Frostrosen

av (forfatter).

Cappelen Damm 2012 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.74 (19 terningkast.)

59 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Rufsetufsas eksemplar av Frostrosen

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Romanserier

Lesedato

2013

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Romanserien foregår i Bergen på 1700-tallet, og skildrer forholdene og barneskjebnene ved det fryktede Tugt- og manufakturhuset. Den følger bl.a. Lucie Tønnisdatter og hennes kamp for å klare seg.

Omtale fra forlaget

Bokdetaljer

Forlag Cappelen Damm

Utgivelsesår 2012

Format Heftet

ISBN13 9788202373337

EAN 9788202373337

Serie Nattmannens datter (1)

Genre Romantikk Historisk litteratur

Omtalt tid 1700-tallet

Omtalt sted Bergen

Språk Bokmål

Sider 253

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 8 8 0 0 0

Bokomtaler

Romanserier ble litt "ødelagt" for meg etter at jeg leste Raija av Bente Pedersen, som er den beste norske bokserien gjennom tidene. Jeg har gjort flere forsøk på å lese andre serier, men ingen har holdt mål. Jeg kom over Nattmannens datter på internett og selve historien fanget min interesse. Denne første boka er ihvertfall utrolig godt skrevet! Miljøet og omgivelsene er troverdig beskrevet, og dette gjelder også for personlighetene. Det er ett par hendelser som er så virkelighetsnært beskrevet at det grenser til det grusomme. Hvis du, som jeg, i utgangspunktet er skeptisk til såkalt "husmorporno" et denne en bra bok å begynne med. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på bok nummer to!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å være barn før i tiden var ingen dans på roser ...

Året er 1701 og handlingen i boka foregår i Bergen. Der møter vi ungjenta Lucie. Hun kommer fra fattige kår og mistet kontakten med faren. Hun husker så vidt at faren ble hentet av noen menn, men hun vet ikke hvorfor. Hun vokser så senere opp i noe som kalles for Tugt - og manufakturhuset, der hvor foredreløse barn får jobbe til de fyller 18 år og må deretter finne en annen jobb selv. En natt sniker Lucie og en venninne seg ut for å finne en gave til en god venn av Lucie. Lucie føler et slags ansvar for Tilly, ei av de svakeste jentene i huset. Hun føler en slags omsorg for den jenta og hun ser mye av seg selv i henne. Derfor er hun overbeskyttende når det gjelder Tilly og vil gjerne finne en gave til henne siden hun fyller år neste dag. Men det skulle ikke hun og den andre venninnen ha gjort. De kommer over noe de sent vil glemme.

Denne serien har jeg lenge vært nysgjerrig på - helt siden i fjor faktisk. Grunnen til at serien for min del ble litt utsatt var at jeg har en tendens til å lese mange serier på en gang og da kan det bli litt mye. Derfor måtte Nattmannens datter vente litt av den grunn, men bedre sent enn aldri!

Dette er den andre serien jeg prøver meg på fra Norske Serier. Den første var Fossefall av Jorunn Johansen. Mangler å lese de fem siste bøkene i den serien. Akkurat som Fossefall, ble jeg meget nysgjerrig på å lese Nattmannens datter etter å ha sett boktraileren. Da var jeg solgt! Og det er spennende å lese litt historie. Hvordan levevilkårene var før i tiden forhold til nå. Syns det er interessant og i Bergen har jeg aldri vært, så det er spennende å få en smak på den byen selv om det ikke er snakk om den moderne varianten av byen. Syns også at selve nattmannen er en fengslende karakter. Nattmannen har en veldig lav status og blir sett ned på av de andre. Grunnen er at de tar på seg uverdige jobber som også må gjøres; som å feie gater, tømme utedo og hjelpe bøddelen med henrettelser. Bøddelen blir faktisk mer respektert enn nattmannen.

Frostrosen ga meg ingen spesiell leseopplevelse, men likevel gir den mersmak til fortsettelsen. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med Bergen, og selve persongalleriet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Dette er bøker jeg har lest.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Sjelefangeren" av May Lis Ruus
  • "Othilies arv" av Annikki Øvergård
  • "Blodhat" av Annikki Øvergård
  • "Gjestebud" av Annikki Øvergård
  • "Dommen" av Annikki Øvergård
  • "Vinterby" av Synnøve Eriksen
  • "Skriket fra skogen" av Annikki Øvergård
  • "Svartfossen" av Annikki Øvergård
  • "Æresordet" av Annikki Øvergård
  • "Arven" av Anne Aukland
  • "Mistanken" av Anne Aukland
  • "Avsløringen" av Anne Aukland
Alle bokanbefalinger for dette verket