ironisk nok var jeg på utkikk etter en horrorbok, men mens jeg var på utkikk etter horrorbøker, kom jeg tilfeldigvis over Elevator Pitch, og bestilte den istedet for horror. Det var noe med boka som gjorde at jeg bare måtte ha den, og sier heller ikke nei til en ordentlig thriller. Har lest mange thrillere i det siste. Både psykologiske thrillere og andre thrillere. Selv under thrillersjangeren har de fleste bøkene jeg har lest vært noe slappe, og det var heldigvis ikke denne.

En trygg by å være?
Elevator Pitch er om New York som sakte, men sikkert blir en by som er utrygt å bo i, men har det ikke alltid vært en slik by? En heisulykke skjer. Fire personer sitter fast før den raser ned. Tre av dem dør, mens den fjerde havner på sykehus. En heisulykke trenger ikke å spre frykt, vel? Men når det skjer flere jevnlig i forskjellige steder i New York, blir folk mistenksomme. Er det terror? Kanskje det bare er noen tekniske feil som oppstår, eller er det noen som kan nok om heissystemet til å tukle med det? Er det trygt å ta heis i sitt eget bygg? Borgermester Richard Headley, som ikke er spesielt folkekjær og godt likt fra før, får ekstra mye press på seg mens disse ulykkene skjer. Vil han finne ut hva som skjer og få byen til å bli så normal som mulig igjen, og er det noe motiv bak det som skjer? Samtidig blir det funnet et lik som mangler fingertupper. Er det noen sammenheng i alt det som skjer? I alt dette kaoset følger vi etterforskerne Delgado og Bourque, som virkelig kjemper med liten tid. Deres samspill er også morsomt, fordi de er veldig sarkastiske mot hverandre, og går godt overens uten romansegreiene. Barclay lurer også inn et lite stikk til New Yorks tidligere borgermester, Rudolph Giuliani, og han er en av Trumps advokater ennå, så vidt jeg vet, men er ikke helt sikker.

Noen ganger trenger man god underholdning
Dette er ingen dyp eller godt skrevet thriller, men det er en thriller som gir både alvor og underholdning. Persongalleriet består av sterke og fargerike personligheter. Morsomt er det å lese munnhuggeriet mellom journalisten Barbara Matheson og borgermester Richard Headly, som alltid er i tottene på hverandre. Er det noen grunn til det, eller er han bare en fyr som nesten ingen liker? Dette er en thriller hvor de fleste står opp for seg selv og prøver å gjøre sitt beste. Så man blir ordentlig kjent med karakterene. Ikke bare gjennom jobbene deres, men også som privatperson. De er alt annet enn ensformet.

Elevator Pitch er en thriller som er alt annet enn kjedelig. Synes de fleste thrillerne i det siste har vært noe langsomme og lite spennende å lese, men denne var omvendt. Boka har mye spenning, mystikk, undertoner og har en noe kryptisk nerve. Selv om den hadde en forutsigbar slutt, ødela det ikke resten av boka. Boka er noe stor, men jeg kjedet meg ikke i et eneste sekund.Vet heller ikke hva det er med meg og drittsekker. Men liker dem som regel best i bøker og på film, og her var det mange av dem.

Fra min blogg: I Bokhylla

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Øya" av Adrian McKinty
  • "Jenta under isen" av Max Seeck
  • "Når du ser meg" av Lisa Gardner
  • "Dødsdømt" av Sharon Bolton
  • "Brennende jenter" av C.J. Tudor
  • "Tiden er en morder" av Michel Bussi
  • "Død for deg" av Mikaela Bley
  • "Løgnene i Silver" av Chris Hammer
  • "Villspor" av Jane Harper
  • "Alt dette raseriet" av Cara Hunter
  • "Isløsning" av Arne Dahl
  • "La alt håp fare - du skal ikke misbruke Guds navn" av Geir Tangen
Alle bokanbefalinger for dette verket